Vi kvinnor älskar smink - det gör även jag men jag gör det mer nu än förr.

Smink och sminkning har blivit en del av mitt liv som en vardags terapi för mig. Förra sommaren började jag beställa från luxplus massor med smink och annat, samt började jag beställa mera sminkborstar, men jag var så dålig på att använda allt jag satte pengar ut på.

Eftersom jag går i perioder så kan jag säga att jag hittade till sminklivet här i förra året - alltså seriöst sminkande och så, jag har alltid sminkat mig och färgat håret men nu först så har jag lärt mig det jag ser på youtube.

Youtube har varit min bästa vän, ifall det handlar om diet, kläder, smink, saker jag vill beställa eller bara allmänt så är det youtube jag vänder mig till.

Vill jag ha en review på något är det youtube, även då jag bestämde mig för operation så var det youtube som lärde mig mycket och fortfarande lär mig. Så tack youtube!

Planen är även för mig att ha en dag en youtube kanal - för att dela med mig av vad jag också tycker.

Nå men då jag började köpa smink så började jag med min första eyeshadow palett som var från makeup revolution och så fortsatte det några år fram. Sen jag hittade luxplus märkte jag att de även där hade makeup revolution produkter så började beställa mera paletter från dem.

Svåraste med sminket är foundation, ännu har jag inte hittat min egen shade...kanske borde bara köpa en dyrare märke för där har dom.

How ever så härifrån började min resa - sminkjunkky eller... :) detta är mitt nöje idag eftersom jag inte hittar kläder som passar. Och jag satsar inte på dyra produkter nu eftersom det är sen i framtiden då man blir lite rikare.

Men jag har som framtidsmål att bygga upp en bra och användbar sminksortiment allt från foundation, blushes, highlighters, eyeshadows, eyeliner, lip stuff, powders och primers, maskaror, eyelashes, glue för fransar samt glitter och mera MEN inte så där att jag köpter 10 olika av samma sort, nej utan att jag använder dem. Så detta är min framtidsplan.

Jag även prövade på att beställa fake smink av highend men det ända bra jag hittat var den där anastasias modern renaisansse den var verkligen bra, köpte även den andra subcultur och den kastade jag lika med hudabeauty.

Jag kom att tänka på - varför gör jag så? Visste den originella äkta kostar 49,50 € medan fake kostar 5 €.

Är det värt? att köpa en fake och bli missnöjd och kasta bort, eller värre få någon slags allergi? Nej de fan inte värt det.

Varför måste man börja med Anastasias beverly hills? vet inte - färgen är fina.

Efter många beställningar från makeup revolution bestämde jag mig för att sluta, och istället satsa på nått bättre.

Först så är pigmenten på revolution helt okey men inte super - men ändå bra. Sen hållbarheten av pigmentet är okey men inte super. Så jag tänkte nu får det vara slut. ska se om jag kan hitta de jag har beställt så lägger jag in bilder.

Nu kommer vi til eyeliner - fan så svårt det är hitta den rätt!!!

Har säker över 7 om inte 10 olika och de är dåliga. De torkar snabbt och bryter då man drar linjen.

En av dem som lärde mig första stegen var Ecensses liquied den var bra, medan deras pennor är dåliga, torkar snabbt. Beställde några andra från luxplus då det kom en tid som mina ögon rann som vattenfall...och jaa inte blev det så mycket använt. Jag även beställde där vampstamp med dens ink...blev rädd för inken så köpte essences ink och där blev även den oanvänd, tills jag hittade NYX eyeliner - jag dör för den! bäst i bäst!

Den lärde mig att göra den där wing som jag sög på som fan! ( gör det ännu lite )

Köpte ett till av den matt versionen för att ha båda, nästa goal är att börja inskaffa pennan och de mer grannare färgarna för verkligen nyx liquide är bästa för den som har svårt med eyeliner..

Varför? penseln är tunn och lätt, tar inte upp mycket ink och greppet är super på den - så rekommenderar!

De andra jag har kvar använder jag vid behov om jag ska fylla eller kanske göra inercornern av ögat - ni vet cat shaped eyes.

Vad sen gäller lösögonfransar....där säger jag lika som eyeliner...ÖVA ÖVA ÖVA ÖVAAA!!

Liksom hur kan något vara så svårt?! och ja!! limmet är jätte viktigt att man har rätt lim annars så går det absolut inte.

Jag kommer ännu ihåg i fjol på våren då jag övade o övade och slösade upp en massa fransar... och sen gav jag upp o ch sen ingen öva... och mååånga mååångaa misslyckade försök tills jag nu vet HUR! practis makes perfect!

Så idag då jag har uppfattat lite hur man sminkar sig som en makeup artist så kan jag köpa det jag vill och öva mera, och det känns härligt och glad blir jag, för om jag kan detta nu så jag även kan satsa på det inför framtiden för att kombinera det till mitt frissa yrke - MUA och frisör :)

En sista sak jag skriver nu annars blir detta inlägg långt!

Jag bestämde ju mig på att satsa på bättre smink kvalitet så jag började ju med nyx eyeliner och sen köpte jag en morphe eyeshadow palett och den andra är på kommande :) så nästa inköp blir den där nyx glitter glue - usch! för den 10 € för ½ msk mängd.


Nå men nu lite bilder :)

detta är den fake anastasia men ändå jätte bra pigment

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ännu en vecka har passerat och inte mycket kvar av februari och snart är MARS här!!! alltså wtf! inte sen så mycket till vappen och VÅREN - MAJ OCH SOMMAAR!!

snacka om att jag är excited. Men har ni andra också märkt hur dagarna rusar?

Sen min mens kom så känns det som mina kvinnliga hormoner har varit dumma...varför blir man sugen på mat under den tiden?

Idag är den slut...min mens som brukade vara i 5 -6 dagar eller 7-8 dagar så har gått ner till 4 dagar. Förutom den där 4 dagar så var den ju sen 80 dagar....ehh...seriöst 80 DAGAR!

Nåh inte mer av det hoppas den bara dyker upp igen i mars, 23 mars.

så veckan är slut och helg imorgon igen och jag har inga planer på nått, men jag ska ta och försöka gå på en promenad. Funderat i några gånger att åka över till Sveaborg, men inte hunnit...varför jävlar månne? Bara för att efter kl 15 så duschar jag om inte har tolkningar och i finland går solen ner 17.30

Kosten har inte varit det bästa, jag tror jag har en + 500 g på vägen, men jag vet också att jag är ännu uppsvullen.

Bestämt mig att från och med 1.3 blir det back on track så som jag började. Jag började ärligt "slarva"lite med kalorierna, speciellt de senaste två dagarna då nerverna varit spända, men månne det inte ger med sig?

Lite känslor och tankar då eftersom på detta sätt för jag mina funderingar ut.

Som ni kanske kommer ihåg så blev det slut på mitt och hennes vänskap. Och nu när tänker efter så är det bättre utan denna negativa energi som fanns omkring mig.

Saker händer runt omkring och speciellt av den irakiska communityn som får mig att inse vad dum man är som brytt sig och gett mer än vad många förtjänar.

Kan ni första att en av jihads "vänner" eller man kallar han för vän o vän gifte sig och hade en hemma fest bjöd inte jihad på sin fest - och då talas dom och jihad har även försökt hjälpa med hans asylcase.

Ett annat händelse, det blev en fest som tydligen alla visste om förutom Jihad och de killar som vi tagit in till vårt hem och skött om honom och behandlat honom som en bror till oss, samt alltid ställt upp och vi talar om Jihad speciellt som alltid ställt upp för honom, han visste om en fest som hade ordnas och på festen fanns alla andra Jihads vänner.

Vi såg det via snapchat och när han fråga var det var så svara han aldrig. Jag funderar många gånger VARFÖR blir vi bemötta på detta vis?

Borde man bara sluta umgås med dem och leva sitt eget liv? Jag själv tänker satsa mer på mig och min hälsa, nu när vädret är fint så ska jag tvinga mig ut, det behövs de 3 -4 gånger att komma igång. Borde jag gör det idag redan? ta den där promenaden...nåh många gånger har det inte fungerat på dagen då jag har haft tolkningarna.

Hur som helst - denna fina sol och dennas värme ger en ett hopp om en finare framtid....SNART!! maygaad är sååå excited!!

Till nästa inlägg skriver jag mer om eyeliner jag använder o maskaror, ska försöka även lägg dit de eyelashes jag använder - till vilka looks.

Så stayd tooned!

Likes

Comments

Klockan ringde kl 8.40 i hopp om att vi skulle vakna den tiden, men när jag kollade på vädret ute som var - 14 så bestämde jag nä tänker nog ligga o dra lite mer i sängen. Dock var solen varm och fin, men kylan lockade inte.

Var lite nervös ifall jag skulle få en tolkning eftersom jag började blanda mellan dagarna, tBesrodde liksom det var 22 februari idag.

Fatta! det är 7 dagar kvar och februari tar slut!! vart har tiden flugit?

Går dagen blev hur den blev. Bestämde mig för att ta en "paus" dag från tolkandet och berättade för min chef att jag hade bokning till labben då han frågade om jag kunde göra en polistolkning.

På sista dagarna har jag märkt att människor problem ger mig en negativ energi men för den där lönen så måste man väl stå ut.

Många tror att tolkning är lätt - chilligt att sitta hemma och tolka, men de inte så. Du måste vara noggrann och kunna många ord, att tolka är inte så lätt eftersom många gånger kommer det ord du har ingen aning om vad det heter, samt att som svenskspråkig och tolka från finska-arabiska är inte lätt.

Hur som helst så var jag ju överlycklig för jag fick min mens igår så tog det som en egen avslappningsdag... med att städa och rengöra huset.

Efter lunchen som förstås blev kycklingsallad(börjar komma ut från öronen snart) så duschade jag och tog min egen tid, eftersom jag inte var för humöret igen för att sminka mig men gjorde det ändå.

Hade lite saker som saknades hemma så jag tänkte åka för att handla dem. Varje gång jag ser på hur långt jag kommit just med mitt liv så blir jag glad, eftersom för varje dag som går sker det förändringar.

För 6 månader sedan gjorde jag inget och levde ganska snålt, sen fick jag ett arbetserbjudan som min kompis fixade till mig och därifrån började jag våga söka vidare - sant som tolk men eftersom jag inte har fått någon annan möjlighet att jobba men efter min operation eller rättare sagt - vinter 2019 så tänker jag söka tillbaka till skolan och fortsätta min frissa utbildning till slut och sedan kanske jag jobbar med det, om jag sen inte fortsätter min hotell utbildning för jag fortfarande vill jobba med turism.

Jag vet inte om jag har berättat det, men jag har 2 drömmar - egen Café eller Beauty Salong. Om jag vill ha en beauty salong måste jag gå ut min utbildning och ta ett till på sidan om, mesta dels så är det Make up artist eftersom för varje dag som går märker jag att jag tycker om det jag gör och jag kan det MEN hahha bara på mig själv tror jag eftersom då jag frågade min så kallade X kompis så var hon -Nej jag vill inte att du sminkar, jag tycker inte om att någon annan sminkar mig.. Ahh okey tänkte jag, medan hon påstod att hon kunde laga min eyeliner som blev katastrof och slutade med att jag putsade bort min ögonsmink.

Hur som helst. Café är något jag länge drömt om, och kanske jag öppnar i framtiden. Att ha ett eget café som heter Strawberry Café Och har en jordgubb som logo där man säljer allt - bakverk förstås olika kaffe och sedan mycket annat gott och sött.

Okey nu tillbaka till verkligheten :) igår så satte jag och såg på the swetch up och den filmen är nog fin, för de som inte sett det kanske ni ska ta och se den :) och för att fira att jag fått min mens så poppade jag popcorn och åt 1 bit snickers och en redig middag!

Idag då jag vaknade så låg jag mellan väga eller inte väga - Fan väga!! med mens och en redig middag o popcorn var jag helt säker på at least 1 kg... MEN när!! o g upp! WOOW! så glad.

Så jag fortsatte min dag - tänkte gå lite utanför och testa nått annat, vilket är min nutrilett påse med banan och caramell... gillar inte så mycket den här smaken. Nå hur som helst så blandade jag 100 ml av mandelmjölk, 100 g kvarg och den där påsen OCH NEJ!! det var inte gott! Till det så 2 kokta ägg och endast äggvita och kaffe med lite kokos mjölk...

Men jag åt halva mängden av den där "yoghurt" röran och drack kaffet och äggvitan.

Jag bestämde mig nog att öka på mitt protein intag för att inte gå omkring och bli tokig och hungrig och protein har bara goda kalorier - så vad gör det om jag överstiger med 200 kalorier om dagen i protein form.Likes

Comments

Igår var en sån där dag man ville slå huvudet i väggen. Alltså fy jävlar mina nerver var spända och min irritation var på högnivå! tur så var Jihad inte hemma för jag skulle nog ha grälat med honom ( inte konstigt) jag vaknade först av att telefonen ringde kl 8.30(hade glömt bort tolkningen) så jag var helt what what? sen tittade jag på min kalander och där var det - tolkning, barnmorska.

Och förstås hade jag ju glömt att jag hade dubbelt bokat mig så jag skickade meddelande till företaget att jag hade i misstag tagit två bokningar, men de ju inte bara min moka eftersom de som ger mig tider borde ha någon system ju. Hur som helst efter att jag tolkat morgon tolkningen kände jag på mig hur jag började bli allt mer spänd och irriterad och jag visste ju att denna dag kommer inte att gå så där lätt idag för jag hade så där lite ångest lite irritation lite socker abstinens och sen bara fan hungrig!

Tog ännu en till tolkning vid 11.45 som skulle dröja till 12.15 men som dröjde till 13.40 och där satte jag - när tar detta slut?

På sista tiden har jag märkt några saker. Att tolka på plats är inte lika tungt som att tolka via telefon. Telefon tolkning kräver att man är 100%% alert om vad som kommer att sägas, och de svårt att sedan fråga vad menade du? jag gör det nog alltid om jag inte fattar nått.

Efter den sista tolkningen så lagade jag min lunch, börjar bli lite tråkigt med att äta kycklingsallad men jag är liksom lite tvungen att stå nere med mina kalorier för att jag har inte så mycket kvar för att träffa läkaren.

Efter lunchen blev jag bara o slöja, såg på Riverdale som är verkligen bra serie, lite blev jag nog irriterad där mellan avsnitten, men dom brukar vara så de amerikanska teenage serier.


Klockan började ticka och jag var- kanske jag ska ta och duscha och göra mig lite i ordning, hade som plan att åka in till centrum för att handla lite mat. Tänkte öka på protein intaget eftersom jag har en ökad hunger som gör att jag vill ha socker eller rättare sagt MAT!

Duschade, lade färg i håret och kom ut för att föna mitt hår och så kom den där jävlar känslan. ORKAR INTE, VILL INTE!

Försökte övertala mig om att "du kan testa det nya sminket" men nej inte det heller hjälpte.

3 omgångar av att lägga ögonskugga och jag gav upp och torkade bort det. Tänkte okey jag går för en mer "natrual look" men näää....inte gick det heller.. alltså när jag lagt hela sminket och det såg så fint ut och min eyeliner var NÄSTAN perfekt så jag förstås dit och började "jämna" wtf! varför?

Det slutade med katastrof! x 3 = tvättade bort all smink och satte upp håret för att fortsätta se på serien.

Fan vilken dag, och jag tänkte det här känns lite som min pms och irritation över nått. Det som lite räddade mig var att jag hade en nutrilett bar hemma som jag åt den resterande halvan och den minska lite på den där kommer o ta ner det choklad jag har kvar.

Sen blev jag lite all tvungen att laga min middag, fick bli tonfisk sallad med kokta ägg och majs. Till det lite egen hemma gjord dressin.


Sista varven via toaletten och där VAR DEN! VÄLKOMMEN DU LÄNGE VÄNTADE MENSEN!! WOW!! inte var det bara sen November jag såg dig sist!

Snacka om att jag har varit uppsvälld, irriterad, smärtfylld, arg, deprimerad, ångest och mycket mera över att den varit borta i 3 månader!!

Men den kom och jag kunde aldrig tro att jag skulle glädjas över att se min mens! men hell i did!

Jag blödde ju inte så där mycket men sen på morgonen då jag vaknat så kom det helt bra och var nu ska jag lägga skydd på annars drunknar vi (fortfarande samma mängd, inte mycket men det kommer)

Så idag så känns det liiite bättre, med det menar jag fortfarande hungrig!! MEN jag har gått ner 200 g sen igår så de bara plus plus för mig och det håller mig motiverad, men som jag skrev där ovanför kommer nog att öka på protein intaget, kanske det är bättre så jag inte går tokig här på mig själv.

Nu lite mat bilder. Och ja fortfarande har jag inte gjort något inlägg eller video på den där läpp grejen. Nå jag gör det sen nån dag jag orkar.


Likes

Comments

Som jag skrev i det förra inlägget så skulle vi på teater idag jag och Jihad för det var han som köpte biljetterna....eller vi var på teater TABU hette pjäsen.

Det är första gången jag besöker nationalteatern så det var verkligen lite annorlunda än att gå på bio eftersom människorna eller publiken som var där var såna som är mer intelligent om vi ska säga så för ärligt jag fatta nog inget av hela pjäsen.

Jag ärligt förstod inte nått av pjäsen men nice var den nog. Det jag gillade mest var tekniken och 3D om inte 5D(vet inte om det finns nå 5D) men jag gillade nog hela pjäsen fast kanske jag inte fatta mig på den.

Först så började med att vi satt i mörker - alltså i svart mörker i nästan 10 minuter, sedan så såg man nått som satte där långt borta, en person som tände ett ljus och därifrån började det.

Det sades inte mycket - bara lite i mitten skådespelet och det var det, resten var musik - av violin och trummor. Så det var verkligen nice!

Kom ett avsnitt där man hörde giver och skjutandet, personen i rollen sköt på den andra personen lite så där som i krig då man dödar -där tappade jag några tårar för jag blev ledsen utav att se det.

Sen när det tog slut så satte vi där igen i ungefär 10 minuter i mörker och sen så var det slut. Sedan så klappade vi för showen och sedan så gick vi ut.

Det var nog en trevlig upplevelse kanske jag borde fara oftare på teater kanske nästa gång jag kollar någon svensk pjäs där de talar mera :)

Ahh FÖRBJUDET ATT TA BILDER! eftersom det var så jäävlar märkt och ljust från skärmen påverkar så inga bilder från själva showen.


Efter showen gick jag till Sokos för att kolla om de hade fått NYX conture och highlighter paletten vilket de inte hade eller någon annan Sokos, så jag fick ge upp och köpte ett till ögonbryns gel eftersom färgen jag köpte igår var lite mer grå än mörk brun, men det gör inget nu kan jag använda båda, till svansen svart och början av ögonbrynet mörkbrun - espresso :) jag tror jag skall börja satsa lite mer apå NYX produkter, dock inte alla eftersom dom är rätt dyra.

Då jag kom hem från att jag var och köpte pepsi max för jag var så sugen på det så trodde jag skulle damppa av hunger. Jävlar diet! jääävlar!

Men varje gång jag vill "fuska" under inte en äterdag så påminner jag mig om NEJ du har ju dina äter dagar, så jag bara måste fortsätta och det som ersätter den där hungern är bara att äta mera men av sånt jag får

Lagade en sallad och strimlade kyckling med fajita krydda. Sen lagade jag en egen hemma dressing - lite för "vattning" blev det men jag kan äta den utan att vara rädd för någonting :)

Jag åt och blev belåten för stunden :D sedan så såg jag lite på min serie och efter det ville jag leka med min morphe palett så jag tvättade bort mitt smink och sen började jag sminka mig.

En sak jag är så glad över är att jag är nästa nära att naila fransar och eyeliner. Men verkligen practise makes perfect :)

Imorgon ska jag visa lite min lip plumper - och hur jag använder den :) kanske jag lagar en video på det.


Likes

Comments

Söndag den 18 Februari. Kan ni förstå hur tiden springer, 10 dagar och februari är slut! Jag blir lite rädd av hur tiden springer samt så vill jag att dessa tre månader flyger iväg, men det som skrämmer mig är att det går verkligen fort och att jag inte riktigt förstår vart alla åren har sprungit.

Idag skall jag och Jihad se på teater tillsammans 😍vilket är roligt eftersom jag och han gör ALDRIG! någonting tillsammans. Känns mer som vi bor under samma tag men vi har inga gemensamma intressen - vilket jag inte har nu eftersom jag tränar inte och även om jag började träna igen så är det inte på den gym han går på eftersom jag kommer att återgå till SATS när jag börjar på gymmet igen i slutet av juli början av augusti.

Jag ser så fram emot att dessa dager kommer att jag kan åter ta mitt liv och min hälsa, även om hälsan är på förbättringsväg men finns många saker som saknas men det kommer för de

Under tiden jag satt och skriver detta inlägg så rörde solen vid min högra kind och det kändets skönt, tankarna vill flyga till sommaren eller varma länder, suck....jag så skulle kunna åka någonstans långt, varmt ställe med nya människor där jag kanske kan hitta mig själv bland dem.

I en längre tid har jag villat skriva ett inlägg om vilka länder jag önskar besöka. Jag som person är en sån där go with the flow eller hur jag skall kalla mig själv. Om jag är med en grupp som vill åka till ställen föra att festa så går jag med, men helst inte eftersom det är värde löst för de pengar man har sparat för att resa inte är menade för att slängas på alkohol och sprit och festande utan för att vinna fina minnen från andra ställen i världen.

Mina drömmar tar mig till Syd Amerika - Chile, Peru, Argentina, Brasilien och många andra ställen runt om i världen.

Vi börjar med Chile bara för att ta första steget för att besöka Sydamerika - Easter Island - Kona Tau. Några bilder så att drömmen kan byggas upp...:)

Likes

Comments

Som rubriken säger egen tid egen dag, med andra ord, IGEN ENSAM! nåh men denna gång lite annorlunda ensam, eftersom jag verkligen kunde "njuta" av att vara ensam.

De senaste åren har jag förlorat...eller ska vi säga växt ifrån många av mina vänner. För mig så känns det inte så där jätte svårt eftersom jag har blivit rätt van vid att vara ensam.

Att ha en pojkvän betyder inget eftersom en vän är mer viktigt att ha eftersom jag bor med min pojkvän så han orkar nog knappas lyssna till mig.

Idag var en sådan dag jag skulle bara vilja tala med någon, men ingen har tid för mig eftersom alla har annat att göra. Samt vännen jag hade för en vecka sedan tycks eller känns inte som min vän mera, och jag tror nog inte att vi kommer att bli det eftersom vi är ändå så olika till sist och slut.

Stämmer att hon överraskade mig (förstörde mina planer för den dagen) och att hon beställde tårta hon och vår kompis MEN någonting stämde inte sen efter det mera. Den kvällen försökte vi båda stå ut med varandra....eller?

Jag själv reagerade på henne att hon inte var normal och jag var helt mig själv fast jag var lite irriterad över det hon gjorde, och med det menar jag då hon sa då för den där fredagen på 2 dagar att hon inte tänker komma och då blev jag ledsen, eftersom det var planerat redan 2 veckor före om vad jag skulle göra, hur som helst.

Från förra söndagen fram till idag inte ett ord, eller kommentar eller nåt och detta är ett sätt att dra sig undan vilket för mig är helt fine! eftersom jag vill inte ha falska människor i mitt liv...och allt ska inte ske som du vill utan jag har också nått att säga - men det som gjorde mig mest ledsen, varför ljuga? varför valde du att inte säga nått till mig när du vet att jag kommer o se det du gör via din snapchat story...

Därför måste även jag fortsätta fram. Men fan de svårt att få kontakt till folk - kommer jag alltid att förbli ensam? eller äta mat ute ensam?

Tyvärr är det inte bara en kompis utan en annan...som är på besök här from utomlands och den gången hon såg mig var att hon kom hit, talade i telefon och jag fråga om hon var hungrig och jag sa att du kan laga mat till dig själv eftersom jag åt då före hon kom. Efter att hon åt så somnade hon, och när hon vaknade så hade hon inte för hon skulle hem...och där blev det.

Även hon dissade min bjudning som jag gjorde speciellt för henne - med att hon måste vara barn vakt till sin brors dotter...och då vet hon redan 3 dagar sen och hon godkände dagen och hon kom aldrig..och varje gång jag frågar vad hon gör så var hon upptagen...

Har vi växt ifrån varandra? eller? jag blir jätte fundersam...varför har hon tid för alla andra utom mig, och hon reser inom 5 dagar..kanske de menat att jag skulle fortsätta vara ensam.


Fan jag gick bort från spåret - jaaa!!! min dag. Jag frågade Jihad om han ville göra mig sällskap när jag åt på kina buffe-men det ville inte han, jag även erbjöd att vi kan äta nån annan stans men det ville han inte. Jag vet verkligen vilket roll denna man har?

Så jag gjorde mig färdig, använde mitt nya Morphe palett vilket jag ÄLSKAR! klädde på mig och åkte in till centrum.

Jag gick till den vanliga stället jag alltid väljer att äta på i Kampen eftersom man känner sig som människa på en restaurang inte på någon fast food ställe.

Jag åt nog en redig sats med mat, stor portion med kina mat och sen 10 sushis vilket jag åt bara 6 av för jag orkade inte. Tog även efterrätt bara för att gör det till en ordentlig "ätar dag"

jag satt och åt och tittade på en ny serie på netflix och tänkte inte på min ensamhet utan åt och i lugn och ro medan jag såg på min serie.

Tyvärr så äter ofta ensam - då jag åt, eftersom ingen av de jag känner äter kina mat - så sluter med att jag sitter ensam där och äter, men vad gör det..får väl känna mig singel och vän lös.

Jaa..vet ni efter maten- fick jag verkligen rulla, min mage är inte van med så mycket mat. Sen efter det så åkte jag ut till arabia för att se om de ännu hade maybellines smink på rea och jo de hade, men vissa saker jag ville ha fanns inte...men köpte annat som jag kommer att behöva då de jag har tar slut..när de sen tar slut.

Efter det så åkte jag från arabia in till centrum, till sokos för att köpa en eyeliner som jag älskar - bästa som finns!

När jag kom fram dit såg jag - 20 % med S-kort...vilket jag inte hade med mig.

Där från vidare till Tokmanni för att köpa läppstiftet jag ångrade jag inte köpte och sen via lidl.

Efter det åkte jag hem och gjorde det vanliga, organisera alla mina saker, bäddade sängen med tvättade sängkläder och sen torkade jag av mitt smink.

Här sitter jag äter prigles ensam och skriver ett inlägg. Snart ser jag på serin Riverdale och sen sova.

Men lite bilder nu :)

.Likes

Comments

Var ett tag sen igen jag sist skrev. Ett tag för mig är liksom mindre eller mer än en vecka men ärligt det har varit fullt upp - och det största arbetet för mig att ha koll på min diet och räkna dom där kalorierna.

Jag ska dra en uppdatering om min vikt process och jag måste ärligt säga WOW! inte trodde jag att jag skulle gå ner så mycket och fatta SNART ÄR DET 1 MÅNAD SEN JAG STARTADE!

För mig stiger motivationen för varje 100 g eftersom vikten jag går ner nu är inte vätska mera - samt jag äter en balanserad kost, kanske dock inte 100% men jag äter grönsaker o protein men mycket annat uteblir eftersom jag inte kan äta dom där kolhydraterna.

Vill berätta lite om hur jag mår. Förutom all stress som min hjärna upplever just nu med att lyssna till människors problem och klagandet så mår jag riktigt bra. Jag är mycket lättare :P och kanske även friskare, fast det vet jag inte om jag är.

Idag så var jag handlade, köpte många nya saker - med saker menar jag smink :D eftersom det är livet, men jag var och handlade lite mat till mig själv också, som gurka, champinjoner, lök och funlight ofc. Hur skulle jag klara av mina dagar utan funlight.

Nåh för att inte förlänga inlägget - för 2 år sedan eller kanske även för 3 år sedan började jag få problem men mina ben, och nu menar jag ovanför senan nedanför vaderna. Varje steg jag tog och jag kommer så bra ihåg då jag var på hotel kämp och skulle gå upp för trapporna vid kaisaniemis metro så brände det just ovanför senan och det gjorde så ont.

Jag kan inte beskriva smärtan, men så mycket att jag började gråta av smärta och det är speciellt när jag handlar och ska gå hem med min handel.

Jag ska berätta en sak smärtan jag hade var inte någonting lätt, jag tappade all lust att gå och göra saker, för varje gång jag skulle ta mig ut kom jag ihåg smärtan och valde att stanna hemma. Men så kom det en lite förändring och det var då Hanne berättade om jobbet. Visst det var några telefonsamtal i början, MEN det skedde förändringar då jag började tolka på plats och därifrån började mitt positiva inställning, inte bara det men även mig som en godkänd patient för operation.

Under just den tiden började jag inse andra saker - om även jag kan må bra snart, det som behövs är tid och tålamod och det är det jag arbetar med idag - jag kämpar med mig själv om att inte falla tillbaka, men det kommer jag inte att göra - falla tillbaka eftersom jag har get mig själv tillåtelse att äta när jag känner starkt sug för det jag vill jag.

Så idag då jag gick hem så tänkte jag så där för mig själv -" fan vad skönt, så glad jag känner mig har inga smärta mera, liiiiiite i ryggen men benen! jag var så glad att jag ville gå fortare. Denna känsla är någonting man inte kan köpa så med detta vill jag säga små framsteg gör mirakel :)

Så lite mat bilder nu :)


Likes

Comments

Att starta om är alltid lika svårt. Du börjar och du håller på med det du gör i 3 veckor sen tar du en dag paus eller två dagar och det känns alltid som dag ett när man återgår till de "nya"rutinerna.

God kväll :)

så idag är det måndag igen och 12 februari. Det har gått redan 12 dagar sen jag hade födelsedag vilket inte var så speciellt i år men nästa år blir det.

Vaknade redan klockan 9 för jag hade planerat att jag skulle ta mig till patent och registreringsbyrån men så ringde dom från jobbet och skulle ha mig att tolka några samtal. Fick säga till dem att jag inte tar flera tolkningar efter kl 13.30 för jag har egna ärenden att sköta om.

Efter att jag diskade gårdagens disk (kastrullerna är kvar helsike) så tog jag och duschade och sen sminkade jag mig och gick iväg.

Till frukost blev mocca shake med svart kaffe och sen en kopp kaffe som inte är drucket eftersom jag är så dålig med att dricka kaffe.

Tog spårvagnen till centrum och sedan gick jag mot arcadiagatan och vädret idag är sååå stormigt.. nu ser det ut att vara mer torr snö men då var den lite våt.

Hur som helst så hade patent och registerbyrån flyttat till Hagnäs! bläää...så fick jag vända om. Alltså.. hur fan skulle jag hitta.. !? gick 3 gånger på samma väg fram o tillbaka tills jag fatta o byta sida för att vara på rätta sidan.

Tog mig kö nr och väntade. Mitt ärende tog 5 minuter helt typiskt jag. Sen tog jag spårvagnen och åkte för att hämta min post.

Idag är trafiken kaos över allt. Och äntligen när jag kom hem var jag redo att äta - häll på att svälta.

Smakade inte riktigt med diet mat ärligt sagt. Och jag är helt sugen på kaka eller socker eller vad som helst!!! baahhh!

Ahhh vill så ha nått gott!! gråter snart - nä inte riktigt gråter jag.. måste bara stå ut! ännu 5 kg och då är jag på safe zone!

Vad ska jag äta till middag då? kanske en kyckling äggvite omelett med sallad, tror att det får sitta riktigt bra.


Likes

Comments

Jag har länge förfrågat mig själv - vad betyder vänskap för dig? eller mig?

För mig är vänskap viktigt eftersom jag inte har en familj så blir mina vänner min familj. En vän är tryggheten man söker sig till ifall man känner sig förlorad eller borttappad. En vän är den som tröstar dig vid din sorg. En vän är den som står dig nära i vått och torrt. En vän är den som vet vad du verkligen är även om du ibland uttrycker dig fel.

Men hur vet man om denna vän är en sann vän?

Som Binta sa jag lär mig inte utav mina misstag utan jag fortsätter göra dem om och om för jag vill inte tro på att alla människor är dåliga.

En sak tror jag att min tanke sätt inte passar ihop med de irakiska tjejernas tankesätt.. Jag är så västerländsk att det stör dem eftersom de säger jag är en irakier och jag borde veta hur man uttrycker säg och hur man talar...alltså vad?

Stämmer hu till en stor del att jag är lite såndär som säger saker före jag tänker men i denna situation sa jag inget fel...det hela började med var att jag tänkte ha en middagsbjudning för mina närmaste för att fira min "födelsedag" och just hon tjejen bor inte i Helsingfors så jag väntade på att hon skulle komma hit. Och då hade jag redan planerat att jag skulle laga mat och en kaka inte något destu värre.

Jihad berätta då att hans vän ville ha dolma och jag sa att jag ville ha ris kubba och tårta så han föreslog då att hans kompis skulle köpa dolmans ingredienser så lagar jag den och att jag lagar resten av maten och kakan.

Hans kompis ville inte för han var tydligen upptagen eller så.. så jag berätta för henne på lördag så lagar vi mat och det är vi bara liksom tre personer... nåh jag talade om det framför vår gemensamma kompis och hon tog illa upp tror jag att jag inte ville bjuda henne.. så sa jag att jag visste inte om du ville komma.. och hur det är för din man.. nåh hur som helst så märkte jag hur hon försökte slingra sig undan lördagen och ville veta varför inte fredag så sa jag att fredag var det teater och att inte kommer Jihad hem före sent och att jag tänker handla och så allt inför lördag.. och då säger hon" jag kanske inte kan komma på lördag"

- vad säger du, varför?

- jo jag är bjuden på lördag..

-????

så blev jag nervös och sa att jag hade ju planerat detta varför kunde du inte säga att du är upptagen??

Hur som helst så blev det en lite chebbling där men sen så orkade jag inte - och tänkte att kanske hon inte är allvarlig men hell yeah hon var nog....så jag tog lite på näsan.

Nästa dag skickar hon meddelande till mig att handla inte jag kommer inte alls på lördag. Jag bara stirra på meddelandet o ringde henne - hej vad menar du?

- Jo jag kommer inte har inte tid o jag vill inte att du slösar pengar spara dina pengar sätt de inte ut på oss...

- jag gör detta för mig också inte bara för bjudningen jag vill att vi alla samlas för att äta o ha roligt o umgås eftersom du vet jag har inte mycket kvar.

- Ja men du behöver inte o jag kommer inte.

- Okey Hej då!

Jag lade på telefonen o ringde Jihad. Jag var så arg på henne för det hon sa. Hur som helst så åkte jag vidare till tandläkaren. Från tandläkaren åkte jag till Kampen handlade o sen hem. På vägen var jag ännu irriterad o arg över hennes meddelande och varför hon inte respekterade min plan. Ville ju bara att vi alla skulle samlas.

Jihad berättade sen att hon hade en "överraskning" för mig. Hon hade beställt en tårta för mig men att hon inte kunde säga det - och att jag fick absolut inte visa att jag visste... och var så sur att jag tänkte inte åka hem, men jag sa fuck it..

Då hon kom med tårtan så märkte jag hur hon var "annorlunda" kylig.. eller hur skall jag beskriva henne... jag försökte vara "jag vet inget" men sen började jag nog gråta för det var ändå fint av dem - att göra det men hon kunde ända ha gjort det tillsammans med min bjudning det skulle ha blivit ännu finare - Men inte.

Resten av kvällen efter att vi åt kaka o talade en halv timme ville hon ut lite, så vi tog oss in till stan. Vi gick lite omkring kollade på två krogar eller barer men de var smock fulla så vi tog oss till en kebab ställe beställde lite mat som vi sen åt och efter det så tog vi en promenad.

Även under promenaden kändes det lite konstigt, liksom avstånd inte som vanligt. Så hon åkte sen vidare till vår kompis där hon sover över alltid för jag har ingen aning varför hon inte vill stanna hos mig.

Nästa dag skrev jag till henne helt normalt så påstod hon att hennes telefon inte hade ljud, hur som helt frågade jag henne om vi kunde hänga tillsammans lite då jag inte hade mycket att göra.

- Tyvärr Iman är ännu här jag kan inte lämna henne, inte fint.

- jasså, när far hon då?

- Vet inte, men jag kan inte gå någonstans idag.

- aaa okey men hur du vill tänkte vi kunde fara lite runt i butikerna.

Efter samtalet lade jag på och fortsatte göra mitt...

MEN idag fick jag se det som jag inte ville se... hon påstod att hon inte kunde göra nått igår och att hon inte hade tid att ses samt att hon har inte talat med mig sen igår... MEN att se att hon var och skrinnade med vår kompis och jag trodde hon inte kunde komma ut gjorde mig ledsen.

Varför? varför frågade hon om jag ville komma med? och varför har hon blivit så kylig, inte för att jag bryr mig.. men att ljuga och inte vill umgås med mig....och sen umgås hon med jihads kompis och jag sa att jag kommer och vara hemma..så varför?

Det jag har märkt med de flesta av mina vänner - de är inte hederliga de utnyttjar min vänlig het vilket ska ta slut.

Jag är så jävlar trött o fed up på att ge o ge och inte bli respekterad - JA sant hon köpte kakan, eller de delade på den och jag betalde det i princip tillbaka när jag inte tog emot hennes buss pengar, eller ögonskuggs pengarna eller den snabba köpet av spårvagns biljetten som jag aldrig fick en tack för.. lite oschysst..

Kanske jag borde sätta upp krav på mig själv att inte vara snäll o ge för mycket o tänka mer på mig själv och mitt bästa.

Det jag bestämt är nog att jag ska dra mig sakta bort och isolera mig med mig själv och min telefon.

Så det jag vill berätta om - hur vet du att en vän är en riktig vän? Jag vet en sak att jag ställer alltid upp till 100 % och försöker så gott jag kan att gott göra alla.. så got jag kan. för mig så är jag villig att leva i ensamhet än med vänner som suger ur dig livet.


Likes

Comments

Title