Liv och rörelse i Patong

Efter vårt besök till immigration var det dags att kika runt i Patong. Det är nämligen en av de största och populäraste städerna i Phuket. Vilket märktes! Patong var livat, mycket mer livat än Kamala. Människor i rörelse. Affärer och restauranger inklämda längs gatorna. Mängder med barer, utsmyckade med stora flashiga skyltar och blinkande lampor.

Överallt stod gatuförsäljare och visade upp sina produkter. Kim tyckte det var roligt att prata med dem och försöka pruta ner priserna. De var trevliga, men tittade surt på honom när de tyckte hans bud var för lågt. Jag är sjukt dålig på att pruta, alldeles för otålig, men det är roligt att se på när andra gör det. Det blir lite som ett spel mellan försäljaren och kunden, där båda gör allt för att få en bra deal.

Det var en tjej som kämpade läänge för att försöka sälja solglasögon till oss. Efter att vi tackat nej och gått iväg mötte vi henne ännu en gång. Det blev många turer fram och tillbaka. Till slut bestämde vi oss faktiskt för att köpa varsitt par, av modell fake Ray-Ban. Kvalitén är inte den bästa, men det var ändå kul att få med något hem efter att ha pratat med henne så länge.

Jag var även i stort behov av ett par nya skor och fick med mig ett par söta flip-flops med Hawaii-tema. Lite märkligt att köpa det när man är i Thailand kanske? Men titta på de små söta blommorna!!

Vi gick även förbi en kille som sålde kamerastativ och liknande. Jag har ett litet handhållet stativ som jag använder till kameran, men ville ha en liten manick för att kunna fästa mobilen på stativet.

En av hans stativ hade ett fäste som såg ut att passa till en mobil och jag frågade vad den skulle kosta. Kim var ju i sitt haggling mode så när killen sa 100 sa han 50 och det var done deal. 50 baht, 15 kr. Visst, den är nog inte toppkvalité och det är precis att mobilen får plats. MEN DEN KOSTADE 15kr!!

Vi gick även längs Bangla Road, en gata som är känd för sina vilda fester. Hög musik, berusning och prostitution är det som gäller där nattetid. Visst spelades musik även när vi var där, men det ekade tomt i de många barerna. De unga tjejerna, som om nätterna dansar på borden eller står utanför och lockar med männen in, satt nu i barerna och hade tråkigt.

Är lite kluven till om jag ångrar att vi inte gjorde ett besök till Bangla Road på natten. Även om det troligen inte är speciellt trevligt kanske det är värt att ha sett kaoset en gång? Aja, vi som bor i lugna Kamala tyckte att det var tillräckligt livat i Patong under dagen, haha!

Flera som vi pratade med sa faktiskt att vi är alldeles för unga för att bo i Kamala. Det var en av de roligaste grejerna med med Patong: att vi pratade med jättemånga. Människorna var vänliga och det var härlig stämning. HUR MÅNGA SOM HELST hejade på Kim med "eyy it's white Bob Marley!" Haha!

Äta skulle vi göra också. Kim köpte en kebabtallrik. I Patong fanns det tills hans glädje flera kebabställen. Jag åt en gammal hederlig fried rice. Olyckligt nog missade de att jag bad om vegetariskt. Vilket jag till min fasa insåg (efter att ha ätit några tuggor) när jag tittade närmre på en märklig "grönsak" och märkte att den hade ögon. Det var en pytteliten räka! Äckligt, men samtidigt är det sånt som händer. Jag kunde i alla fall gå tillbaks och få en ny.

I Patong finns två enkelriktade huvudgator som går parallellt längs stranden. Det kan vara bra att veta, så att man inte gör samma misstag som oss. Vi fick nämligen åka runt hela Patong eftersom vi kom från fel håll. Hade vi istället gått av precis när vi kom in i staden kunde vi gått ner på en av smågatorna som går mellan de större gatorna. Då hade vi sparat både tid och pengar. När det var dags att åka hemåt gick vi då ner mot stranden, eftersom gatan som ligger bredvid stranden är den som går i riktning mot Kamala.

Vi pratade med taxichaufförerna som begärde hutlösa priser för att köra hem oss. Vi försökte pruta men de totalvägrade! Som tur är finns appen Grab. Det är Sydostasiens motsvarighet till Uber och erbjuder ofta bättre priser. Grymt!

Har hört att "taximaffian" i Phuket kan vara riktigt hemsk. Till exempel när det skulle starta en busslinje blev busschauffören misshandlad av taxichaufförer och busslinjen stängdes. Konstigt att någon vågar köra med Grab under sådana förhållanden, men det kanske inte är tillräckligt välkänt bland turisterna för att taximaffian ska bry sig.

Vi gick längs en av huvudgatorna i väntan på vår bil. Vid det här laget var vi trötta, varma och solbrända. Då lyckades jag snubbla till och ramla. Det resulterade i ett uppskrapat knä och en mobil med trasig baksida. Typiskt! Ni vet när man bara blir trött på sig själv? Så frustrerande!!

När vi kommit hem och plåstrat om knät kändes det bättre. Åh, va skönt att allt gick bra med förlängningen av våra visum. Nu kunde vi pusta ut i vårt lugna lilla hus.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Santine
Santine,
Vad fint! Följ gärna in min blogg om du är intresserad av mode, design och mycket mer (är ny här och försöker lära mig haha!) <3
nouw.com/santine
Ester,
Vilket mysigt inlägg (liksom dina andra inlägg)! Och vad du är fin med de härliga blå byxorna där framför havet *.*
estran.blogg.se