Graviditeten: Vecka 30.

11/11 - 17/11

Anteckningar.

- Drömde att jag drack alkohol och fick panik när jag insåg att jag är gravid,

- Barnmorskan ringde, jag har graviditetsdiabetes.

- Katten verkar förstå att något är på gång, han vakar över mig konstant. När jag går in i duschen ställer han sig utanför och jamar tills jag öppnar dörren, sedan sitter han där inne och väntar tills jag är klar.

- Besök hos barnmorskan. Allt såg normalt ut, Knyttet följer kurvan ♥

Vecka 30, tio veckor kvar till fullgången graviditet! Sjukt! Som jag skrev förra veckan är det fler och fler beräknade i januari som har fått barn redan. Det känns overkligt, men kul att se de små liven. Det blir lättare att föreställa sig Knyttet. Dessutom pushar det mig att förbereda mig mer. Snart är den stora dagen här!

Har märkt tydligt att förberedelserna fokuserar mer inåt nu. Jag lägger inte alls samma energi på att fixa iordning rummet eller göra inköp. Nu handlar det om att känna in, lyssna, slappna av, hitta trygghet, skapa målbilder och så vidare. Jag försöker vara öppen och inte ryckas med i de rädslor som dyker upp. Istället tar jag några djupa andetag och låter dem finnas där, utan att de får rubba min tilltro till att allt kommer gå bra.

Har en stark längtan efter en lugn och trygg förlossning. Jag hoppas verkligen att det blir som jag önskar. En stor rädsla jag har är tyvärr att personalen på sjukhuset ska störa mig mer än hjälpa. Jag är säker på att det finns många helt fantastiska barnmorskor, men självklart har även de som jobbar på förlossningen dåliga dagar. Ser framför mig hur min blir en förlossning i mängden, att saker inte bedöms utefter situationen utan bara ska gå på rutin, att det är mycket stress eller att jag inte blir hörd. De må veta mycket om människokroppen, men där och då vill jag ha respekt för att jag känner min kropp bäst.

Det är inte lätt det där, att möta rädslan som dyker upp och samtidigt försöka känna trygghet i att allt kommer gå bra., men det är bara fortsätta jobba vidare. Tror det hela är en viktig process i graviditeten faktiskt, bara man kan behålla lugnet över lag!

Jag klagade ju på mörkret förra veckan. Har faktiskt känt mig ganska låg stundvis nu i november. Det har inte varit jätteilla, men när jag väl blir på dåligt humör är det sämre än det brukar vara. Hur som helst tycker jag nu att det börjar kännas bättre igen! Vet inte om det är för att jag (i samråd med barnmorskan) har höjt min dos D-vitamin eller för att solen faktiskt har tittat fram bakom molnen ett par gånger eller för att jag tjuvstartat med adventsljusstakarna och får myskänslor om kvällarna. Kanske en kombination av alla tre?

Fick ett tråkigt besked nu i veckan. Med ett blodprov konstaterade barnmorskan att jag har graviditetsdiabetes. Känns jobbigt eftersom allt har flutit på bra innan, man vill ju att det ska fortsätta så. Finns också en liten skamkänsla kring det hela. Jag känner mig hälsosam och har fokuserat på att ta hand om kroppen under graviditeten, ändå får jag diabetes? Äsch, jag ska inte tänka så. Mitt mätvärde låg precis över gränsen och det går över efter förlossningen.

Nu ska jag i alla fall börja mäta mitt blodsocker sju gånger om dagen, tre dagar i veckan. Är inte superkul att sticka sig i fingret hela tiden, men tycker att det är intressant att se hur kroppen reagerar på maten jag äter. Än så länge har alla mina värden legat helt normalt, håller tummarna att det fortsätter så och att det där första blodprovet bara var en olycklig tillfällighet.

Hade den första gravidrelaterade drömmen på länge nu i veckan. Drömde att jag satt utomhus vid ett långbord med en massa gamla vänner och drack alkohol. Efter två glas slår det mig: JAG ÄR JU GRAVID!? Tvekade en halv sekund, sedan satte jag fingrarna i halsen. Googlade sedan vad som händer om man dricker under graviditeten och fick upp en massa bilder på vanställda bebisar. Haha, så hemskt! Det dumma var ju att i drömmen var jag inte ens gravid.. eller alltså, jag hade ingen mage i alla fall. Känns som att hjärnan ville ha en paus från gravidlivet och istället blev det kaos, hah.

Pappa Kim ♥

Läs fler inlägg om graviditeten:

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer