Graviditeten: Vecka 29.

4/11-10/11

Anteckningar.

- Idag har jag skrivit om graviditeten.

- Hämtade vagnen idag! Firade mig och Becka, mycket trevligt! Fick en massa gulliga saker till knyttet.

- Var hos pappa och letade efter barnböcker jag hade som liten.

- Kim läste för Knyttet, sedan låg vi och tittade på magen. Massa aktivitet!

- Har blandade känslor inför förlossningen. Försöker vara positiv.

Hur mår jag denna vecka då? Jag mår bättre i kroppen än jag gjorde förra veckan. Magen är stor och höften gör ont ibland, men det kunde varit mycket värre. Dock känner jag verkligen av att det går mot vinter nu. Suck, samma visa varje november.. Blir trött, omotiverad och mer negativ. Försöker ta hand om mig själv extra bra genom att äta rätt, motionera och ta vara på så mycket dagsljus som möjligt. Har läst att vissa blir hjälpta av ljusterapi, undrar om det kunde vara något?

Oftast mår jag ändå bra. Känner mig glad och förväntansfull..! Den här veckan har vi fått hem flera stora saker till Knyttet och det är roligt. Ju mer vi fixar desto mer verkligt känns alltihop och jag mår bra av att saker börja komma iordning så smått.

Den största och roligaste saken var att vi hämtade vagnen den här veckan! En marinblå Emmaljunga Super Viking med läderdetaljer som är superfin! Vi valde att köpa en begagnad vagn men såg till att hitta en i fint skick. Jag tror att den kommer bli som ny igen med lite kärlek ♥

Samma dag som vi hämtad den träffade vi familjen för att fira mig och Rebecka som fyllt år. Vi fikade på god tårta och umgicks, jättetrevligt! Jag fick flera gulliga saker till Knyttet och fem olika växter! Bästa gåvorna! Finns inget bättre än babysaker just nu och växter går alltid hem hos mig. Under kvällen fick Rebecka känna på magen när Knyttet sparkade och det var såå gosigt! Tror det var första gången någon annan än Kim och jag fick känna av den lilla där inne. Det kan vara väldigt olika ifall gravida vill att någon tar på magen, men så länge man frågar först tycker jag att det är mysigt och fint. Dock har Knyttet en ovana att bli helt stilla så fort någon vill känna. Stackars Kim har varit med om det flera gånger, haha.

Här är de fina presenterna jag fick till knyttet! Ugglan köpte vi några veckor tidigare, men glömde visa bild på den då :)

Jag fick även hem en söt bok som jag beställt. Det är en liten saga på rim som jag tänkte att vi ska läsa för Knyttet. Jag lärde mig nämligen här om dagen att bebisar blir mer trygga av texter man läser för dem innan födseln. Det känns ganska självklart när man tänker på det, bebisar gillar saker som påminner om tryggheten i livmodern!

Här om dagen bad jag Kim läsa den högt. Supermysigt såklart! Sedan låg vi och tittade på magen en lång stund. Det var jättemycket aktivitet just då. Buffar, sparkar och svepningar som bubblade runt överallt. Häftigt! Borde försöka fånga det på film någon dag.

I samma paket som den lilla boken låg en graviditetsdagbok. Det är ungefär som en babybok, fast för tiden innan födseln. Den är jättefin och välgjord. Ska bli kul att skriva ner hur allt har varit och ha den som minne. Fick också hem en superfin bärsele från blocket och ett babynest från tradera. Ett babynest är som en liten madrass med höga kanter som bebisar kan sova i den första tiden. Tyvärr luktade det konstigt vilket kändes väldigt ofräscht, får väl testa att tvätta det och se om det går att använda men kommer nog köpa ett nytt faktiskt..

Jag tror jag har fått mina första sammandragningar! Det betyder att livmodern spänner sig, för att träna inför förlossningen. Det är helt normalt, men har ändå gjort mig liiiite, lite ängslig. Jag är med i en Facebookgrupp för oss som är beräknade i januari och där är det faktiskt redan några som har fött. Det känns läskigt att Knyttet skulle kunna komma nu! Vi får hoppas att det dröjer ett tag till.

Vad mer har vi att säga om veckan som gått? Corona härjar i Jönköpings län och jag får försöka hålla mig hemma så gott det går. Det känns trist att alla restriktioner kommer tillbaka, speciellt med tanke på graviditeten. Jag som hade hoppats att Kim skulle få vara med på allt fram till förlossningen. Kim har blivit extra överbeskyddande den senaste tiden, både med tanke på corona med också överlag. Igår när vi var ute och cyklade sa han "ta det försiktigt nu!" varje gång jag skulle svänga. Haha, han är för söt!

Tänker fortfarande mycket på förlossningen. Försöker att inte överväldigas av rädsla inför smärtan. Ibland känns det helt omöjligt och jobbigt, men jag försöker att ha positiva föreställningar kring det hela. Oftast känner jag mig stark och att jag klarar vad som helst, för Knyttets skull. Jag tränar på avslappning och djupandning. Försöker ta det lugnt och vara extra snäll mot kroppen. Här om dagen skrev jag en lista på saker jag kan göra för att koppla av, som en liten påminnelse när det behövs.

Eventuellt delar jag den listan i ett annat inlägg. Ha det bra till nästa gång!

Läs fler inlägg om graviditeten:

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Marie,

Oh så många fina presenter till bebisen, fina du med magen

sweetwordsbymirre.com
bergstrandanna
bergstrandanna,

Visst? Blev verkligen bortskämd ♥ tack fina du själv! Inte långt kvar nuuu

nouw.com/bergstrandanna