Graviditeten: Vecka 28.

28/10 - 3/11

Anteckningar.

- Provade bärsjalen och det var det mysigaste någonsin!

- Är så tacksam att Knyttet verkar må bra.

- Läst en del om att ta hand om barn/uppfostran. Känns svårt. Blev ledsen för att jag så gärna vill vara en bra mamma.

- Ska bli spännande att testa tens!

- Fick två sammandragningar (tror jag?) Har varit lite orolig för Knyttet, men verkade lugnt.

- Knyttet sparkas massor idag ♥

- Kollade på babyböcker och gamla bebiskläder hos pappa.

Nu går vi in i vecka 29! Jag har blivit frisk igen, men tyvärr har två veckor på soffan gjort att min kropp känns skit. Jag har ont i höften, känner mig svullen, tung och trött. Så fort jag inte har perfekt hållning får jag ont i revbenen och det enda som hjälper då är att sträcka upp armarna över huvudet. Kul! Jag försöker hålla igång och ha en positivt inställning, men det känns svårare än innan. Jag vill verkligen inte vara den som klagar, eftersom jag mått bra hela graviditeten, men det känns jobbigt och stundvis önskar jag att det vore dags för förlossning snart.

Vi började kolla på barnmorskorna på SVT Play här om dagen och då kände jag bara vad har jag gett mig in på? Jag som har snackat om att födandet känns coolt och kraftfullt, men att se någon föda barn, hur vackert och häftigt det än är fick det att krypa i hela kroppen. Jag har nog lite förberedelser kvar innan jag är helt redo ändå. (Blir man helt redo? Knappast va?) Nästa månad ska vi i alla fall på profylaxkurs, där får man lära sig andas rätt och lite andra tekniker för avslappning.

Ändå känns det dumt att klaga. För visst är det lite sorgligt, tanken på att graviditeten kommer vara över tillslut. Det här tillfället och den här upplevelsen kommer aldrig tillbaka. Även om vi skaffar fler barn kommer det vara en helt annan, ny graviditet. Fast å andra sidan är det nog hälsosamt att klaga lite. Det betyder inte att graviditeten blir mindre värdefull på något sätt!

Nu under veckan har jag varit väldigt inne på barnuppfostran. Jag hittade en tjej på Youtube som använder montessoritekniker i hemmet. Minns ni när jag besökte en montessoriskola i Thailand? Ni kan kika i det inlägget om ni vill ha en mer utförlig beskrivning, men i korta drag kan man säga att det är en pedagogik som ger barnen stor frihet att utforska och utvecklas i sin egen takt. Ett vanligt inslag är att barnen genom lek lär sig praktiska färdigheter som att knäppa knappar, duka bordet och ta hand om djur. Det har varit jätteintressant att lära sig vad man kan göra för att hjälpa sitt barn bli mer självständigt. Ser fram emot att upptäcka mer om olika uppfostringsmetoder!

Vad mer har vi att säga om veckan som gått? Knyttet sparkar fortfarande hejvilt. Vi väntar en väldigt livlig och stark bebis. Ibland sparkas det på en nerv som gör att hela min kropp hoppar till. Det känns jättekonstigt, hah. Blåsan har också blivit kul att sparka på, vilket är väldigt obehagligt i mitt tycke. Jag har också börjat känna av mer svepande rörelser. Tydligen betyder det att det börjar bli trångt.

Så, det var vecka 28. På det hela taget mår jag bra, men det har nog blivit lite jobbigare både fysiskt och psykiskt.

Läs fler inlägg om graviditeten:

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer