Graviditeten: Vecka 27.

21/10 - 27/10

Hur söt var inte min mage den här veckan? Älskar!

Anteckningar.

- Idag har jag fixat i knyttets rum!

- Försökte ta några gravidbilder i trädgården, svårt men kul.

- Lade upp online att vi väntar barn och fick jättemånga fina kommentarer.

- Längtar efter att hålla om dig ♥

Igår var inte bara min födelsedag utan vi kunde också bocka av vecka 27 och gå in i vecka 28! Nu är vi nere på tvåsiffrigt!! Det är närmare bestämt 90 dagar kvar tills Knyttet förväntas vara här, wow!

Vi var förkylda hela vecka 27 och eftersom jag inte gjorde något speciellt märktes inte graviditeten av jättemycket heller. När jag haft liter energi har jag fixat i knyttet rum och fått ordning på olika projekt som släpat efter. Jag tror det kallas att boa, men jag tycker det är ett extremt fult ord.

Det har varit dryg att inte kunna åka och simma. Att hålla sig aktiv gör verkligen stor skillnad för hur min kropp känns, jag längtar efter att komma igång igen. Korta promenader funkar som substitut, men simning är mycket skonsammare. Jag har faktiskt haft mer ont av foglossning nu de senaste dagarna, jag får försöka bli bättre på att använda mitt höftbälte.

En annan sak jag tänkt på är att det börjar det bli tyngre att böja sig ner. Det är inte jobbigt direkt, men det känns av mer än det brukar.

Det fortsätter sparkas inne i magen och jag har känt att Knyttet haft hicka flera gånger. Då blir det som ett rytmiskt bubblande, som en nervryckning typ. Det känns väldigt mysigt och gulligt! Har även känt av mer svepande rörelser och jag känner hur bebisen liksom trycker sig mot ena sidan av magen.

När jag tittar på de senaste bilderna anar jag att magen har haft en liten växtspurt. Vet inte om det är på grund av de olika ljusen? Ska bli spännande att se hur det jämför sig till nästa vecka i alla fall.

Veckan innan.

Mentalt mår jag fortfarande bra, men jag har varit känsligare än vanligt och haft närmre till tårar. Har också varit stressad över alla förberedelser som ska göras. Egentligen är det inte så himla mycket som behövs och jag försöker göra mitt YTTERSTA för att inte köpa något onödigt, men samtidigt vill jag inte komma hem med en liten bebis och sakna något viktigt. Jag misstänker att man inte kommer orka fixa speciellt mycket den första tiden efter förlossningen, haha.

Hänger mycket på tradera och försöker fynda bebisgrejer. Haha, man kan nästan bli lite knäpp av det tillslut. "Ska jag buda på den här eller vänta och se om det kommer något billigare?" "Är det mer värt att spara pengar eller att få tag på den finaste färgen?" "Behövs ens det här!?" "Jag vet inte om jag vill ha den, men det är sååå billigt!"

Haha, jag minns när jag och Kim var på en marknad i Asien och hittade en liten affär som reade ut kläder otroligt billigt. Tänk typ 10 kronor för en klänning. Kruxet var att allt låg i en stor låda, för att få tag på något var man tvungen att armbåga sig fram och rafsa igenom alltihop. Det såg helt bisarrt ut med alla tjejer som slet i de olika plaggen, som vilda djur efter mat. Det mest komiska var att utanför stod alla pojkvänner samlade och flinade åt galenskapen. Jag kände mig verkligen inte lockad att ge mig in i kaoset, men kunde ändå inte motstå tanken på det gyllene fyndet. Så där stod jag och grävde i klädbyttan, något förnedrad på kuppen. Skammen byttes dock till triumf när jag gick där ifrån med två fina klädesplagg. Fast måste erkänna att jag aldrig har använt något av dem.. men vi fick med oss ett roligt minne hem i alla fall.

Haha, vilket sidospår! Hur som helst, det är ungefär hur jag föreställer mig tradera. Ett gäng blivande mammor med stora magar och vilda blickar som har tappat alla hämningar och är redo att gå över lik för att deras små ska få det allra bästa. Jag känner mig verkligen inte som en sådan kvinna, kan inte identifiera mig med det alls. Ändå ger jag mig även den här gång ut i det vilda, för att kriga om det bästa fyndet.

Läs fler inlägg om graviditeten:

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer