Graviditeten: Vecka 1-6

Haha, okej, vi tar det från början. Jag började misstänka väldigt tidigt att jag kunde vara gravid. Jag vet inte varför egentligen, jag hade bara en tydlig känsla.

Kim och jag har varit ihop i nästan sju år. Under den tiden har vi hunnit prata om och längta efter att en dag skaffa barn många gånger. Det senaste året hade vi båda känt oss mer och mer redo, därför var tanken på att det kanske var dags mycket pirrig och härlig!

Under den fösta tiden höll vi det helt för oss själva. Jag minns att det kändes som om vi bar på världens största och mysigaste hemlighet, bara Kim och jag. Det kändes spännande, speciellt eftersom vi faktiskt inte visste med säkerhet om jag var gravid eller inte. Av någon anledning hade vi ingen brådska att ta ett test, så vi gick i ovisshet hyfsat länge. (Okej, jag kollade i mina anteckningar, "hyfsat länge" är tre veckor ungefär, haha.) Jag minns också hur vi, när vi var bland andra människor, fick ögonkontakt och log mot varandra jättestort. Som för att tyst kommunicera kring "hemligheten". Det låter kanske dumt, men jag kände mig ungefär som en nykär tonåring, sådär fånigt och ohejdbart glad!

Ett specifikt minne jag har från den här tiden är när vi var på utflykt med min familj i naturreservatet Skrôle Hie. (Rekommenderas verkligen!) Då var jag i vecka 5, vilket betyder att jag hade varit gravid i ungefär två veckor. Jag minns hur tanken på att det snart skulle vara med en liten knodd på familjeträffarna kändes så oerhört mysig!

Jag minns också att jag var lite orolig under promenaden. Eftersom det var stenigt och brant blev jag rädd att jag skulle ramla och slå i magen. Haha, nu känns det lustigt att tänka på, liksom vilken mage tänkte du på då Anna? Hon skulle sett hur jag ser ut nu! Men jag antar att mammainstinkterna kickade igång direkt.

Anteckningar.

Jag började med en ny vana det här året. Nämligen att anteckna en eller ett par meningar från varje dag, som en liten minidagbok. Det är inte mycket som får plats, men det gör ändå att jag har anteckningar från hela graviditeten. Här kommer det jag skrev under de första veckorna.

Vecka 4.

- Vi bytte rum för sovrum och datorrum, det blev jättebra! Jag tror att jag kanske är gravid!?

- Är nu 95% säker på att jag är gravid!

Vecka 5.

- Alltså nu är jag heelt säker på att vi är gravida!

Vecka 6.

- Känner mig så tacksam för att vi ska bli föräldrar!

Haha, det får inte plats jättemycket som sagt, men jag tror ändå att ni får ett hum om vilken känsla jag hade.

Jag tror det var allt jag har att berätta från den första tiden. Det var pirrigt, kul, härligt, spännande, mysigt och lite hemlighetsfullt. Andra månaden blev tuffare, bland annat på grund av illamående. Berättar mer om det nästa gång!

Läs fler inlägg om graviditeten:

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

NellieF
NellieF,

Jag var gravid i v.23 när vi gick där 😂 min tös bestämde sig för att komma v.27+2 🧡

nouw.com/nellief
bergstrandanna
bergstrandanna,

Ja nämen åh, jag har läst dina inlägg i bf i januari gruppen och tänkt på lilla Ruth! Hoppas helgen varit bra ♥

nouw.com/bergstrandanna