Fem en fredag: Sommartider.

Somrigt värre från midsommar!

Skulle köra veckans fem en fredag, men den var visst inställd eftersom Elisa, som ställer frågorna, jobbar för fullt med regeringsskiftet. Tydligen pågår det just nu? Haha, ja, jag bor under en sten.

För flera år sedan gjorde jag ett aktivt val att sluta följa nyheterna. Tyckte att det bidrog till för mycket stress. Dock kan jag känna mig lite väl ouppdaterad ibland, speciellt vad gäller politik. Samtidigt reflekterade jag här om dagen över det mycket svåra läget, som Stefan Löfven kallat det. Det lät märkligt att landet skulle befinna sig i en stor kris på denna ovanligt stillsamma sommardag.

Aja, jag svävar iväg. Ingen fem en fredag denna vecka, men eftersom jag inte svarat på frågorna på flera veckor nu tänkte jag svara på gamla frågor. Lämna gärna era svar i kommentarerna!

Vad är det längsta du reser i sommar? Blir nog inte att vi reser så värst långt, ett par timmar i valfri riktning kanske? Har inte planerat något, men hade varit skönt att komma iväg på någon liten tur! Allt sånt känns lite knepigare nu när vi har Sammie, men jag är av den åsikten att barn inte gör något omöjligt. Det behöver bara planeras och tänkas till lite mer noggrant!

Hur spenderar du en regnig sommardag? Myser i soffan med min bullet journal, städar och plockar hemma, leker med Sammie. Tar mig gärna ut på promenad om det inte forsar ner, blir ett skönt bryt mot alla varma dagar. Jag älskar den friska luften som lite regn för med sig.

Vilken är din bästa spontana utflykt? Att stanna till på affären och köpa med lite gott fika för att sedan åka vidare mot ett av våra lokala naturreservat. Gärna något jag aldrig besökt förut, älskar att upptäcka nya platser!

Hur svalkar du dig på bästa sätt? Förutom att bada och ett stort glas iskallt vatten är en blöt handduk det bästa som finns för att svalka. Det är faktiskt ett av mina bästa life hacks! Jätteskönt när värmen slår till och man behöver kyla ner sig fort. Sammie har uppskattat det också. Hon har inte klagat jättemycket på värmen, men jag vill såklart undvika att få en arg varm bebis om det går.

Har du något smultronställe där du bor? Många! En liten göl med en brygga mitt ute i skogen, ett torp intill en sjö där man kan sola mot husväggen och en vacker trädgård här i närheten som är full av grönska. Det är en förening som sköter om och de har gjort ett fantastiskt jobb med alla blommor och andra odlingar. Dit går jag gärna när jag behöver en kort stunds avkoppling.

Senaste besöket vid gölen.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer