Djungelvandring

En trevlig sak med Khmer Hands är att det ligger intill Kep National Park, självklart tog vi oss dit för för att vandra i naturen. Även om boendet i sig är väldigt stillsamt och harmoniskt är det något speciellt med att komma ut mitt i den vildvuxna naturen. Inre lugn på en helt ny nivå! Att det fanns några fantastiska utsiktsplatser gjorde inte det hela sämre precis.

Från boendet var det en kort promenad till parken. Vi betalade en dollar var för att komma in och vandrade upp längs den sluttande vägen. Vid den högsta punkten var vi ungefär 140 meter över havet! Själva huvudleden är 8km, sedan finns det små stigar man kan ta, men de allra flesta kräver en del klättring. Vi kom dit i flip-flops så vi skippade de svårare stigarna och vandrade på huvudleden. När vi kom dit hade vi inte tänkt gå speciellt långt men det slutade med att vi gick 6 km. I FLIP-FLOPS! Hade lite ont i fötterna dagen efter, men i slutänden var det värt det. Sjukt härlig natur!

Kim klättrade upp en bit på en av de mindre stigarna.

Fantastisk utsikt, eller hur?

Det finns en del platser utmärkta som vi kikade på. De flesta var faktiskt inte så mycket att ha. Den bästa var knappt utmärkt på kartan - ett övergivet café med fin utsikt. Det lilla utrymmet var fullt med graffiti. Några hade skrivit citat men de flesta hade skrivit sitt namn och datum. Jag tycker sånt är lite mysigt, så vi skrev dit våra namn också!

Av de mindre häftiga sevärdheterna fanns bland annat ett vattenfall som inte hade något vatten - det gick knappt ens se att det skulle vara ett vattenfall där. En damm som inte heller var något speciellt. Det skulle också finnas en utkiksplats över en strand, men där var det helt igenvuxet.

Vi såg även en del fina fåglar, fjärilar och andra insekter. Vid ett tillfälle trodde vi att vi hörde apor som hoppade runt bland trädtopparna, men är inte hel säkra på vad det var!

När vi gått 3 km skulle vi komma till liten stig som man kunde svänga av på för att lämna parken, men även den var helt igenvuxen. Vi hade lite beslutsångest om vi skulle vända eller inte, eftersom en annan väg ut var utmärkt vid 6 km. Det kändes roligare att fortsätta och se mer av parken så vi chansade på att man skulle kunna komma ut där. Dock var de första tre kilometerna roligare än de resterande tre, så i efterhand kunde det ha kvittat!

Vi mötte inte speciellt mycket människor när vi var ute, totalt tre stycken som vandrade och en som åkte motorcykel. De flesta kanske kommer hit på förmiddagen? När vi kom till slutet var det skyltat att alla måste lämna parken vid halv sex. Klockan var då prick halv sex. lite kul!

När vi kom ut på vägen spanade vi efter en tuk-tuk att åka hem med, men vägen var helt tom. Vi fick traska en kilometer till innan vi kom ut på den stora vägen. Efter den oplanerat långa vandringen belönade vi oss med pizza på kvällen!

Ser ni vad det är till vänster? "Stigen" som skulle ta en ut ur parken. Vi skippade den, haha.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger gunninge
,
spännande. Hoppas ni inte har allt för ont i kroppen efter den strapatsen. kram mormor o morfar