Header

Häst

Vet verkligen inte hur jag ska skriva om hoppträningen. Red ju som sagt Maj för första gången- och jesus vilken ponny.

Har ju inte suttit på en ponny på ungefär två år tror jag. Så min första tanke var ju att hon var så himla liten, och traven var verkligen kort. Kände direkt att hon var väldigt känslig. Behövde knappt peta till med skänkeln så lyssnade hon. Väldig pigg och framåt var hon också.

Vi började med att hoppa fram på ett litet räcke i trav. Hon var pigg och ville gärna galoppera så fick hålla i henne ganska mycket för att behålla traven. Efter några skutt blev hon avslappnad.Tanken var att i skulle hoppa fram på samma typer av hinder som på en framhoppning på en tävling så nästa hinder på tur var det lite högre räcket.

Behövde förbereda henne på svängen ganska så tidigt och hålla ett bra stöd i tygeln. När jag gjorde det hoppade hon jättefint. När hindret låg på 85cm kom vi ganska fel emot hindret och jag landade väldigt hårt och obalanserat vilket resulterade i att hon blev rädd och kutade iväg längst med långsidan. Mitt ben flög upp på hennes rygg och stiglädret lossnade. Var 100% säker på att jag antingen skulle landa i knät på nån av de som satt på "läktaren" eller att jag skulle flyga in i en av pelarna vid väggen. Lyckades på något konstigt sätt ändå få stopp på Maj i ett hörn utan att ramla av. Var ganska så skakis efter den lilla händelsen ;) Kände mig lite som en rodeo ryttare.

Hoppade fram några gånger på en oxer också innan det var dags att hoppa bana. Började på 60cm och hon kändes kanonfin. Har inte så mycket mer att säga än så. Nästa runda hoppade vi 70 cm och hon var lika fin då.

Blev faktisk erbjuden att byta häst, enligt Aili var vi en "perfect match" så det var nog inte bara jag som tyckte att det gick bra att rida henne <3Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Desmond

I lördags blev det premiär på ute banan för iår! Så himla mysigt att äntligen kunna rida där. Det tyckte nog Desmond också för han rejsade på rejält i galoppen ;)

Han var verkligen helt underbar att rida. Var längesen jag hade en så bra känsla under nästan hela passet. Vi jobbade mycket på volter och tempoväxlingar. Försöker träna mycket på att få honom att gå i en stadigt form hela tiden. Som jag skrivit tidigare så tappar jag honom oftast i övergångarna och i ökningarna. Vi lyckades faktisk ganska så bra med ökningarna i både trav och galopp snett igenom. I galoppen blir han väldigt stark och han sticker iväg men jag lyckades ändå få honom att göra en hyfsat bra ökning i en helt okej form.

Han var verkligen helt fantastisk. Det är så synd bara att det inte syns på bilderna hur himla fin han var..

Bilderna är fotade av min fina vän Olivia

Likes

Comments

Vardag

Jag överlevde både dagens fysikprov och religionsprov!! Var så skönt att komma hem och inte behöva plugga. Tyvärr så har vi nationella nästa vecka,i fysik så snart drar pluggandet igång igen.

Slutade halv 1 idag så åkte med en kompis hem och sedan hämtade mamma upp mig där. Vi åkte sedan på ica och hämtade ut min balklänning! Är verkligen jättenöjd. Kan fota lite bilder på den så kan ni få se. Efter middagen åkte jag lite moped för att se om den funkade bra efter att ha stått hela vinter, det gjorde den.

Min dag har alltså inte varit så händelserik. Har redan rid-abstinens även fast jag red igår. Men jag får lov att vänta tills lördag. Bli faktiskt två ridpass i helgen då jag även ska vara med på en hoppträning på söndagen. Ska faktiskt rida en ponny ( jag tror hon är en ponny haha) som heter Maj. Eller Desmonds Söta Maj om jag ska vara noga. Som ni nog redan gissat så är hon Desmonds dotter. Ska bli superkul att rida henne då jag aldrig gjort det innan.

Vi hörs imorgon. Kram


En bild på Maj, tagen sommaren 2014

Likes

Comments

Desmond, Vardag

Idag är det onsdag, alltså stalldag! Vi åkte till stallet runt kvart i 6. När vi kom dit var hästarna inne, det kallar jag lycka! De hade fått nya skor på eftermiddagen så då hade de fått stanna kvar inne. Möttes alltså av en torr och glad häst<3

Vi hjälpte sedan till med att ta in de andra hästarna och hagarna är katastrofala!! Bara lera och vatten. Blir nog gummistövlar nästa gång ;)


När vi värmde upp jobbade jag mycket på att han skulle gå framåt i ganska så snabbt tempo för att få honom att vakna till. Det funkade bra och i galoppen blev han riktigt pigg. Eftersom det var Hoppträning i måndags så var det dressyr på schemat idag. Tränade mycket på övergångar och att få honom att gå i en stadig form hela tiden. I ökningar och i övergångarna så tappar jag honom ofta och huvudet åker upp direkt och han ser ut som en älg. Han var spänd i början men mot slutet så blev han riktigt fin! Även i övergångarna.Likes

Comments

Annat

Min tanke med bloggen från början var ju att den till största del bara skulle bestå av mina foton. Det var tänkt att jag skulle ha ett ställe att dela med mig av mina foton på. Efter ett tags funderande har jag bestämt att det kommer bli mer som en "vanlig blogg". Dvs med mer vardags inlägg. Såklart kommer bilderna fortfarande att hamna i stort fokus,men även text. Kommer helt enkelt skriva om min vardag och det kommer till största del vara hästrelaterade inlägg ;) Så jag hoppas att någon kommer finna mitt liv ganska så intressant :D
Likes

Comments

Annat

På begäran av Malin så tänkte jag börja skriva lite om ridpassen och när jag är i stallet med Desmond osv ;) Trots att jag inte red Desmond på dagens hoppträning så tänkte jag ändå skriva lite.

Hade då som sagt inte Desmond idag för vi är två stycken som har honom på halvfoder så då turas vi för tillfället om att ha honom på träningarna. Så idag red jag Texas istället. En ganska så speciell herre med mycket egna åsikter. Även fast han är väldigt speciell så tycker jag om honom, jag tycker vi funkar bra tillsammans. Har ridit honom några gånger nu så har börjat lära mig vart alla knappar sitter.


Vi började med att värma upp i trav över travbommar. Planen för dagen var att vi skulle hoppa en serie med 3 hinder + en travbom innan. Vi började hoppa ett litet kryss som sedan höjdes upp till ett litet räcke. Texas hoppade faktiskt riktigt fina språng. Han var lite svår att hålla i trav imot hindret men annars så var han duktig. Serien byggdes på med en oxer som kanske låg på 70-80cm. Texas hoppade verkligen superfint över och jag är verkligen nöjd med honom. Vi kom fel en gång så han stannade men annars skötte han sig super. Även när det blev tre hinder hoppade han riktigt bra.

Kortfattat är jag väldigt nöjd med Texas under dagens träning, även fast jag föredrar att rida min prins <3

Likes

Comments

Människor

I torsdags körde vi på en liten mini photoshoot. Min otroligt fina vän Olivia fick agera modell. Försöker öva så ofta jag kan på att fota porträtt bilder, det är ganska svårt att få till bra tycker jag. Tycker dock att dessa blev helt okej. Blev väldigt nöjd med vissa.

Likes

Comments

Häst

Några bilder jag tog på fölet Happy Marco i somras. Visst är hon fantastiskt fin?

Likes

Comments