Nu var det ett tag sen. Tappade av allt där innan jul, mycket hände och hittade inte riktigt tillbaka sen igen.
Julen blev inte som planerad, jag låg i 40 graders feber och fick en antibiotikakur. Var som sjukast 24-25 december och blev frisk lagom till vi skulle åka hem haha.. min vanliga otur. Nyår var inte heller höjdpunkten kan man ju säga, jag och Madelene firade iallafall de tillsammans.

Den riktiga höjdpunkten var definitivt att jag ÄNTLIGEN fick åka ut till Newark Liberty Airport och hämta Carl, som vi väntade på den dagen. Hela veckan vi spenderade i New York var helt underbar, han är för bra för att vara sann. Efter att inte ha träffat varandra på cirka 160 dagar var det härligt att få vakna upp bredvid varandra igen och kunna ha en hel konversation utan att det hacka (hatkärlek till FaceTime). Men efter 10 dagar var det dags att säga hejdå, och det var så enormt jobbigt. Men nu har vi iallafall bokat så i April/Maj åker vi till Miami i en vecka, och istället för en väntan på 5 månader så är det bara 3.5 månad och efter det har jag inte långt kvar på mitt år.

Annars har det inte hänt så mycket här, vädret går från 16 grader ena dagen till snökaos nästa, hänger mycket på Echo som vi blivit stammisar på, blivit helt beroende av inredning och infört "äventyrsdagar" på fredagar med A och O. Har nedräkning tills Mamma, Pappa och min bror kommer också. Verkligen börjat sakna dem mer på sistone, men snart är dem här också. Ska även till Florida med min värdfamilj någon gång i April. Så är verkligen i en mellanperiod just nu, är ingenting speciellt som händer och går i väntans tider in princip.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I Tisdags, som även var första dagen av Hanukkah, fick jag i Hanukkah present av min värdfamilj att vi alla skulle åka in till city och gå på broadwayshowen Wicked. Detta var en överraskning för barnen, så tog med mig två förväntansfulla barn in till city för att möta upp deras föräldrar.
Showen var helt fantastiskt, lätt något av det bästa jag sett. Tycker verkligen att man ska se en Broadwayshow om man har chansen, hoppas verkligen inte det är min sista. Är så tacksam för att mina värdföräldrar tog med mig på detta!!

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Alltså wow, kan inte ens beskriva med ord hur häftigt det var att gå här vid Lincoln Memorial Reflecting Pool. Som den historienörd jag är så var detta något jag drömt om länge, så mycket historia har utspelat sig precis här bland annat Martin Luther King Jrs I have a dream tal.

Vi gick sedan vidare till United States Holocaust Memorial Museum, så sorgligt men så oerhört viktigt. Det jag blev absolut mest påverkad av var faktiskt den del de hade gjort för barn, där fick man följa en liten pojke vid namn Daniel genom hans hemska resa från en vanlig pojke till koncentrationslägret. Även rummet med massor av olika porträtt, de var från en judisk stad någonstans i Polen om jag minns rätt, som sedan nazisterna invaderade påverkade mig oerhört. Om man är i DC tycker jag verkligen man ska åka hit.

Kulturella, som vi inte är, gick vi in på konstmuseum då vi fick se att de hade en tavla av Leonardo da Vinci. Det var dock inte det coolaste utan det var Van Gogh.

Sen som den ultimata turist jag är fick det även bli en bild på mig själv framför The Capitol Building, som förövrigt var så mycket häftigare än vita huset som var 10 gånger mindre än vad jag föreställt mig.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Blev ett väldigt långt uppehåll här, har väl inget att skylla på mer än att det varit mycket känslor samt mycket som har hänt de senaste veckorna. Behöver inte gå in på så mycket mer än att jag haft det lite tufft med ett av mina värdbarn och att det blivit mycket för mig. Jag är även en av de olyckligt lottade som alltid blir så extremt nere och omotiverade när vintern börjar närma sig, trots att vi har runt 10 grader här så känns det såå kallt jämfört med vad vi har haft under hela hösten.
Sedan sist har ganska så mycket hänt faktiskt, jag har firat min första thanksgiving, jag och Rebecka var en helg i Washington DC som för övrigt var en så otrolig häftig stad och jag har fått mitt första besök "hemifrån" av min moster som kom hit i Lördags. De som är Au Pairer, eller bara flyttat själva någonstans, vet hur konstigt det känns. Det känns verkligen som att livet här och livet hemma är i två olika världar. Min värdpappa förklara det väldigt bra, han sa att det är som två världar som krockar när någon kommer hit. Trots att det kändes så konstigt och udda att ha min moster här så var det så mysigt och jag fick så mycket energi efter hennes besök.

Nu är det redan December, har varit här i över 4 månader och tiden går bara fortare och fortare. Om 3 veckor är det jul och om 4 veckor kommer äntligen Carl hit, som jag tjatat om det.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Hör och häpna, jag har passerat 100 dagar här i USA. Det är exakt som jag hörde någon säga en gång, kommer inte ihåg vem, dagarna är långa men veckorna är korta. Ibland känns verkligen en dag som en evighet, tror det är just för att man jobbar lite på morgonen, är ledig några timmar och sen jobbar igen. Helgerna går på 2 sekunder, man slutar fredagkväll och helst plötsligt är det söndagkväll igen. Trots att jag har gjort mycket under helgerna har det inte resulterat i många bilder?? Har spenderat varje helg i New York, inget ovanligt vid detta laget och just det som skrämmer mig att jag typ börjar bli van. Vill inte bli van vid det här, vill bli helt mållös varje gång man kliver av tåget på Manhattan.. Får helt enkelt börja uppleva nya saker och nya delar av Manhattan. Har hittat mitt nya favoritställe att luncha på iallafall, var där med Paulina för två helger sedan och drog med mig Olivia dit i helgen, såå gott men inte dyrt. Har även hittat jackornas jacka, älskar den verkligen trots att jag var tveksam i början men har Paulina att tacka!!

Som jag nämnt tidigare var jag volontär på NYC Marathon, vilket var roligt, inte superkul och vädret var riktigt dåligt men en upplevelse. Ingenting jag skulle göra igen dock.

Försöker även tvinga på mina värdbarn lite svenska traditioner också haha.. så uppmärksammar varje liten dag vi har. När det var kladdkakans-dag ställde jag mig och gjorde kladdkakemuffins åt dem vilket de älskade, försöker även ta ut de på en fika ute i naturreservatet när det är fint väder. Håller också på att försöka lära O att räkna till 20 på svenska, han är förvånansvärt duktig!

Nästa vecka kommer bli en roligt vecka, det är Thanksgiving, Black Friday och sen åker jag och Rebecka till Washington DC över helgen! Ska bli superkul och se hur Thanksgiving är, och med tanke på hur Halloween var har jag höga förhoppningar (inte på maten dock, inget stort fan av kalkon..).

Idag är det även endast 50 dagar kvar till Carl kommer och hälsar på!! Och betydligt mindre än det tills min moster kommer, är så taggad.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Nu så har jag passerat 3 månader här i USA, och som jag nämner varje gång går det fort. Nu har jag gjort 1/4 av min tid här och har bara massor med roliga grejer kvar känns det som. Men denna månad har nog varit den tuffaste so far. Jag har haft dagar där jag knappt orkar upp ur sängen och dagar där det enda jag vill är att krama om de jag saknar, framförallt Carl. Har verkligen fått känna på den "riktiga" hemlängtan och den kan vara så tuff. Skulle verkligen inte klara detta utan min underbara värdfamilj, de har verkligen hjälpt mig genom att bara finnas där och vara dem. Och all peppning hemifrån är också guldvärd!

Men som alla andra månader har jag haft enormt många roliga stunder! Jag har spenderat flera dagar inne i NYC, och som jag sagt tidigare kommer jag aldrig vänja mig vid att det endast är 35 minuter bort med tåg!! Jag har shoppat loss på IKEA, varit på min första NFL-match i spöregn och firat min första riktiga Halloween (de går verkligen all in).

November kommer även den bli en, förhoppningsvis, bra månad. Jag och Rebecka ska åka till Washington DC, jag ska fira min första thanksgiving, nästa helg ska jag förhoppningsvis hälsa på Olivia och på Söndag ska jag vara volontär på NYC maraton. Det börjar även närma sig till att Carl kommer, och det om något ger mig energi till att kämpa igenom de tuffa dagarna. Men innan det hinner även min moster komma på besök.

----------

I've now passed my 3 first months in the US, and the time flies. 1/4 of my time here is now done and it feels like I just have so much fun stuff left to do. But this month has been the toughest one so far. I've had days were I barely make it out of my bed and days where the only thing I want to do is to hug and be with all the people I miss, especially Carl. I've definitely felt the "real" homesickness and it can be so tough. And I would definitely not make it without my beautiful host family, they've really helped me by just being there and being them. And all the support I get from home is also invaluable.


But like every other month I've had a lot of fun times! I've spent multiple days in NYC, and as I've said before I will never get used to only have 35 minutes on a train to NYC!! I've also went on a shopping spree at IKEA, been to my first NFL-game in pouring rain and celebrated my first real Halloween (they definitely go all in).

November is also going to be, hopefully, a good month. Me and Rebecka is going to Washington DC, I'm going to celebrate my first Thanksgiving, next weekend I'll hopefully go and visit Olivia and this Sunday I'm going to be a volunteer at NYC marathon. It's also getting closer to when Carl is going to visit me, and that gives me so much energy to get through the tough days. but before that my aunt is coming here to visit me.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

I fredags bestämde jag mig för att försöka baka lite med barnen, så jag och A bakade kärleksmums med lite halloween-strössel. A fick stå för att strössla och jag stod för allt annat. Fick tyvärr ingen bild på de men det blev gott. Senare på kvällen kom Paulina hit och vi tittade på en film och bara pratade.
Lördagmorgon bestämde jag mig för att hänga med och titta när O spelade sin fotbollsmatch, vi åkte sedan och åt de godaste våfflorna jag ätit och efter det begav vi oss till ett ställe i närheten där man kan köpa pumpor. Efter det så kom Madelene och hämtade mig och vi åkte till cheesecake factory och åt, älskar verkligen det stället och självklart tog vi en cheesecake. Sen på kvällen "jobbade" jag, vilket innebar filmmys med O och A.

----------

This Friday I decided that I would try to bake something with the kids, so me and A did some loveyummies (kärleksmums directly translated) with some halloween-sprinkles. A did the sprinkles and I did the rest. Unfortunately I forgot to take a picture but it was yummy. Later that evening Paulina came here and we just watched a movie and talked.
Saturday morning I decided to go with my family to watch when O was playing a soccer game, after that we went and ate the best waffles I've ever eaten and then we went to a place where you could buy pumpkins. When I got home Madelene came and picked me up and we went to Cheesecake Factory, I really like that place and of course we bought a cheesecake. Later that night I "worked", me O and A cuddled up and watched a movie.
Igår åkte jag, Rebecka och Madelene till Metlife Stadium för att titta på vår första NFL-match! Det var NY Jets - Atlanta Falcons som spelade, inte direkt några topplag och det verkligen öste ner regn men vi var taggade så åkte dit ändå. Vi stod ut två kvartar sen så bestämde vi oss för att åka därifrån, men det var vi inte ensamma om att göra.. Så efter lite problem med Uber så åkte vi äntligen mot där vi parkerat bilen för att sedan ta oss till en biograf där vi såg Jigsaw. Rekommenderar den faktiskt, inte tittat på saw-filmerna på flera år och var lite skeptisk men denna var faktiskt långt över förväntan och vi ska inte ens prata om hur sköna biostolarna var!
Är faktiskt redo för en ny vecka, har inte så mycket planerat förutom att jag på Söndag ska vara volontär på NYC maraton. Så det ska bli roligt, bara hoppas det inte regnar som igår.

----------

Yesterday me, Rebecka and Madelene went to Metlife Stadium to watch our first NFL-game! It was NY Jets - Atlanta Falcons, not exactly the top-teams and the rain was pouring down but we were still excited so we went there. We watched two quarters and then we decided to leave, but we weren't alone to do that.. So after some trouble with the Uber we finally left to where we had parked the car and then we went to a cinema where we saw Jigsaw. I actually recommend it, I haven't watched the Saw-movies in a couple of years and was a bit skeptical but it really was better than i expected and I shouldn't even get started on how comfortable the seats were!
I'm actually ready for a new week, don't have that much planned except that I on Sunday is going to volunteer at the NYC marathon. So that will be fun, just hope the rain isn't pouring like yesterday.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag sen sist jag tittade in här. Förra helgen var jag lite småkrasslig och låg bara i min säng hela fredagkväll, tanken var att jag skulle göra det hela helgen men blev så uttråkad så lördag åkte jag in till city för att möta Olivia. Kommer aldrig kunna vänja mig vid att planerna kan ändras från hemmadag till en dag i New York.
Söndag hade jag en rejäl dipp, hade en väldig hemlängtan och spenderade hela dagen på mitt rum pratandes med folk hemifrån. Gick sedan ner på kvällen och pratade med mina värdföräldrar om det och kunde inte hamnat i en bättre familj, de fick mig att må såå mycket bättre bara av att vara där.

Denna vecka har jag äntligen hittat motivation till att gymma, är så skönt och ser verkligen fram emot att åka dit. Annars har det varit en vanlig vecka och igår kom Rebecka och Madelene hit och vi hade tacofredag med idol!
Imorse när vi vaknade åkte vi iväg och skulle äta frukost på ett diner, men kön var så lång och klockan hade hunnit bli halv tolv så vi tog en lunch på ett annat ställe. Efter det kom Paulina och Elin och hämtade mig så åkte vi iväg till naturreservatet och gick en långpromenad på 2 timmar (med en liten fikapaus). Ikväll är nog planen att åka iväg och äta lite frozen yoghurt, är såå sugen på det, och imorgon bär det nog av in till New York. Kan inte gå en helg utan att man åker dit, den staden har verkligen fångat mig.

Är så svårt att hålla koll på vilken månad det egentligen är här, idag var det 25 grader och sol. Inte alls det väder jag är van vid i oktober, känns mer som det är mitt i sommaren.

----------

It's been a while since last time I wrote here. Last weekend I felt a little sick and my Friday night was spent in my bed, and that was my plan the whole weekend. But I got so bored so on Saturday I went in to the city to meet up with Olivia. I will never get used to how a days plan can go from staying in my bed to a day in New York.
On Sunday I had a really bad dip, I was so homesick and I spent the whole day in my room talking to people from home. Later that evening I went down to talk to my host parents about it and I couldn't be in a better family! They made me feel sooo much better by just being there and being them.

This week I've finally found my motivation to got to the gym, it's so nice and I look forward to go there every time. Other than that it's been a normal week and yesterday Rebecka and Madelene came here and we had taco-friday and watched Swedish idol.
This morning when we woke up we went to a diner to eat breakfast, but the line was so long and it was already 11.30am so we decided to eat lunch at another place instead. After that Paulina and Elin came and picked me up to go to the reservation and go for a long hike/walk for around 2 hours (with a little cookie-break). Tonight the plan is to go and eat some frozen yoghurt, I've craved it so bad these last few days, and tomorrow we're going to New York. A weekend can't pass without going there, that city has really grown on me.

It's so hard to know what month it really is here now, today it was 25 degrees and sun. Not the weather I'm used to in October, feels more like in the middle of summer.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

I Tisdags bestämde sig jag, Madelene och Rebecka för att ta en liten dagstrip till IKEA som ligger ungefär 20 minuter härifrån. Kan ju lugnt säga att jag blev mer påverkad än vad jag trodde när jag gick innanför dörrarna och möttes av ett stort "HEJ!". Och vi alla tre höll med om att det till och med luktade som hemma och att man gick runt och hade gåshud, känns töntigt att säga men man blev tårögd. Roligare blev det när personalen fick reda på att vi var svenskar och frågade tusen olika frågor till oss haha. Fick iallafall med mig en del hem, bland annat tre påsar chips (gillar inte chipsen här), köttbullar, räkor och lite saker till mitt rum som tillexempel en filt.
Vi passade även på att äta i restaurangen, självklart blev det köttbullar men blev lite besviken då de inte riktigt smakade sådär superbra som man trodde. Men vi fick reda på att de kommer ha julbord i december så vi ska boka platser till det!!

----------

This Tuesday me, Madelene and Rebecka decided to take a daytrip to IKEA that is about 20 minutes from here. I can say that I was more affected than i thought when we walked in through the doors and were greeted by a big "HEJ!". We all three agreed on that it even smelled like home and got goosebumps, and even though it feels weird to say you walked around with watery eyes. It got even more fun when the staff at IKEA found out that we were Swedes and asked thousands of questions haha. I went home with some stuff, among other things three bags of chips (miss the swedish chips), meatballs, shrimps and some stuff to my room like a blanket.
We also ate at the restaurant, Swedish meatballs of course, but I was a bit disappointed because it did not taste as good as I had imagined. But we found out that they have a christmas smorgasbord in december so we are going to get a table for that!!

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

I Fredags efter jag hade slutat så åkte jag med Rebecka och bowlade, var hur kul som helst och trots att det var ett tag sen jag bowlade gick det toppen för mig.

I Lördags så tog jag en låång sovmorgon, tittade på idol och bara njöt. Senare på dagen åkte jag in till NYC och mötte upp Rebecka igen, vi begav oss sedan till Museum of Sex haha. Kan ju säga att det var bland det sjukaste men nu har man varit där, behöver inte dit igen så att säga. Vi vandrade sedan mot Sockerbit för att sedan ta subwayen upp till Central Park där vi köpte med Subway och satte oss på gräset och åt en stund innan vi blev utkörda för de tydligen stängde den gräsplätten? Var en supermysig dag och fötterna gjorde riktigt ont efteråt så det var skönt att komma hem och lägga sig i sängen. Men jag älskar verkligen NYC, den staden har verkligen allt!!

Igår så åkte jag tillsammans med min värdfamilj till Baltimore för att gå på ett bröllop. Har aldrig varit på bröllop förut och var såå fint, satt med tårar i ögonen hela tiden. Då det var så lång bilresa stannade vi kvar över natten där så kom hem tidigare idag. Är helt slut och ska spendera resten av dagen i sängen, det behövs kan jag lova.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments