Header

Jo det ska jag berätta! Nu var det ett tag sen jag bloggade här, väääldigt länge sen!

Det började med att jag skulle börja blogga här för att ha en stylist-blogg, men allt gick bara neråt och jag slutade blogga helt, även på min vardagliga blogg. Självklart vill jag ha kvar denna blogg och lägga upp massa kul, men det funkar inte längre :/ Skolan jag gick i fick mej att må dåligt och dom gjorde så mycket fel. När vi hade våran avslutning 16e oktober förra året fick jag reda på att jag var underkänd i 2 kurser utan att få någon varning. Så då blev allt ännu värre... Jag gjorde ett prov nån vecka efter men sen hade jag ett prov kvar. Och det sitter jag fortfarande och väntar på att jag ska få göra. Självklart har jag legat på och kontaktat skolan väldigt regelbundet men det händer inget. Dom sitter fortfarande och byter lärare hit och dit. Jag fick mail från skolan i måndags om att jag inte kan göra provet på skolan längre, så jag skrev tillbaka att jag har rätt till det och sen skickade jag in en anmälan till skolinspektionen. Troligtvis så har dom ingen stylistlärare kvar då dom inte kommer att starta nån ny stylistklass i år. Vi var väll för mogna och veta vad som var rätt och fel, så dom kände väll att vi skulle anmäla skolan o.s.v. Jag har inte pratat med nån i stylistklassen om nån av dom har skickat in nån anmälan, så jag hoppas på att dom gör det så att det händer något.

Som sagt så har jag inga betyg eller nått diplom som stylist, så jag vet inte vad jag ska ta mej till.
Men jag ska ha kvar bloggen tills jag kan börja blogga igen inom stylistyrket. Glöden har nästan slocknat p.g.a detta!
På lördag reser jag till Gran canaria och hoppas på att få upp glöden där :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag så målade jag om mina naglar och är nöjd med dom :) Jag gillar den matta lacken nu till hösten :) Jag använde mig av en foundationsvamp och duttade dit lacket så att det blev fejdat :)
Likes

Comments

Hej! Nu var det verkligen länge sen som jag skrev här. Lite och mycket har hänt här, både bra och dåligt. Jag hade ju mitt slutprov förut då jag gjorde om Erica och sen så var det sommarlov. Jag fick tag på en bra praktikplats där jag skulle assistera en maskör till en Arne Dahl-film. Men det kom senare, strax innan lovet var slut, att jag inte kunde vara där. Så nu sitter jag utan praktikplats och letar för fullt utan att hitta nått. Skolan hade inte tid förra veckan att hjälpa mig, så vi får se denna vecka.
Så jag tänkte såhär, medan jag inte har någon praktikplats, att jag kan börja använda mina nya paletter som jag fick hem igår. Jag kommer köra på olika teman varje vecka. Mer mot halloween så blir det mer sånt då. Jag är ju mest kreativ av mig, så det blir nog mest sånt :)
Hoppas det blir kul, jag ser fram emot det!
Likes

Comments

Äntligen är jag färdigutbildad! Slutprovet var att göra en personal shopping med en riktig modell som köper kläder som passar och så sminkar jag och fixar håret, sen redovisa för läraren :) Jag är väldigt nöjd över mitt arbete och känner mig redo! Det är bara imorgon och på torsdag kvar, sen är det "sommarlov" i 4 veckor och sen praktik i 2 månader ungefär :) Det enda som fattas nu är en praktikplats.

Persona
l shopping:

Kroppsform: triangel
Färganalys: vår (warm & soft)
Stilanalys: naturlig

Min modell behöver lite mer färg och nya kläder, så detta är resultatet!

Likes

Comments

Idag så stylade vi varandra i vintage. Vi lånade kläder från en second hand-butik i stan som vi använde idag. Jag siktade på 50-/60-tal med en naturlig makeup och snygga kläder :) sen håret satte jag upp till en klassisk "hemmagjord" svinrygg, tyckte det passade till den renligheten på kläderna.

Likes

Comments

Jag provade att förstora min läppar med makeup. Det gick riktigt bra och kommer använda det mer när man ska på fest eller liknande.
Jag använde mig av:
Lumene läppenna Wild rose
Nude ögonskuggor från H&M
(Använde 1, 2, & 3 som highlight och 4 till skuggning under underläppen)
Nude läppstift från H&M

Tips på hur man förstorar läpparna är att lägga läppennan lite utanför din egen läpplinje och lägga highlight på överläppen och en lite mörkare skugga under underläppen, så blir det mer putande.
Likes

Comments

Hej! Nu var det några dagar sen igen som jag skrev nått. Brist på material faktiskt :( När jag får CSN på måndag så tänkte jag skicka efter en palett med många färger. Mest för att öva hemma och sen om det är bra pigment så kan jag använda den i skolan också :) Kan ju använda den om jag gör en fest-makeup på nån vän som bara ska på fest :) Så jag kommer lägga upp med bilder på makeuper, både beauty och kreativt :) Hoppas det inte tar för lång tid förens paletten kommer hem till mej :) godnatt!

Likes

Comments

Idag blev det bröllop för Erica ;) Ne men vi hade ett skolarbete dör man fick välja tema och jag valde bröllop, för jag hade det som specialiserad kurs i gymnasiet. Det var hur kul som helst och ville därför göra bröllop idag :)
Det gick bra faktiskt och jag är väldigt nöjd! Nu är inte det här en makeup som jag skulle göra på ett riktigt bröllop, det här är mer för en plåtning om man tänker mer på läpparna :)


Likes

Comments

Nu har det varit en väldigt dålig uppdatering. Jag har flyttat och sen jobbat lite. Så nu frågar jag er, vilka sminkningar skulle ni vilja se? :)
Så blir det lite mer inlägg och nått som ni vill se mer av :)
Likes

Comments

Nu är jag i skolan och har precis provat på att göra ögonfransförlängning på lösfransar :)
Det var jättekul och kommer köpa eget material och öva :) Sen får vi se när jag är riktigt bra på det :)
Likes

Comments