Vilken lugn kväll det ska bli ikväll, en klassisk söndag. Har redan hunnit med en tupplur direkt efter maten, vilket många kanske skulle ifrågasätta om man kan sova sen på kvällen men de tycker jag man kan -å andra sidan är jag också konstant trött.

Nu tänker jag däremot sätta igång lite te, värma en kanelbulle från frysen och starta senaste avsnittet på Husdrömmar som gick igår. Har ni sett det än? Gillar ju det programmet skarp, dom är ju i precis i början av säsongen på Svt så än kommer där några fler avsnitt. Håller tummarna på att det släpps nya avsnitt av Vem bor här lagom till Husdrömmar tar slut, tror ni om det?

Nej, trevlig tisdag mina vänner. Snart är det helg igen med sovmorgnar och sena kvällar - håll ut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är en sån periodare när det kommer till vilka märken jag använder inom skönhet. Rituals höll i sig länge då jag tyckte man fick mycket för pengarna, tacksamt när man pluggade kan jag säga. Men sedan några månader tillbaka har jag fått en ny favorit som är överrepresenterad i skåpen just nu; Löwengrip Care & Color. Det är Isabella Löwengrips egna märke som arbetar mycket inom hud och hårvård. Anledningen till att jag gillar det så mycket är för att jag ser tydliga resultat efter bara några få användningar och håller vad det lovar, men också luktar produkterna fantastiskt. '

Nedan är dom produkterna som jag använder just nu, men de byggs ju på hela tiden.
Shampoo och balsam som gör att håret håller sig rent längre, magiskt torrshampoo som gör att jag nästan går och sniffar mitt eget hår. Anti-frizz som tillsammans med en hårolja ger magisk glans. Hårmasken, min absoluta favorit och som skrämmande nog närmar sig slutet nu. Hudserumet som varit min räddare för narriga läppar i övergångsperioden, deodoranten som gör att de dagliga smyg svett-fläckarna är borta. Serumet som hjälpt min hud få en annan lyster och inte alls så torr som jag brukar vara i denna period på året. Och tillslut, exfolianten -en syra som tar bort död hud på djupet, vilket inte bara känns att huden är renare men också mitt smink sitter bättre och längre.

Produkterna vill jag säga är i prisklass mitt emellan de som finns på Rituals och de som man hittar på Skincity, men än så länge känner jag att de är så dryga och bra att de är värda sitt pris.

Vet ni vad! Imorgon är sista dagen på "blogga var dag i 30 dagar"-utmaningen, därmed tänkte jag också bjuda in till ett önskeinlägg. Vad vill ni läsa som ett "sista" inlägg?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Detta är nog tredje året som jag känner att jag behöver ta tag i detta, och det ger mig lika stor ångest var gång. Jag kan helt enkelt inte ta beslut. Gummistövlar. Ska man ha höga som är praktiska i skogen? Eller låga som är snygga på stan? Svarta och traditionella? Eller någon kul färg? Så många frågor och funderingar. Hjälp mig! Hur är dom optimala stövlarna för dig? Vilka märken ska man satsa på och vilka är bara dyra och opraktiska?

Likes

Comments

Har ni hört talas om ett mikrobryggeri på öl? Vi har idag varit på en ölprovning just på ett sådant ställer. Nämligen på Röstånga Raj Raj ölbryggeri i, ja Röstånga. Så mysigt och trevligt. Det blir ju väldigt intimt då vi inte var så många och bara familjemedlemmar.

Jag som inte dricker öl normalt tyckte detta var väldigt spännande. Vi prova allt från lättöl till stark öl, rundtur i de lilla bryggeriet och fick höra berättelsen om hur allt startade men även kraven för att komma in på Systembolaget.

Tack Daniel för en intressant och kul eftermiddag!

Likes

Comments

Jag kan ju inte låta bli mer än att möblera och inreda i huvudet när jag ser hus och lägenheter på Hemnet som är till salu. Vare sig de är ett hus som passar oss eller inte, så kommer det omedvetet. Ofta är det inte alltid efter min egen stil utan istället för det som jag tycker passar husets ålder och karaktär.

Ett sådant hus är exempelvis detta i Svenstorp (utanför Ystad) som kom ut för någon vecka sen, och har sedan dess cirkulerat runt lite på sociala medier just på grund av det är så unikt. Det är en gammal järnvägsstation och postkontor från 1865. Så tänkte visa lite hur jag hade gjort om jag fått fria händer.

Men först måste vi ju börja med fasaden, galet vacker och lite mystisk som det gärna blir denna årstiden när där inte är några löv på träden.

Vi börjar med salongen. Här ska det ju vara välkomnande, vilket man får lite gratis i med eldstaden, men jag tycker ju när det är ljust. Här ska vara ett rum för gäster, därmed krävs det många sittplatser. Tänker mig en soffgrupp med soffa och fåtölj och kanske någon bänk längs någon vägg -eller kanske puffar som är enkla att flytta? Marmorbord och en udda designad lampa för att få känslan av lyx som jag tycker det krävs med ett sådant pampigt rum.

Next up, köket. Tyvärr finns det inte så många bilder på köket ute, utan man får helt enkelt arbeta med sin fantasi. Jag tänker mig vita luckor där skåpen går hela vägen upp till taket, marmor som bänkskiva och målat rutigt golv direkt på golvplankorna. I med att huset har en matsal tänker jag att man kör en köksö med snygga stolar till, men också för att jag gillar köksöar.

Tillsist tittar vi på sovrummet. Här har man allt gått loss, men jag vet inte vad jag ska säga att det är för stil, mer än att det är modiga färgval.
Här hade jag plockat bort gardinerna, och istället satt en skena längs taket så man har gardinerna vid kanterna och drar dem för fönstren på kvällen när det ska bli mörkt. Misstänker att där ligger ett brädgolv under, detta hade jag målat vitt. Annars är det bara textilier, textiler och textiler.

Hela annonsen hittar ni här tillsammans med fler bilder och information.

Likes

Comments

Även om vi sakta men säkert börja röra oss mot ljusare tider så är det ändå alldeles för mört ute om ni frågar mig. Vilket gör att man fortfarande vill ligga och dra sig dom där fem minuterna på morgonen som helt plötsligt blev en kvart... Men med all den extra tid i sängen, vad kan då inte passa bättre med några väl valda inspo bilder på sovrum.

Många har säkert klurat att jag gillar hotellkänsla på ett sovrum, men samtidigt vill jag att det ska vara avkopplande. Detta är ju det absolut sista rummet som man ska känna någon stress och press i.

Likes

Comments