Äntligen höst!

Innehåller affiliate-länkarInredning -utanför hemmet, Innehåller Affiliatelänkar

Det är med både en viss skam och glädje jag skriver dagens rubrik. Men ja, jag har längtat lite efter hösten och vågar faktiskt påstå att det är en av mina favorit årstider. Och jag tror att det är många som håller med mig. Svensk sommar i all ära men höstens murriga känsla och den perfekta ursäkten den ger för att äntligen kunna tända alla de tusentals ljus som väntat hela sommaren är nog det bästa.

Trendmässigt är det mycket senapsgult och rostfärgat just nu, men tyvärr mina vänner, det kommer ni inte få se hemma hos mig. Här hemma byter vi ut det ljusgråa mot en mörkare grå, adderar in lite sammetskuddar och (om jag får feeling nästa gång på HM Home) kanske en eller två mönstrade kuddar. Annars kommer det maxas med ljuslyktor och ett eller två doftljus.

Kanske tråkigt, men samtidigt, hade aldrig trivts med gula gardiner och kuddar.

Hur gör ni i höst? Ändrar ni om, eller håller ni kvar samma gardiner tills julgardinerna ska upp?

Gillar

Kommentarer

Med ett lyft!

Inredning -i hemmet, Husläkarvillan

Ytterligare en del av utsidan fick sig en omgång i sommar. Vi valde nämligen att byta ut de gamla portarna till nya som styrs av en motor. Och vilket lyft det blev!

Just ett garage stod högt upp på sambons lista av saker som han tittade på när vi letade hus. Att vi sedan hittade ett med dubbelgarage kunde ju inte bli mer än perfekt. Tanken är att vi så småningom ska ha båda bilarna här inne, särskilt under vinterhalvåret -inga fler frusna rutor! Men än så länge står får bara den ena plats...min bil såklart.

Så här såg det ut tidigare. Klassiska svarta portar i metall, som öppnas med handkraft.

Inför bytet av portarna fick vi gjuta om avsatsen. Dels för att den skulle komma längre ut kant i kant med fasaden men också för att jämna av så det passade dom nya portarna. Vi valde att göra detta moment själv, och efter en helgs bra samarbete kan jag nu nöjt säga att jag gjutit min första platta (även om den inte var så stor).

Och såhär blev det. En ljusgrå variant som numera går som sagt på motor, med en slät yta i färgen RAL9007. Lyx att inte behöva gå ut bilen för att öppna porten.

Portarna kommer från Crawford som vi köpte och fick monterat via Garageportexperten .

Gillar

Kommentarer

Ett trädgårdsland, sektion nummer 1.

Inredning -i hemmet, Husläkarvillan

Denna sommaren har projekten för huset fått flytta ut till trädgården, och ett trädgårdsland har börjat ta form. Eller ja, denna första delen är inget ätbart på, så man kanske mer kan räkna det som en upphöjd rabatt... Men vi har valt att dela in det hela i tre delar. Mest utifrån en praktiskt vy så det inte ska bli för mycket och lättare att hantera helt enkelt. Del 1 är det man skulle kunna säga är det vackra delen som syns ut mot gatan och ska ge ett inbjudande intryck. Del 2 är egentligen bara en passage, men ack lika vacker för det. Del 3, här ska det experimenteras och allt ska vara ätbart, hur kul som helst.

Men vi börjar med nummer 1.

Vi började med att ta bort växter, buskar och det gamla staketet. Och nya plintar sattes i där det behövdes för det nya staketet. Tungt arbete, så hela familjen kom hit och hjälpte till.

Guld värt att ha dem så nära, vi hjälps alla åt hos varandra vid större projekt -blir både roligare men också inte lika övermäktigt. Man kan gott och väl säga att vi har rutin på att jobba ihop numera, vi vet hur alla fungerar och arbetar. Det underlättar mycket!

Runt om pallkragarna valde vi att ha vit singel för att skapa en snygg kontrast, men också för att göra det lättare att underhålla. Vi köpte även singel till uppfarten då det behövdes fyllas på där. Tanken är att i framtiden (typ om tusen år) ska uppfarten bli stenlagd, men tills det håller vi oss till singeln.

Här ligger 7 ton sten, galet!

(här ser ni även staketet innan det försvann)

Nu börjar det roliga! Pallkragarna har kommit på plats och fyllts med jord samt all sten har kommit ut. Vi lade även en rad med betongplattor längs hela häcken med tanke om att det ska underlätta vid klippning men också för att inte stenen ska försvinna in i rabatten.

Vi gjorde en kombination av färdiga pallkragar som vi målat svarta och pallkragar som vi byggt själva efter egna mått. Detta för att få lite mer liv och rörelse, som gör det hela lite mer spännande att se på.

Näst på tur är stolpar och staket. Vi ville att det både skulle kännas öppet och luftigt samtidigt som man ramade in tomten. Därför blev det en kombo med höga och låga stolpar, med och utan liggande ribbor. Vi har valt att göra allt i impregnerat trä, dels för att det är till stor del underhållsfritt men också för att det blir snyggt grått med tiden.

Tadaa! Staket klart och växterna på plats. Det blev lavendel, hortensior, buxbom, daggkåpor och dahlior som får stå här på första parkett. Kommer bli magiskt när att tar sig och fyller ut lådorna.

Tanken är även att det ska komma upp lite belysning på stolparna, men de tar vi nog först nästa år.

Vad kommer hända sen efter singeln tänker ni. Jo, där kommer det komma ett form av trädäck med funkior i, men när? - ja, det får vi helt enkelt se...

Gillar

Kommentarer