Nytt år, blanke ark og nye muligheter sies det - og det er akkurat slik jeg startet 2018.

2017 er ikke et år jeg kan klassifisere som noe «år på topplisten» for å si det slik, men det har vært et år hvor jeg har lært mye og opplevd mye.
Jeg har prøvd, mestret, feilet og erfart, både på godt og vondt. Jeg har gått inn i 2018 som en litt sterkere, og kanskje noe mer ydmyk person. 2018 blir et bra år!
Det har startet helt fantastisk, med mange allerede gode minner, og flere skal det bli.

Snøen har kommet for fullt i Kongsberg, og vi har hatt veldig mange fine dager ute. Aking, skiturer og turer i slalåmbakken, grilling og snøscooterkjøring har vært veldig koselig!
Det ser ikke ut som det slutter å snø med det første heller, så vi har nok mer moro i vente ⛄️
Barnerommet har fått litt forandringer, da Jakob fikk så mye fint til jul, blant annet den herlige Miffylampa 🐰 Jeg har ikke prioritert Instagram så mye etter nyttår, men det kommer seg. En pause fra Instagram i julen var helt på sin plass, og det var godt å legge vekk sosiale medier og bare være sammen med familien. ♡
Men nå, er det nytt år - og nye muligheter.
Håper alle får en fin kveld!
Nå skal jeg på skitur ⛷

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Julemåneden! Åh, som jeg elsker denne tiden på året. Og i år er det i tillegg helt passe med snø, helt passe kaldt, og jeg gleder meg til det som nærmer seg.

Med det, tenkte jeg å skrive noen ord om juletradisjoner. Hva er egentlig tradisjonene? Er det slik vi opplevde det i barndommen, eller det slik vi har formet det selv gjennom årene?
Hjemme hos oss vil jeg si at det er en god blanding.

Jeg husker juletiden fra barndommen som magisk. Dagene før jul ble huset pyntet i rødt og grønt, og blomster og nisser i alle former og fasonger. Det var en kontinuerlig julelukt, enten i form av julekaker, gløgg eller fenalår. Smånisser på hvert eneste ledige sted, og hjemmelagd julepynt fra både barn og voksne. Julestrømper med motiver av små barn på julenissens fang, sjokoladekalendere med ulike motiver for å skulle hvem som var hvem sin, med juleformede små sjokoladebiter med veldig spesiell smak. En smak bare julesjokolade kunne ha. Kjøkkenvinduer sprayet med snøspray og julenisseklistremerker så man ikke kunne se hverken ut eller inn.
Knitrende lyder fra peisen, hjemmestrikket raggsokker til langt oppover leggen, og julepysjamaser.
Noen som kjenner igjen barndommens jul? Dette er min barndomsjul, og med barneøyne var den virkelig magisk.

Men så blir vi eldre. Interiøret, stilene og fargene forandres, og man endrer seg med tiden. Men noen tradisjoner blir kanskje likevel med videre? Det er liksom noen ting som bare MÅ være med for at det skal bli "skikkelig jul"? Her er det slik.

Hos oss, består julen av mye rødt og hvitt, for julenisser er liksom ett av de momentene jeg bare må ha med, ellers blir det ingen jul. Minimalistisk jul, gull og hvitt, svart og hvitt - alle disse stilene er utrolig fine! Men det gir ikke meg den gode og lune følelsen jeg får av de røde små nissene.

Vi venter ikke til de siste dagene før julekvelden med å pynte, slik jeg var vant til fra barnsommen, fordi hverdagen har endret seg og man vil nyte mest mulig mellom slagene i den kjente "tidsklemma", fenomenet veldig mange lider av nå om dagen.
Vi har droppet advent - ja du leste riktig. Lilla duker, lilla lys. Det eksisterer ikke i vår hus lenger, og grunnen til det er enkel. Jeg prioriterer ikke å ta frem alt det lilla for å ha det i to-tre uker, for å så pakke det vekk å ta frem det hvite og røde. Jeg har aldri likt det lilla heller, i grunn.

Hos oss tar vi frem alt det hvite og røde rundt 1.desember.

Pepperkaker og klementiner står tilgjengelig i fine skåler, julenisser i alle former og fasonger. Hvite lys, juleputer og juleblomster som lukter den gode julelukten. Men selvfølgelig adventsstaker - masse lys! Juletreet tar vi inn i midten av måneden, pynter med hvitt, glass, sølv og en anelse rødt. Noen år har vi røde gardiner, andre år er de hvite. Jeg elsker denne balansen mellom rødt og hvitt. Lukten av klementiner, pepperkaker og fenalår. Julestemning.

Alt dette har vi hele desember, julemåneden. Men så snart nyttårsaften er over, og nytt år er i gang, så pakkes alt vekk, og ny hverdag er i gang. Jeg synes det er deilig, å ha julen og stemningen hele desember, og fjerne det når vi starter på nytt år. Julen vår er annerledes enn min barnsdomsjul, men likevel er den magisk. Og mitt barn skal huske tilbake til sin barndomsjul, med like magisk og god følelse som jeg har om min, det er mitt ønske.

Har du pyntet til jul, og hvilken stil liker du best? Og har du tradisjoner du bare "må ha"? 

(Inspirasjonsbilder er lånt fra floriss.no og firkloveren.no)

Likes

Comments

God kveld dere 💙
Det er en stolt mamma som titter innom bloggen i dag. Det er 1.desember, og Jakob har lagt seg for andre gang uten smokken sin.
I sommer snakket vi om å gi smokken (eller sutt som vi sier) til kaptein sabeltann, men Jakob var ikke klar for å gi slipp på den. Jeg synes at det er på tide når han nærmer seg 3,5år å slutte, selv om den kun brukes på natten. Så nå som julen nærmer seg og det ble tid for pakkekalender, tenkte jeg at jeg måtte finne en god måte å gjennomføre slutten på sutten. Og planen, den ser ut til å fungere - så langt! 😄

God tid i forveien har jeg forberedt Jakob på at siste dag før desember skal vi skrive kort til Julenissen med ønskeliste til jul, og legge ved alle smokkene i gave til nissebarna. Om nissebarna får hans smokker i gave, kommer julenissen med pakkekalender til Jakob.
Jakob har vært noe skeptisk, men når dagen kom hadde vi smokkejakt hjemme for å finne alle smokker i hele huset, laget kort med glitter og klistremerker og pakket alt inn, og satte avsted til postkontoret. Jakob sendte alle smokkene, og ble belønnet med en tur på biblioteket for å låne fine bøker til leggetiden. Var forberedt på at leggetiden skulle ta lang tid, men begge dager har han sovnet fint uten smokk mens vi har lest for han.
Han har vært med på hele prosessen og selv sendt fra seg smokkene, og det er han klar over. Han var i ekstase når han så at nissen hadde vært innom på natten med pakkekalender- og han maser mer om å åpne pakker enn han maser om sutten 😊 Veldig fin måte å gjøre det på synes vi, og vi hadde en plan hvis det hadde gått dårlig også. Nå håper jeg det holder seg slik, at han ikke savner smokkene for mye.
Hvordan var deres smokkeslutt? 😊

Ha en fin kveld 🤩

Likes

Comments

I dag våknet vi til deilig snø dalende ned utenfor soveromsvinduet, og Jakob skulle gjerne vært utendørs før 07.00 i dag tidlig. Det er onsdag, og vi har bare en dag igjen med jobb og studier denne uken. Fredagen har vi tatt oss fri, og vi skal på kjærestetur til storbyen! Kan virkelig ikke huske sist vi var på kjærestetur, det må være veldig lenge siden. Sånn er det med familieliv - ikke så mye tid til hverandre, så det skal bli veldig koselig.

Lille skal være hos mommo hele helga, så jeg vet at han vil få det helt topp! Bortskjemt og full av nye rampestreker når han kommer hjem på søndag, det er å forvente, haha :) Og vi, vi skal til Oslo. Shopping (kjærestetur til Oslo på black Friday - han mannen min kan ikke ha sjekket kalenderen så nøye når vi booket tur, haha!). show på latter, god mat og hotellkos - jeg gleder meg veldig.

Men først, skal vi kose oss en hel ettermiddag ute i snøen i dag, sammen med et vennepar og deres små. Når snøen først har kommet, gjelder det å bare å få brukt energien sin utendørs! Kanskje blir det noen fine vinterbilder også :) Ha en fin dag!

Likes

Comments

Det er så gøy å få så mange positive og koselige kommentarer på instagram, på bildet av det nye «lekerommet» hjemme hos oss. Det er rett og slett bare kjellerstuen som er tatt i bruk, og det blir så koselig der. Jakob har tidenes minste barnerom, så det har blitt mye leking i stua, men nå har vi fått enda et område å leke på.

Fargen på veggen er det flere som har spurt om, den er fra jotun og heter «Marrakesh». Den forandrer seg egentlig litt etter lyset, og jeg synes den er finest når det er masse lys, for da blir den litt kjølig i fargen. Når det er vinter og lite lys inne, blir denne veldig varm og beigeaktig. Men fortsatt fin synes jeg.

Det fine gulvteppet fra OYOY har vi fått fra Multitrend, og akkurat nå har jeg en giveaway gående på det på Instagram. Så bli med om du vil teste vinnerlykken!

Teppet er sponset.​ #reklame

Nå må jeg løpe, en ny uke på skolen venter. Siste innspurt før eksamenstiden, så her gjelder det å henge med 😅 Ha en fin dag!

Likes

Comments

Vinteren nærmer seg, det er iskaldt ute om morgenen, og kaldere skal det bli. Vintergarderoben til Jakob er egentlig ganske komplett, selv om jeg stadig finner litt nytt til ønskelisten hans. Det er jo så utrolig mye fine barneklær, og jeg liker å prøve ut nye merker.
I år har vi testet den fine dunjakken fra Ticket To Heaven til Jakob. Han har ikke hatt dunjakke før, så jeg var spent på hvordan denne var på han. Jeg lurte på om jakken kunne bli stor på han, siden han er så liten, men det ble den ikke. Det må være den beste dunjakken jeg har kjent på, så utrolig myk! Jakob beveget seg godt i den, han var veldig varm og god, så denne kan vi absolutt anbefale til de som ønsker en god dunjakke. Jakob skal definitivt ikke fryse i vinter :)

Barnebutikken Rumpetroll (www.rumpetroll.no) har denne jakken i to ulike farger.
Jakob har marineblå med grå detaljer :)

Likes

Comments

God morgen!
I dag er jeg hjemme med Jakob, da det er planleggingsdag i barnehagen. Ingen av oss er helt friske så det er godt å bare kose seg inne. Kanskje vi drar til byen å kjøper bolle litt senere, vi pleier å gjøre det når han har fri, veldig koselig.

Jeg vil bare tipse om at jeg har to fine giveaways gående på Instagram akkurat nå.
Gavekort på 500kr hos butikken Jika Design, som har mye fint fra både Kivat, Memini, Mini A Ture og flere merker.
De har så mye fint å velge mellom, om du er heldig å vinner gavekortet!
Den andre giveawayen er valgfritt plagg fra Lillelam fra butikken Dressmykid. Alle som har prøvd lillelam sine ulldressee vet at disse er delt fantastiske, og dere som ikke har prøvd burde prøve, de er veldig myke og gode. Ulldressene koster 699,- så vinneren er veldig heldig!

Nå skal jeg finne en kaffekopp, og se på Barne-TV med Jakob. Håper vi skal sitte leeenge i sofakroken. Ha en fin mandag :)

Likes

Comments

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle komme tilbake til blogging. Jeg blogget om hjem og interiør for inntil 3,5 år siden, men når Jakob ble født var det stopp. Jeg fant ikke tid jeg ønsket å bruke på blogg, så derfor var det helt greit å slutte. Men i det siste har jeg tenkt at det kunne vært greit å ha et sted å koble litt ut av hverdagen, og heller skrive litt om den - og om alt annet som måtte falle inn.

Så da var jeg plutselig her da, i bloggverden. Jeg kommer nok ikke til å være den mest aktive bloggeren, men når jeg har tid og lyst så skal jeg kose meg med å skrive. Ikke for alle andre, men mest for meg selv. Når jeg har lyst, og når jeg har noe å skrive om.

Jeg er ganske aktiv på instagram, og det skal jeg fortsette med, for det er min egen lille hobby. Barneromsbilder av Jakob sitt barnerom, barneklær og litt hverdagsbilder finnes på min profil, som for øvrig også heter @benedictewessel. Instagram er et fint sted, med mye inspirasjon og mange herlige mennesker som legger igjen fine kommentarer. Jeg har til og med funnet flere nye gode venner der, som jeg setter utrolig stor pris på.

Men nå får jeg runde av her, for Jakob roper og vil leke med biler. Selvsagt skal vi leke med biler! Det er søndag, og vi skal bare kose oss. Ha en fin dag dere! :)

Likes

Comments