Utbränd

Så är vi inne i det nya året, och ett nytt årtionde. Det förra årtiondet slutade inte riktigt som jag hade tänkt mig... Flyttade till min nya lägenhet i December, eller rättare sagt skulle flyttat till nya lägenheten i December. Jo, jag bor där på heltid nu, började bo här den 6/12 bara för att ha bättre utrymme till att packa och plocka i gamla lägenheten, samt att jag lyckades få tag på en billig och bra bäddsoffa av exakt den modell jag hade kikat efter, så bäddsoffan har i lite över en månad nu agerat säng i min nya lägenhet, i övrigt har jag inga möbler här ännu. Det var meningen att flyttlasset skulle gå den 16/12, men på morgonen den 16/12 så höll jag på att kollapsa i den gamla lägenheten när jag var där och plockade inför att flyttfirman skulle komma. Fick helt sonika ringa och avblåsa allt! Väggen var nådd både fysiskt och psykiskt efter en längre tids stress (varit enormt stressad av olika skäl sedan Augusti, varav mycket flyttstress också) och flera dagar av allt för mycket fysisk aktivitet i form av flyttstök med enorma smärtor och mycket andnöd på grund av min astma och ryggsmärtor.

Varken kropp eller själ orkade mer den där morgonen, hade jag inte avblåst allt så hade jag varit tvungen att ringa ambulans för jag höll verkligen på att bara segna ner, det gick inte att hålla ut några timmar till helt enkelt. Har sedan dess inte kunnat ta mig till gamla lägenheten igen, annat än för att hämta ett par saker en gång, trots att det inte är långt, helt enkelt inte klarat det varken fysiskt eller psyksiskt, är totalt utbränd, ljuset har inte bara brunnit från båda hållen under hösten, utan från flera håll och nu har det brunnit igenom, veken är av och jag måste vila ett tag.

Stressen ledde till än värre saker helgen innan Julafton, drabbades av panikångest och låg bara hemma och grät och kämpade emot för att inte skada mig själv avsiktligt. Borde sett fram emot Julafton som är min favoritdag på hela året på grund av allt mys, men istället låg jag och grät och skakade och nära på skadade mig själv bara dagar innan. Nytt preliminärt datum för flyttfirman är nu den 14/1, men kommer avblåsa även det då jag inte kunnat göra något alls i den gamla lägenheten den senaste månaden. Som tur är så är det ingen som ska flytta in efter mig, utan snart ska huset tömmas på grund av renoveringarna. Men jag känner ändå press att komma därifrån, plus att jag ju såklart vill ha hit mina grejer så jag kan få sova i min riktiga säng igen, använda soffan som soffa, ha ett köksbord och stolar istället för att använda köksbänken till allt, ha min bokhylla igen så jag kan få upp lite böcker, fotoalbum och min TV där osv osv... Byrån behövs även den då det är något sämre med förvaring här än i gamla lägenheten trots att det är samma typ av lägenhet, men det är en del som ändrats i och med renoveringen. Vill bara komma i ordning i mitt nya hem så jag kan trivas än bättre än jag redan gör, och bara fokusera på nuet och ha mindre stress i livet förhoppningsvis. Mamma har åtminstone flyttat över saker från källarförrådet till det nya källarförrådet. Men uppe i lägenheten måste jag själv gå igenom saker, så jag kan inte låta mamma sköta resten av flyttstöket i gamla lägenheten, det går verkligen bara inte!


Just nu ligger jag och kan inte sova, det är allt som oftast under sömnlösa nätter som jag ens kan få för mig att skriva något här. Haft ont i nacken hela natten, med en känsla av att något trycker mot baksidan av strupen, och huvudvärk som kommer från nacken. Ligger och försöker distrahera mig från smärtan, och gav upp till slut för en stund sedan och tog extra smärtstillande, hade bara två kvar hemma så måste ringa vårdcentralen och förnya receptet, och det kan ju ta några dagar att få nytt utskrivet så har liksom legat och funderat på om jag har ont nog inatt eller om jag ska spara tabletter för att jag kanske får mer ont innan recept hinner komma in. Idiotiskt, jag vet, men så funkar hjärnan ibland när man har nästan helt slut på en medicin hemma och det dröjer flera dagar innan man kan hämta mer på apoteket.. Försöker hålla huvudet stilla, då är det inte riktigt lika ömt även om känslan i halsen är kvar, som om en kota glidit fram något och liksom trycker på. Borde ha min Aspen Vista på mig egentligen, men just nu har jag ont på sådant sätt så kragen bara gör mer ont så befinner mig i ett moment 22. Bara hoppas på att tabletten jag tog för en stund sedan kommer göra åtminstone lite skillnad, även om det nu innebär att jag bara har en kvar tills jag får nytt recept utskrivet.

Behöver verkligen få sova någon timma med, men får se hur det går med den saken. Måste ringa lite samtal och ta mig ut ett ärende innan 15:00 idag innan banken stänger, alternativt be mamma skicka över pengar till mitt konto, så kan hon få kontanter av mig istället då jag själv inte gillar att ha kontanter. Kan hända det blir det senare alternativet då jag verkligen inte känner mig i skick till att gå utanför dörren...


Skulle väl egentligen behöva ta ner julgardinerna och adventsljusstaken och adventsstjärnan nu också, men det får nog vänta tills jag hittat en gardin till köket också, och förhoppningsvis hittat någon liten fönsterlampa till köket som kan ersätta adventsstjärnan. Tycker bara det blir så lagom ljust i köket så vill inte riktigt ha helt mörkt där eller behöva tända taklampan för allt och inget... Funderar på en liten lampa i fönstret i vardagsrummet också, just av samma skäl: slippa tända i taket hela tiden...

Nä, nu ger jag upp det här och fortsätter titta på YouTube videor tills jag däckar...

Gillar

Kommentarer