Underbara sommar!

Vilken underbar sommar vi fått! 

Inte vart år som Sverige får den där riktiga högsommarvärmen med de där dagarna då man helst bara ligger i en sjö eller pool och plaskar, eller åtminstone ligger på stranden och njuter av solen. 

Jag brukar normalt sett inte få mycket färg alls på sommaren, blir illröd och sedan tillbaka till blekfis oftast, men i år har jag faktiskt klarat mig från brännan och istället fått lite färg. Det är nog mycket tack vare att vi fick en sådan kanonvår så man kunde skaka av sig vinterpälsen och hänga undan vinterkläderna rätt tidigt och vara ute i t-shirt redan i April. Ju tidigare jag börjar komma ut i solen på våren, desto bättre klarar min hud sommaren och i år började jag få lite färg redan i April och Maj. Har vi däremot en blaskig vår där solen inte vågar sig fram förrän i slutet av Maj eller rent av i Juni, då kvittar det hur mycket solkräm jag använder, jag bränner mig ändå.
I år har jag faktiskt inte använt någon solkräm alls och ändå klarat mig, även den där dagen i Juni då jag med Normaldemokraterna och GIL ockuperade en spårvagn i Göteborg i protest mot den dåliga tillgängligheten.

Nu i helgen så åkte jag faktiskt spårvagn också, vilket innebar att jag förlorade oskulden i kollektivtrafiken som rullstolsbrukare! Under spårvagnsockupationen så satt vi ju bara på en stillastående spårvagn, i Lördags åkte jag faktiskt mellan några hållplatser då Saltholmen verkligen är CP-City och saknar handikapp parkering som inte är förhyrd, och typ hela Göteborg och alla turister också skulle ut i södra skärgården och även de som lätt skulle kunna åka kollektivt bestämde sig för att ta bilen. Jag fick helt sonika parkera vid Hinsholmens småbåtshamn och så fick vi ta spårvagnen från Hinsholmen till Saltholmen. Kors i taket så kom jag faktiskt med första bästa spårvagn! Båda rullstolsplatserna var till och med lediga när jag kom ombord på väg till Saltholmen, och rampen fungerade faktiskt också vilket är en så sällsynt kombination på Göteborgs Spårvägar att jag nog borde köpt en Trisslott.

På vägen tillbaka från Saltholmen till Hinsholmen så var Västtrafik åter sitt vanliga jag: Västtragik! Hur i helvete tänkte de egentligen på Saltholmen när hållplatsen för påstigning inte har någon som helst upphöjning från spåren sett? Det var ju ett sjuhelvetes kliv upp även i låggolvsvagnen för gående, och rampen (när den väl kom ut) var så brant att det gick överhuvudtaget inte att komma upp i spårvagnen sittandes i rullstolen. Hade jag inte haft möjligheten att resa mig upp och gå ombord så hade medpassagerare fått lyfta in mig och rullstolen, för det var så brant ramp att det inte gick att knuffa upp en rullstol utan att riskera fall bakåt!
När jag sedan skulle av på Hinsholmen igen så vägrade rampen att komma ut, och jag hade att välja på att hoppa ut i rullstolen till marken som säkert var 15-20cm ner, eller återigen, resa mig upp och gå. Jag valde det sistnämnda, inte för att jag inte vågade hoppa eller inte kunde, utan för att jag kände att min rygg nog inte skulle klara en sån smäll just då.
Till råga på allt så var spårvagnschauffören på den spårvagnen lite av en skithög då han försökte stänga dörrarna innan jag och mina föräldrar kommit av, och inte kom han och tog fram ersättningsrampen heller TROTS att jag tryckt på stoppknappen med rullstol på för att visa att det var en rörelsehindrad som skulle gå av! Så uppenbarligen blev det CP-City på Saltholmens hållplats, och hade jag haft tid så hade det blivit ett till på den spårvagnen! 

På Lördag bär det av ut till kusten igen, denna gång för att träffa en EDS vän som kommit ner från Uppsala i några dagar. Tack och lov blir det ingen kollektivtragik då, utan jag tar bilen hela vägen! 

Nu i eftermiddags så var jag och mamma vid en sjö och badade en stund. Det var väldigt skönt i vattnet och i luften, men det hade gärna fått blåsa mindre. I omklädningsrummet på badplatsen fanns det ett svalbo och i boet så var det svalungar som säkert bara var någon dag gamla! De var verkligen pyttesmå! Mamma och pappa svala verkade inte bry sig alls att det var folk och tittade på boet (titta utan att röra), en stund satt till och med en av dem i boet med ungarna när jag och mamma var inne i omklädningsrummet!

Imorgon blir det nog en tur till samma badplats igen för att det ska bli väldigt varmt, och fortsätter detta vädret så man kan åka och bada regelbundet, då kommer det bli många turer till badplatsen och självklart kommer jag följa svalungarnas uppväxt när jag är där!

Gillar

Kommentarer