Något är helt på tok

Hade ju mycket smärtor förra natten som höll mig vaken trots extra smärtlindring, smärtan har hängt kvar under dagen också, och så även nu. Trodde först jag bara dragit till ryggen på något konstigt sätt, men nu sitter smärtan mer i magen, uppe till höger precis under revbenen typ. Läser man på nätet så skulle det kunna tyda på gallsten, men det kan ju vara mycket annat med, trots att jag har ont just i det området och stundtals mår illa osv. Tänker inte ränna iväg till läkare än i alla fall, håller ut hemma än så länge, och så länge jag inte blir riktigt dålig eller får mer ont så tänker jag bli hemma. Tagit extra smärtstillande av både receptbelagd och receptfria sorter, men tycker inte det har hjälpt något alls i praktiken. Samtidigt är det i sådana här lägen svårt att bedöma smärtan då jag inte vet hurpass mycket av smärtan som min grundläggande smärtlindring dämpar. Hur ont hade jag haft om jag inte redan stod på smärtstillande medicin liksom? Ny sorts smärta och/eller smärta i ett nytt område blir verkligen väldigt lurigt när man lever med svår kronisk smärta som kräver ständig behandling.

Får väl helt enkelt bara avvakta och se vad som händer nu, om det blir bättre eller sämre. Måste dock erkänna att jag är lite orolig, och det är även min allra finaste vän då han själv haft gallsten, fast i hans fall mycket allvarligare och mer akut. Han sa dock att smärtan borde vara värre om det är gallsten, men så har vi ju det där igen: hur mycket av smärtan har min grundläggande medicinering tagit bort?

Alltså jag har verkligen varken tid eller ork för sådant här! Räcker det inte med att min kropp ständigt missköter sig på grund av min Ehlers-Danlos? Det räcker nu!

För att inte tala om att jag sovit riktigt rikigt dåligt i över en veckas tid nu, dels på grund av att jag är helt sönderstressad av allt med min laptop och annat, och dels på grund av att jag stundtals har lite svårt för värmen trots att jag älskar den, jag kan bara inte reglera min kroppstemperatur speciellt bra så varierar mellan att frysa, eller vara nära på att svimma av överhettning med samma temperatur omkring mig. Och nu samt förra natten så är det även denna buksmärta som håller mig vaken, och den gjorde precis ett väldigt oskönt hugg igen på höger sida.

Nä, får nog ta en insomningstablett nu, och se om jag kan somna ifrån smärtan trots allt. Måste verkligen få sova för snart klarar nog inte kroppen så mycket mer annars. Att bara sova 2-4 timmar per dygn i över en veckas tid är allt annat än bra! Konstigt nog är jag inte sömnig, men det är väl för att stressen frisätter så mycket adrenalin hela tiden. Men ja, måste få sova, annars kommer jag bara krascha än värre snart.

  • Smärta
  • 475 visningar

Gillar

Kommentarer