Kort uppdatering

Evigheter sedan jag senast skrev något, har helt enkelt inte orkat skriva då det alltid tar en stund att få klart ett blogginlägg. Det har gått över ett år sedan mitt senaste inlägg och en hel del har hänt sedan sist. Tyvärr har min hälsa blivit sämre även det senaste året, och det är nu något över 8 år sedan jag senast var såpass att jag alls kunde arbeta. Kan inte fatta att det gått såpass lång tid nu, och jag saknar ännu att jobba, och kan fortfarande minnas ljuden och doften från mitt sista jobb, och minns när jag var morgon gick in från lastbryggan, drog upp dörren till lagret och möttes av doften av kartong, och jag kände en sådan enorm tacksamhet över att ha ett jobb som jag trivdes så bra med, och fantastiska kollegor! Det är över 8 år sedan allt togs ifrån mig, för att min EDS påverkade mig såpass att jag inte längre kunde jobba och inte ens kunde ta ett mindre fysiskt krävande arbete.

Har kämpat mycket mer än vanligt med subluxerande leder. Så sent som i eftermiddags så var min vänstra höft på väg ut när jag plockade upp något från golvet. På Midsommarafton så hoppade höger höft delvis ur led när jag bara skulle rulla upp för en gräskant i min rullstol, haft ökade besvär i höger höft sedan dess, men nu verkar det alltså som att vänster höft vill vara med också...Nacken är som alltid, och jag är väl allt närmare att behöva starta en insamling för att söka vård utomlands, för från den Svenska vården får jag just ingen hjälp utöver min Aspen Vista nackkrage. För ett par veckor sedan när jag tagit ett bad i badkaret för att lindra höftsmärta något, så var det som om någon bara stängde av mina ben när jag ställde mig upp från duschbrädan, jag ramlade handlöst i badkaret utan att det berodde på halka, det var mina ben som bara slutade fungera för en sekund och jag ramlade så våldsamt i badkaret att hela badkaret flyttades ut från väggen några centimeter, ett rent mirakel att jag inte slog i huvudet eller bröt något i fallet. Hjälpte ju inte heller att mina föräldrar inte var hemma utan var på semester utan möjlighet att komma hem snabbt, så fick klara mig på egen hand i flera dagar efter fallet. Nu har de varit hemma igen i något över en vecka så nu har jag åtminstone lite stöd på hemmaplan igen om något händer, och jag och mamma har njutit en del av sommarvärmen som varit genom att åka och bada i en sjö tre gånger innan kylan kom tillbaka för ett par dagar sedan. Väderomslaget för ett par dagar sedan har verkligen tagit ut sin rätt på mig, jag tål verkligen inte väderomslag från varmt till kallt! Så ja, när det går från runt 30 grader och ner till 14, då vill man bara gråta!


Sedan mitt senaste inlägg har jag fått en ny rullstol, och jag sitter numera i en Panthera U3 som jag haft sedan Oktober och jag sitter äntligen mycket bättre! Har nu ett väldigt lågt ryggstöd, och kilar på ryggstödet för att räta upp min hållning något, jag har även andra drivringar nu med gummilist ovanpå, Surge heter dom, och jag har även bytt från standarhjul till Spinergy, och jag har äntligen (över 2,5 år försenat) fått Caddy väskhållare på min rullstol, och de är verkligen fantastiska även när man inte är ute och reser! Använder mina väskhållare till tvättkassen, stora kundkorgar och liknande, och givetvis de få gånger jag numera har en kabinväska eller annan större väska med mig.


Har ett långt inlägg på gång kring ett speciellt ämne som gjort mitt liv till ett helvete det senaste 1,5 åren och lite till, men det får bli ett separat inlägg och någon annan dag när jag inte ligger och väntar på att insomningstabletten och den extra smärtstillande tabletten ska börja verka. Jag måste verkligen få sova snart, har varit mer död än levande hela dagen och nu mitt i natten så håller givetvis smärtor mig vaken och min högra höft klickade just till och var på väg ut, så ska bli intressant att se om jag får sova inatt. Ska försöka nu åtminstone och kanske starta en film och se om jag kan somna till filmen.

Gillar

Kommentarer