Höstläger och insikter

Så har jag varit tyst på bloggen ett tag igen. Det är inte det att jag inte haft något att skriva om direkt, men jag har inte orkat med att skriva.
Veckan uppe i Stockholm har hunnit ikapp mig skulle man kunna säga. Det blir alltid så när jag varit igång för mycket, jag kraschar och måste ha en period av återhämtning efteråt, så där är jag nu!

Ångrar jag att jag åkte med till Stockholm? Absolut inte! Jag hade verkligen en underbar lägervecka ute på Bosön! Fick vänner för livet, fick prova på aktiviteter jag länge velat prova men inte haft möjlighet att testa eftersom jag bor i en småstad som inte har något annat än en massa kyrkor och pizzerior ungefär. Lärde även känna sidor av mig själv som jag inte visste fanns, och kom till insikt med vissa saker också. En insikt jag fick är att jag mår bättre i kroppen av att använda rullstolen mer.
Hemma envisas jag med att gå runt inne av flera skäl, bland annat för att bevara musklerna, men också för att min lägenhet inte är så jättelämplig att ta sig runt i med rullstol. På Bosön använde jag rullstolen hela dagarna, inklusive när jag skulle hämta en kopp kaffe och vid måltiderna, trots att jag hade kunnat ställa mig upp och gå och hämta det jag skulle hämta så valde jag att rulla. Tyckte det var lättare dels för att jag inte litar på min balans stående och dels för att det aldrig skadar att förfina sin rullstolsteknik, plus att jag slapp momentet med att resa mig upp! Men jag kände verkligen att sådana små detaljer gjorde en stor skillnad i mitt mående! Jag hade något mer ork, och något mindre smärtor i kroppen än jag brukar ha och då var vi ändå väldigt aktiva på lägret! 
Enda gången under lägret som jag verkligen fick helt sanslöst galet ont var efter rullstolsbasketen, men det var mitt eget fel för jag körde på för fullt när vi spelade ett par korta matcher, och körde straffar i säkert över en timma efter att de flesta andra gått iväg för att göra annat, jag hade så himla roligt så ville spela så länge jag kunde! Då efter det fick jag väldigt ont i ryggen, så till den nivå att jag var tvungen att ta extra smärtlindring plus muskelavslappnande och ta på min korsett. Men det var enda gången på hela veckan som jag fick smärtgenombrott! 
Smärtgenombrott är annars något jag får rätt ofta. Mina höfter brukar ställa till med en hel del smärta, vaknar ofta flera gånger per natt av höftsmärtor och hur höfter och rygg känns när jag står upp eller går ska vi inte ens tala om, men för att fatta mig kort: De gör ONT! 

Men ja, veckan har hunnit ikapp mig nu. Sover mer än vanligt och har ändå väldigt lite energi i kroppen så dagarna spenderas mestadels vilandes såvida jag inte har en massa saker att göra som inte kan vänta till en annan dag. 

Nu har jag även haft mitt FreeWheel i några veckor och har hunnit köra med det en del, hade även med det till Bosön så provade lite där med. 
När jag har lite mer hjärnkapacitet än jag har just nu, och har hunnit ta lite mer bilder och så, så ska jag ta och skriva ett inlägg specifikt om FreeWheel för jag har märkt att många verkar intresserade utav det, men det får lov att vänta för nu är jag väldigt trött och ska försöka sova!

Gillar

Kommentarer