Ett helt normalt möte!

Hade en riktigt hemsk dag igår smärtmässigt, det höll på att bli Akuten för att jag inte har fungerande vid behovs medicin hemma! Fruktansvärda smärtor i både nacke, SI leder, höfter och knän, samt spinal huvudvärk från nacken. Höfterna var dock värst, det var i det närmaste outhärdligt! Ehlers-Danlos Syndrom kan göra sådant ibland, bara göra väldigt ont utan att du egentligen vet varför. Misstänker dock att jag kan ha stått upp några minuter för länge i Fredags och att det räckte för att trigga smärtskovet.

Men idag så hade smärtan tack och lov dalat såpass att jag kunde klara dagen som den var planerad! Stora planer idag nämligen, eftermiddagen bestod av en resa till Göteborg, och idag innebar det att köra själv åt båda hållen, ensam i bilen!
Jag har inte kört Göteborg tur och retur ensam i bilen sedan min mormor avled förra sommaren i Juni, och det är sällan jag alls kör längre sträckor än ett par mil åt gången just för att bilkörning gör så förbannat ont i nacke, rygg och mina ben. Bilen jag kör är nämligen inte alls anpassad för en rörelsehindrad smärtpatient då det är en helt normal, manuellt växlad Volvo utan farthållare. Det ger fruktansvärd smärta att sitta och gasa hela tiden, och sätet har dålig positionering så jag sitter nästan som en åtta när jag kör. Skulle åtminstone behöva en Automatväxlad bil med farthållare för att kunna köra mer, eller allra helst en bil som även har handkontroller så jag kan köra antingen med fötter eller händer beroende på dagsform, för köra bil rent allmänt är något jag älskar och som inte alls är något problem, bara jag inte är för trött eller för smärtpåverkad! Finns ingen större frihetskänsla än att susa fram längs med vägarna mil efter mil med Mix Megapol på hög volym i radion!

Ändamålet med dagens utflykt till Göteborg var ett möte, ett möte med Normaldemokraterna! Mycket givande och roligt möte var det också! Störtskönt gäng som kom på mötet idag och initiativet är jättebra! Synd bara att det ska behövas, man kan ju tycka att de frågor som Normaldemokraterna tar upp borde vara självklara på agendan uppe i Stockholm och ute i byar och städer runt om i landet, men tyvärr är så inte fallet- kanske att vi skulle sätta alla politiker i en Etac Cross rullstol i en vecka och säga att de får inte under några omständigheter får använda benen för att ta sig runt. Då skulle det nog bli en jävla fart på att göra allt tillgängligt för ALLA!


Som det är idag så är det ofta vi som brukar rullstol på hel eller deltid inte kan komma fram självständigt, det är trappor, höga kanter, för branta ramper, trasiga hissar, inga hissar, inga ramper, kullersten, gatsten, tunga dörrar utan elassisterad öppning. Vi kan få ta omvägar istället för att använda samma vägar som alla andra, vi särbehandlas konstant, trots att vi är som alla andra!
Enda skillnaden är att våra ben har hjul, hjul som inte kan gå i trappor hur som helst, hjul som föredrar plan mark hellre än kullersten, hjul där våra armar får ta smällen med att förflytta oss framåt. Långt ifrån alla rullstolsbrukare kan ställa sig upp och gå förbi ett hinder, jag KAN om jag behöver, men det ska INTE behövas! Och i min personliga kamp för tillgänglighet så tänker jag främst på de som inte kan ställa sig upp och gå. ALLA ska kunna ta sig fram!

Som sagt, dagens möte var mycket givande, och roligt! Ser fram emot att träffa alla igen på nästa möte och hoppas då på att än fler kommer med! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Tillsammans är vi starka!

Väl värt att köra 15 mil för, trots smärtorna som jag har nu och vet kommer förvärras inom de närmaste timmarna/dagarna. Hade det funnits en hiss på stationen här, och om spårvagnarna hade vart tillgängliga, så hade jag kunnat åka kollektivt!

Gillar

Kommentarer