Hej på er alla! Hoppas ni mår bra? Jag mår helt okej livet rullar på.

Tänker skriva av mig lite.

Jag kämpar fortfarande. Jag har inte den kroppen som jag vill ha ännu. Jag vill bevisa för er att allt går, sålänge man bara vill. Det är tufft, och tröttsamt och man kanske känner att man inte orkar mer. Men jag lovar er, det ger resultat. Jag har börjat tänka så mer och mer, och sagt det till mig själv. Emma det ger resultat. Mitt mål är att gå ner i vikt. Och jag ger inte upp, jag ska nå mitt mål.

Jag hamnade i en djup depression för några årsen. Och gick upp flera kilon. Jag tog tag i det tillslut. Och började träna. Gick ner 10 kilo, men jag gick upp dem lika snabbt igen. Pågrund av att jag slutade bry mig. Pågrund av att jag körde lchf och slutade med den. Jag ångrar det så otroligt mycket. Men hoppet är inte ute för mig än. Jag vet att jag kommer att klara det här.

Tiden har gått och jag mår inte bra för hur jag ser ut. Allt jag vill är att ha en bra hälsa och gå ner i vikt. Och jag har verkligen bestämt mig nu. Tränar nästan varje dag och går efter en app som visar hur mycket calorier jag stoppar i mig. Och hur mycket jag får äta och inte. Jag älskar den, den ger resultat. Plus att jag tränar. Jag tänker fortsätta såhär nu, för att jag ska gå ner i vikt!!! Det är tufft, men jag lovar er, det går. Det kommer att vara många tårar, men så är det. Tryck inte ner dig själv, säg åt dig själv att du är bäst, att du klarar det här. Alla är fina oavsett hur man än ser ut. Men jag vill bara peppa de som verkligen vill gå ner i vikt men tror att hoppet kanske är slut. Jag tror på er att ni klarar det här.

Nu ska jag fortsätta min resa. Lycka till alla fina!! <3

Likes

Comments

Tja!

nyss tränat för en stund sen är helt slut, svettet bara rann.

Sitter nu framför en fläkt och håller på med mobilen lite och väntar på att maten ska bli klar.

Smsade nyss med en väldigt fin vän vid namnet Stina! Som frågat om jag ville med på Håkan Hällström.

Första gången som hon frågade, var för några dagar sen och då var mitt svar till henne lite tveksamt, först med pengar att göra och sen så är jag inte så mycket för Håkan men diggar hans musik.

Funderat på det några dagar nu och bestämde mig för att, nä jag ska göra detta för hennes skull för att göra henne glad, att hon ska slippa behöva gå ensam.

Vad gör man inte för en vän?

Det värsta jag vet är att göra någon besviken även fast man måste göra det ibland. Löste det ochså med pengar och nu ska vi gå på Håkan Hällström!

Vilket också blir ett minne för livet och något riktigt kul ihop för vi har aldrig gjort något sådant tillsammans!

Så ja, jag är faktiskt taggad det kommer bli fett kul med en fantastisk vän! ❤


Håkan här kommer vi!

Likes

Comments

Hur livet är för mig att leva med Add.

kan man få bort diagnosen ADD? Nej, det kan du inte du kan bara lära dig att hantera den. Och det har jag gjort också igenom tiden.

Här ovan har vi en bild på mig med mitt nuvarande blonda hår.

Jag ser väl inte ut att ha någon diagnos? Men det har jag, du kan aldrig egentligen veta vad personer som du möter har för bakgrund.

Jag tänker börja med att redan sen jag var liten började lärarna se något annorlunda med mig. Men ändå var det egentligen ingen som visste vad det hela handlade om. 

Tiden gick och jag tycker aldrig riktigt att jag fick den tillräckliga  hjälpen jag behövde. 

Folk fattade inte riktigt vad det jag hade innebar. Folk fattade inte att jag på riktigt behövde hjälp. Iallafall inte tillräckligt med hjälp. Nu kanske det låter som att jag hade det jätte jobbigt i skolan. Fast inte riktigt så var det men jag behövde mer tid på mig att lära mig saker och ting jag fick exempel ha en lättare mattebok för att matematik har jag alltid haft extra svårt i. Och jag minns det så väl hur mina klass kamrater frågade hela tiden om varför och man fick deras blickar. och det var inte så kul. Jag hade det jobbigt och svårt i skolan och har alltid haft det men det var inte så jobbigt att jag inte klarade någonting. Jag hade/ behöver bara lite hjälp på traven. Nu är det mycket enklare men när jag var liten behövde jag mera hjälp.


Jag är så besviken att det är NU folk inser vad jag verkligen behöver hjälp med, men det finns fortfarande folk som verkligen inte förstår en.

Det är tungt att vissa inte förstår en.

Om människor hade fattat i god tid att jag har denna diagnos så hade jag kunnat få hjälp i tid, inte sitta där jag är idag.


Att leva med Add har blivit min vardag.

Jag har haft den sen jag var liten och kommer alltid få leva med den resten av mitt liv.


Såhär är det att ha ADD.

1. Att glömma.

Du glömmer saker och ting jämt, inte för att du vill glömma utan du kan inte hjälpa det, det är för mycket i dit huvud som snurrar omkring. Vem vill glömma egentligen? Det är mänskligt att glömma men har du add så glömmer du överdrivet mycket. jag vet att när jag var liten så glömde jag jämt att ta med mig läxorna. Du måste sätta påminnelser. Det viktiga med påminnelser är att du ska komma ihåg att sätta påminnelserna annars glömmer du det också och det viktigaste är att man sätter påminnelserna med en gång. Det blir lätt så att du kanske har bestämt något med någon och glömmer det lika snabbt och träffar någon annan. Och då blir ju den vännen/ personen som du bestämde med från början besviken. Vilket inte är bra. Det blir konsekvenser. Vi tar upp ett till exempel som har med att glömma och planering. Vi med add hatar att planera vi får inte ihop vissa saker i våra huvuden. Du kan inte bestämma med mig att ses om en vecka, för då glömmer jag det, eller utan att jag vet om det så har jag redan något planerat. Vi med add kan inte tänka så långt framåt. För att komma ihåg det så måste man bli påmind ett antal gånger. Detta är från person till person dock. Det med att bli påmind ett antal gånger.

​Du kan inte heller säga flera saker  samtidigt. Exempelvis: Hämta posten, sen diskar du, sen kan du bädda sängen och sen kan du laga mat.  Jag kommer inte komma ihåg allt, kanske kommer ihåg två saker utav det du nämnt. Så man får säga två saker i taget och efter att jag gjort det sakerna så kan du säga nästa sak. 

Jag har oftast lätt att komma ihåg saker som är roligt och glömmer lättare det som är tråkigt. Men glömmer även saker som är roligt också men det är mer troligare att glömma det som inte är jätte intressant.


​2 Koncentration

Om jag sitter i ett klassrum så är det jätte lätt att tappa fokus. Att man blir jätte lätt distraherad. 

För det uppgifter som är det mest ointressanta det tar längre tid för mig att börja jobba med att verkligen komma igång för det kan finnas saker som är intressantare exempel att din kompis pratar med dig. Det går men det  tar bara sin lilla tid. När jag väl blir jätte koncentrerad på det jag ska göra så räcker det att någon gör minsta lilla väsen och jag tappar helt och hållet fokus, så har svårt att arbeta med för mycket folk runt omkring mig. Men det går jätte bra om jag lyssnar på musik för då koncentrerar jag mig bara på musiken och det jag ska göra. Men är uppgiften rolig och intressant då kan jag också tappa fokus men inte lika lätt och det kommer jag igång med mycket snabbare. Om det är intressant som exempelvis skriva en berättelse så kan jag sitta med den hur länge som helst, det är som att det aldrig tar slut, och ingen får störa mig för då tappar jag bort mig, och har svårt att komma in i berättelsen igen. Även när jag ska läsa saker eller är inne i en film exempelvis.

I filmer är det inte jätte noga om någon stör mig så, men kan bli lätt irriterad om någon pratar med mig samtidigt för då hör jag inte eller  kan koncentrera  mig på  filmen. Eller verken koncentrera mig på vad du säger. Är den inte intressant så varsågod stör mig hur mycket ni vill.

Koncentrationen är väldigt viktig, kan inte bli för ostörd för det förvirrar min hjärna, oss med add. 


3. Lätt att bli känslig/ inte förstå ironi/ skämt

Jag har väldigt svårt att inte ta åt mig, tar väldigt lätt åt mig vilket inte är det roligaste. Jag har hanterat det igenom åren, men det ligger fortfarande kvar. Man kan skämta med mig, men ibland om kanske skämtet är lite väl allvarligt och det kan bli för känsligt. Ibland har jag väldigt lätt att misstolka hur folk skriver på sms eller hur personen pratar till mig. Och det kan bli så fel att jag misstolkar det och då tar jag illa upp.

Om vi ska gå tillbaka till att skämta så förstår jag väl det flesta skämten men ibland så står det helt still i huvudet och jag fattar ingenting, eller så får jag bara tänka efter lite och fattar skämtet senare. Behöver då några sekunder mer på att tänka.  Samma sak gäller det med ironi förstår delvis ironi men ibland så hänger man inte med där heller.

4 För mycket tankar.

Sitter du som har add och pratar med en annan människa så kan dina tankar vandra någon helt annan stans. Du lyssnar på vad personen säger men du kanske tänker mer på hur fina kläder din kompis/den personen du pratar med har exempelvis. ​Men det händer mer om samtalet är för ointressant eller om personen pratat för länge så att det blir tröttsamt. Ibland så kan man inte heller alltid få in allt i huvudet, du lyssnar men får inte in det.


Tankarna finns hela tiden hos dig och det kan hända också väldigt lätt när du ska sova. Det kan bli som mig exempel att du inte ens kan sova för att du tänker på för mycket saker. Speciellt om det är något jätte spännande som ska hända när du vaknat. Och du kan inte sluta att tänka på det.

När jag är för taggad för något som ska hända på morgondagen då är det jätte svårt att sova. 5. Tider

Tidsuppfattningen tar vi fel på.

Fem minuter för mig är som 10 minuter. 20 minuter är som 40 minuter. Jag tror alltid att jag har mer tid på mig än vad jag egentligen har och till slut så står jag där och tittar på klockan och höjer rösten och säger va?! är klockan så mycket, och då blir stressad. Vilket gör att jag har svårt att passa tider, antingen kommer jag för sent eller för tidigt. Jag måste alltid ha lite extra tid på mig för att veta så att jag hinner. Att missa en buss är inte hela världen men missar jag två så ser jag inte  ens som att det är någon ide att åka. Dock så var jag värre förr och är lite bättre på det nu och försöker tänka , bättre sent än aldrig. 

Det kanske finns något mer att berätta men kan inte komma på något mer. 


Men alla som har någon diagnos, dom ska vi inte döma. Dem är som vilken person som helst. 

Jag ser mig precis som alla andra bara att jag har det lite svårt med vissa saker. Jag behöver inte säga att jag har en diagnos utan det räcker åh säga att man har det lite svårt. 

​Vi med add lär oss saker och ting varje dag, men vi tar bara längre tid på oss. Låt oss få ta den tid vi behöver. Vi alla är vi olika. Och alla är lika mycket värda.

Ibland skäms jag ibland önskar jag att jag inte hade det. Men jag kan inte hjälpa det, och jag är så glad att jag har människor runt omkring som förstår mig.

Nu i detta blogg inlägg så står det om de flesta nackdelarna vi har. Men vi har också otroligt många fördelar.

Tack för mig, livet att ha add med nackdelar. 

Ta hand om er!


puss


Likes

Comments

Han är den som får mig att vilja leva.

Han är den som jag vill dela mitt liv med.​

Jag bara längtar tills vi kan flytta ihop och skaffa en familj.


Hallo där på er! 

Vart på Ikea idag med älsklingen. Och mest bara tagit det lugnt idag.

Och runt 8 åt vi tacos med familjen, älskar tacos, så gott så mumsigt. Älskar dom där tacos chipsen med smak av ost med cheedar ost till,  så goda verkligen.

Och nu sitter jag också Kristoffer framför tvn väntar på att Johan falk filmen ska börja. Och till det så ska vi gotta oss med chips,  dipp och gurka.

Och vi ska helt enkelt bara mysa. 

Det blev en slapp söndag, som dom flesta söndagarna. 

Hoppas ni alla haft en toppen helg.

Puss på er

Likes

Comments

Hej allesammans!

Just nu sitter Jag i min otroligt sköna morgonrock! Har nyss kommit ur duschen. Köpt morgonrocken i ullared faktiskt. Har jag dock gjort halva dagen, för är fortfarande sjuk.

Som tur var fick jag sällskap av min pojkvän som hade studie dag idag, så slapp att vara ensam.

Så idag har vi bara tagit det lugnt.

Ätit lunch, vilat, kollat tv och gosat med lilla selma.

Det är det som hänt idag, Inget sådär speciellt.

Hoppas att ni haft en lugn och skön tisdag.

Puss

Likes

Comments

Hej allesammans! 

Idag har man blivit sjuk.. och har världens tränings värk.  

Usch för det.. 

Men nu för några dagar sedan, kommer inte ihåg vilken dag det var men men. 

Så var iallafall jag och Nathalie ute vid havet och fiskade, men det vi fick upp var en bräda och natta råkade fastna med kroken på min tröja, och jag fick panik, samtidigt som vi tyckte att det var jätte kul och började as garva på samma gång! För hon skulle också då ta bort kroken ifrån mig samtidigt som hon håller sitt metspö  i hennes ena hand, plus att vi stod på stenar som inte var sådär jätte stabila. 

Men men, det gick bra ändå. 

Sen tröttnade vi så vi tog lite bilder, satte oss i hennes bil och åkte iväg.

Så bestod den dagen. 

Det var nu för några dagar sen bara. 


Och nu ska jag ta det lugnt bara vila, dricka varmt och bara ta det  helt lugnt helt enkelt!

Btw bilden på solnedgången är tagen av natta. :) 

Ha det bäst.

Puss 

Likes

Comments

​Hej allesammans igen! Är nu mera en blondin, får vi se hur länge det varar. 

Här kommer iallafall kvälls inlägget :D 

Klockan är 22:05 och jag och älsklingen ska snart kolla på en film, och sedan sova för att imorgon gå upp tidigt. Jag Ska till praktiken och han ska till skolan. Åh dom små hundarna längtar faktiskt! 

Men iallafall så ska vi nu komma till maten som jag och Kristoffer stod för ikväll. 

Det var: Grillad köttfärs som jag rullade till korvar och inuti så var det cheedar ost i och det smälte så gott när man la det på grillen. Som tillbehör hade vi: Ris, wokade grönsaker och hemma gjord vitlöks sås. Det var verkligen jätte gott, godare än vad jag trodde att det skulle bli! 

Rekommenderar verkligen det. 

Och till efterrätt så var det Min mormors goda Cheese  cake. Det må finnas många goda Cheese cake men mormors slår ingen. 

Förutom att jag blev  lite missnöjd med vissa saker pågrund av att jag gjorde lite fel så blev den ändå super god. 

La upp receptet här ovan, tycker verkligen att ni ska göra den någon gång den är verkligen jätte god! (Mormor som då skrivit) 

Och nu är både jag och min pojkvän och hans familj jätte nöjda. 

Och jag är verkligen så mätt. 

Så nu är det dags att titta film och mysa lite. 

Ha det bäst sålänge så hörs vi :D


Puss

Likes

Comments

Vaknade runt 10 tiden idag ville sova längre, men det gick inte för var verkligen tvungen att gå på toa. 

Jag och min älskade åt där efter frukost i den vackra vår solen. 

Såå mysigt verkligen! Sen där efter gjorde vi oss i ordning och gick på en promenad och påvägen så stannade vi vid några får och tog lite fina bilder, bland annat så kom en söt liten katt förbi. 

Åh älskar att gå på promenad i solen det är verkligen  helt underbart! 

Och just nu så pluggar han och jag tittar på en film som jag verkligen fastnat för.

Så ja idag är det en slapp söndag så vi ska bara ta det lugnt idag helt enkelt. 

Ikväll så är det dock jag och pojkvännen som står för maten och efterätten ikväll, och det får ni se ikväll, då jag lägger ut bilder och  kommer att skriva vad det är för något om det är något att rekommendera osv. 

Vi hörs ikväll puss. 

Likes

Comments

tjo allihopa!

Idag är Emma Larsson glad för idag är det soligt och skönt ute, wihoooo!!

Så jag sitter självklart i solen dricker en kopp kaffe och har en blekning i håret. Tredje gången som jag blekt det och det blir bara bättre och bättre. Jag är ju egentligen brunett men kände för en förändring helt enkelt. Efter att jag inte för så längesedan städat min pojkväns och min fina lilla stuga, så nu är det rent och fint där!

Nu har han också kommit hem efter att han vart i skolan och gjort några prov som han behövde göra. Och när han såg stugan då blev han även jätte glad att jag hade städat så det var ett stort plus!

Senare ikväll så ska vi grilla något gott kött och ha något gott till. 

Mums, älskar grillat. Det bästa jag vet helt enkelt. 

Min lördag har bestått av att egentligen bara  ta det lugnt. 


Ha det gött så hörs vi!


Puss


Likes

Comments