Header

Godmorgon!

I slutet av Mars ska jag underbart nog spendera en söndag-onsdag i Paris. Det kommer blir superkul och jag längtar mycket. Flyget bokades i december och nu har jag även fixat boende. Jag är alltid onödigt nervös vid bokningar av sådant. (Man har ju hört skräckhistorier om hur betalda hotell inte har funnits när turisterna väl kommit dit.) Nu när allt väl är bokat känns det däremot väldigt bra.

Jag har aldrig bott via Airbnb, men nu var det dags! Det blev en jättefin liten lägenhet i närheten av Notre Dame. Fördelen med att bo i en lägenhet framför att bo på hotell är att man även har tillgång till kök, om man nu inte vill äta varje mål ute. Sedan tror jag att kostnaden blev ungefär den samma som på ett halv sunkigt hotell. Så kostnadsmässigt var det inte en stor skillnad, men förhoppningsvis blir standarden bättre.

Veckorna går som tur är fort och efter de föregående veckorna är det skönt att ha något sådant här att se fram emot. Jag tar gärna emot alla era Paris-tips! Puss & Kram på er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sorg vs. Glädje

Godmorgon kära vänner!

Idag känner jag mig som en stålande och dansande boll av glädje! Jag har nämligen fått del 1 av en otroligt bra nyhet som består av 2 delar. Dvs Jag tar HELT och hållet ut segern i förskott. Men efter att haft en ledsen känsla i kroppen i flera veckor så behöver jag ett glädjerus. Jag har fortfarande närmare till känslorn än vanligt efter allt som hänt, och därför blev det glädjetårar igår. Men iallafall tårar av glädje istället för andra tårar som har trillat den senaste tiden.

Om jag nu inte skulle få del två av nyheten är inte det heeela värden. Självklart skulle det vara oerhört tråkigt, men jag tillåter mig iallafall till att ta ut segern i förskott eftersom det är så härligt att vara sprudlande glad igen! Dock håller jag allt hemligt ett litet tag till, tills jag vet.

And a dash of...

Idag har jag försökt träna som vanligt. Det gick inte. Men istället körde jag lite löpning/promenad.

Nu är jag påväg till skolan och därefter väntar ett kort pass på jobbet. Det kommer bli en bra men lång dag. Stor kram till er alla!

Likes

Comments

Godförmiddag gänget!

Helgen som gick bestod av lite jobb på Espresso house, besök, vila, bakelser och fix med utgivningen av min bok. Helgen gav den vila som jag behövde och nu känner jag mig relativt redo inför denna vecka.

I helgen besökte jag och F bl.a. Bönor och Blad på Södermalm - Ringen. Jag tog en kopp chokolate chip cookie te och F skogsbärste. Det var ett riktigt mysigt ställe där det passade väldigt bra att sitta och läsa/plugga. Vem vet, vi kanske kommer bli riktiga te-drickare!?

Idag väntar två eftermiddagsföreläsningar i skolan och det räcker gott och väl för mig att det inte är något mer på agendan. Ha en magisk måndag, PUSS & KRAM

Likes

Comments

Chock

Räddsla

Glädje

Förvirring

Förlust

Förvirring

Skuld

Fortsatt förvirring och kroppens återhämtning

Godmorgon kära vänner! Som många av er har märkt och undrat så har inte jag riktigt varit mig lik på senaste tiden.

Året 2018 började inte riktigt på lättaste sättet.

När tre graviditetstest pekade mot samma slutsats kom chocken. Vi är ju här i livet.. Jag mitt i studier och vi bor i ett alldeles för litet boende för tre personer.. Vad innebär det här!? Jag och F må ha varit tillsammans länge, men trots allt har vi inte plannerat in små bäbisar förrän längre bort i horisonten, och därför var chocken och förvirringen total.

Vi var dock inte förvirrade allt för länge. En kort tid efter bombnedslaget besökte vi läkarna. Där blev jag undersökt och informerad att den lilla hade lämnat oss. Jag måste säga att det var en jättekonstig känsla att ligga och se något så litet på ultraljudsskärmen samtidigt som läkaren sa att: "Den ligger placerad på rätt sätt, men det finns ingen hjärtaktivitet."

Missfall sker ofta, men kanske inte talas om så mycket...

Läkarna sa att detta händer oftare än man tror och risken för missfall är faktiskt 1 på 5. Mycket större än vad jag någonsin skulle ha kunnat tro! Något annat som jag fick lära mig var att trots att man får missfall så kan det bli så att det inte lämnar kroppen. I dessa lägen genomgår man en ungefär samma process som vid medicinskabort.

Morfin

Dagen då jag skulle ta medecinen för att driva ut resten var hemsk. Lava inombords, smärta från hela magen, vågor av frossa och ett helvetes illamående. Jag låg hela dagen på golvet och F fick vara beredd med både spyhink och morfintabletter. Tacka gud för morfintabletter, de gjorde att jag tog mig igenom de värsta timmarna.

Det är inte ditt fel

Hela denna händelse tar jag upp för att belysa hur pass vanligt det är med missfall i hopp om att färre ska känna sig ensamma eller ha skuldkänslor.

Trots att jag vet att jag inte får tänka det, så känns det fortfarande som att jag har gjort något fel och det var därför som den lille inte överlevde. Läkarna försäkrade mig om att så inte var fallet, men känslan kvarstår. Nu har jag en oerhört stöttande familj, chefer, F och vänner, så jag kommer ta mig igenom det här. Samtidigt blir jag verkligen imponerad av att tjejer klarar av att genomgå sådan här smärta och rädsla själv. Tjejer, vi är oerhört starka, glöm aldrig det!

För att återknyta till början. Jag och F hade inte vi tänkt oss barn nu, men detta var en tung upplevelse och jag kan leva mig in i den hemska smärta som uppstår då beskedet kommer då man försöker skaffa barn. Nej usch, året började inte på bästa sätt, men det kan samtidigt bara bli bättre och bättre här ifrån. Min kropp är fortfarande inte sig själv och jag hade aldrig kunnat tänka mig att de kroppsliga förändringarna skulle påverka mig så mycket och så länge. Jag känner mig svag, energinivån är inte där den brukar vara och jag har fortfarande problem med magen. I nuläget tar jag en dag i taget och försöker hitta tillbaka till mig själv genom att köra på med de vanliga rutinerna så gott det går.

Puss & Kram

Likes

Comments

Ingredienser 

2 avokado
4 dadlar
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Gör så här:

Blötlägg dadlarna någon timme innan moussen ska serveras. Kärna ur dadlar, avbokado och kör samtliga ingredienser i en mixer. Beroende på avokadon storlek och hårdhet kan du eventuellt tillsätta lite mer sötma och vatten för att få en bra konsistens och sötma.

Servera gärna med frukt, bär och eventuellt en klick grädde.

Se rester som en resurs istället för en last!

En perfekt efterrätt/mellanmål som mättar och är en balans mellan sött och mäktig chokladsmak.

Man kan även låta kreativiteten sprudla och ta vad man har hemma. Eventuellt en avokado som håller på att passera bäst-före-dagen, möjligen några halvt bortglömda dadlar i kylen eller en prickig banan. Små rester i kylskåpet kan alltid kombineras till något nytt, fräscht och kreativt.

Puss och kram 

Likes

Comments

Godmorgon alla sköna människor!

Igår hade jag minst sagt en händelserik dag:

Möte med Anki Sundin ang. min bok Struntprat om Kost & Träning på Vete-Katten.

Skola

Jobb -Espressohouse

Anki Sundin

Mötet gick jättebra, bättre än förväntat! Anki gav den jättefin feedback och jag tycker verkligen att hon är en superinspirerande och smart kvinna. Haha, inte bara för att hon gillade min bok utan för att hon har förmågan att se lösningar istället för problem. Nu kan man säga att jag inte bara har en bra plan utan även en bra plan A,B och C inför utgivningen av boken. Ja jag vet att allt detta tar tid, och flera är nyfikna på den redan nu... men jag har aldrig gjort något sådant här förr, och antar att varje litet delsteg kommer ta sin tid. Vi får ha is i magen och hela vägen ned till tårna!

I natt sov jag som en kratta. Jag vaknade kl 1:30 och kunde inte somna om förräns efter kl 5. Usch hur ska denna dag gå? Aja Nu ska jag ha en föreläsning på nya kursen molekylär nutrition.

Happy Friday

Likes

Comments

För mig ska en bra semla ha ett gott lock, inte för tjockt eller för torrt. Det ska finnas en bra mängd mandelmassa som är grovkornig, det ska vara rikligt med florsocker uppe på och själva bullen ska även ha viss tyngd till sig.

Fabrique

Semlan var helt klart godkänd och mycket god. Kanske inte en vinnare men den tar absolut en pall plats.

Dessutom föredrar jag trekantslock vilket den hade, och därför får den även ett pluss i kanten.

K-Märkt

Semlorna från K-märkt (Ringen Södermalm) var riktigt riktigt goda!! Om de i min mening hade haft liiiite mer florsocker så hade dom helt klart vunnit racet.

Espressohouse

Croissantsemlan som Espressohouse trollade fram detta år var faktiskt den sämsta semla som jag provade i år.

Knappt någon mandelmassa och inget florsocker drog ned betyget. Dock gillade jag idén, och en croissant med grädde var smarrigt, men om man är inställd på att det ska smaka semla så är men fel ute.

Vete-Katten

Vete-Kattens semla är en klar vinnare! Den uppfyller alla de krav som jag har på en semla och cafet på Kungsgatan är dessutom supermysigt.

Vad tycker ni?

Har ni något favoritcafé?

Gillar ni semlor över huvudtaget?

Brukar ni baka hemma själva?

Puss & Kram

Likes

Comments

Jag besökte sjukhuset för ett mitt tag sedan. Då fick jag av en händelse reda på att mitt blodvärde var okej, men lite lågt. Eftersom jag pluggar näringslära och alltid strävar efter en stark och frisk kropp så vill jag boosta detta värde trots att det var ok.

Ens blodvärde beror på järnintaget. Järn behövs i kosten eftersom det ingår i hemoglobin som transporterar syre i blodet och i myoglobin som transporterar syre i muskler. Om man då har järnbrist sker syreutbytet mindre optimalt. Vilket innebär att trots att man man äter sina kalorier, tränar alla träningspass och ”är perekt på alla sätt och vis” så finns det fortfarande en extra växel att lägga i. Nämligen att boosta sin syretransportör!

Det första läkaren sa till mig då hon såg mitt blodvärde var: ”Äter du kött!? Du kanske borde äta mer kött.” Jag hade berättat att jag studerar näringslära, och när hon såg min lite halvt skeptiska min tillade hon: ”.. eller broccoli”.
Missförstå mig inte, hon hade ju rätt.. järn finns i kött och fisk. Men eftersom folk i allmänhet äter lite för mycket kött (enligt min mening) och ett intag på mindre än 500 gram i veckan minskar risken för tjock- och ändtarmscancer (Livsmedelsverket) så tycker jag att hennes första mening var lite snabb.

Ägg, fullkornsprodukter, spenat, nötter och baljväxter innehåller också järn! Dessutom ökar upptaget om man även inkluderar en C vitamins källa. Jag är inte vegetarian och inte emot att man äter kött på något sätt, men jag vet hur bra hälsofördelar grönsaker bidrar med och därför vill jag bara slå ett slag för att järn även finns bland dom.

Just nu tar jag ett järntillskott, men det är viktigt att komma ihåg att man fortfarande behöver äta bra mat och gärna inkludera ovanstående livsmedel.

Puss & Kram

Likes

Comments

Godmorgon! Idag vaknade jag tidigt efter ytterligare en natt med mardrömmar. Hur som haver lämnar jag nu en lugn men mysig helg bakom mig, och kliver in i en fullspäckad vecka.

Mordet på Orientexpressen

I helgen tillät kroppen att jag fick gå på bio, eller nja.. mot slutet började magen smärta, men då var det ju inte så mycket kvar.

Mordet på Orientexpressen var en riktigt mysig film. Sevärd trots att den inte höll måttet hela vägen till slutet.

Målet med veckan

Igår hittade jag lite tid till att plocka fram målerilådan, och precis som vanligt undrar jag varför jag inte prioriterar det oftare? Att vara kreativ är superkul och befriande!

Helgen fortsatte i ett lugnt tempo med fokus på att läka kroppen. Målet med veckan blir att sakta och försiktiga hitta tillbaka till den vanliga energin och styrkan.

Jag ska försöka gå till gymmet i samma utsträckning som vanligt, men utan någon press på vad jag gör där. Rutinen är något som jag mår bra av. Genom att även vara klädd i träningskläder funkar det för mig att lura hjärnan till att känna mig mer på rätt spår och påväg till mitt rätta jag. Detta lurendrejeri gör att jag känner större motivation för att hålla resterande pusselbitar i skinnet. Dvs. inte segna ned i soffan timme efter timme med ett hav av chips och glass framför mig, haha hoppas ni fattar vad jag menar.

Idag ger jag mig en stor klapp på axeln för att orkade gå en timmes lång promenad, och att jag inte mår dåligt av att jag behövde avbryta de försiktiga styrkeövningar som jag först provade.

Ta hand om er, Puss & Kram

Likes

Comments

Godmorgon!
Som ni kanske har märkt är inte allt som vanligt här borta. Min kropp är väldigt mycket ur funktion just nu och i princip har jag inte tränat på mer än två veckor. Jag tror aldrig att jag har behövt en så lång paus sedan jag började styrketräna för fem år sedan. Men det är inte mycket som jag kan göra för att ändra på det faktum att det inte går.

Kroppen min känns fortfarande som någon annans och det blir inte lättare av att jag har svårt att äta och sova. I natt jagades jag av mardrömmar och kommer troligtvis behöva en power nap under dagen. Allt detta gör att jag plötsligt känner mig 1000 mil ifrån mina träningsmål, trots att jag förstår att det inte är så.

Steg ett från stillasittande 

Idag har jag tänkt ta mig till gymmet. Förhoppningsvis kan jag promenera på löpbandet. Dels är det inomhus och inte alls lika kallt som utomhus, jag kan ha lättare kläder på mig än en stor vinterjacka och slutligen kan jag få en känsla av att jag är på väg i rätt riktning.

Jag brukar skilja på vardagsmotion och träning. För mig är en sådan enkel aktivitet som en promenad vardagsmotion, men idag tror jag att det kommer kännas som träning.

Ha en skön söndag kära vänner! 

Likes

Comments