MINA KOSTTILLSKOTT

Här är det - "Berget" med mina kosttillskott.
Tycker ni att det ser mycket ut? Det tyckte jag i början. Men tillslut vänjer man sig och bara tar dem. Särskilt när jag märkt en sådan ENORM skillnad på mitt mående. Kan ärligt talat inte beskriva med ord hur mycket bättre jag mår i kroppen nu mera. Den känns balanserad.

Jag gjorde som sagt en hårmineralanalys. Där skrev jag i hur jag mina symptomer osv. Efter några veckor fick jag hem provresultatet där det stod vad jag hade för mycket av i kroppen och för lite. Det var helt enkelt ganska mycket som spökade. Jag tänker berätta om varje produkt. Vad det är, varför jag tar den och hur ofta jag tar den.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KELP-ALG: I mitt provresultat fick jag svar på (vilket jag redan trodde...) att jag hade TYP1 av låg sköldkörtel. Med detta menas att jag behöver se över min kost, hur balanserad den är och att jag måste äta ofta för att hålla kroppen igång och undvika trötthet, lägre ämnesomsättning etc. Jag vill verkligen inte stoppa i mig Levaxin i framtiden, därför tror jag stenhårt på denna produkten som hjälper till att bibehålla en normal produktion av sköldkörtelhormoner och dess funktion. I kelp-alg finns det JOD, som även vanligtvis finns i salt. Jag tar en varje morgon.


B-50 (B-KOMPLEX): I mitt provresultat syntes det även att jag hade varit utbränd. Binjurarna var slitna och jag hade stressat väldigt mycket. För att försöka avbelasta mina binjurar så mycket som möjligt och låta kroppen ha fyllda depåer av mina "stress-vitaminer" tar jag dagligen B-komplexet som innehåller olika sorters B-vitaminer. Dessa vitaminer är svåra att få i sig via kosten och rekommenderas därför att ta dessa tillskott.


Kalium: Jag hade brist på kalium och kände därför av att jag var väldigt trött, hade hormonrubbningar, depression, domningar i hela armarna, njurbesvär, glömska, dålig mage. Ja, massor haha! Denna tar jag varje morgon.


​Super Zink: Zink är bra för immunförsvaret och ämnesomsättningen, bildningen av DNA/RNA och behövs för tillväxten.Zink ingår i produktionen av flera hundra enzymer, ex. progesteron. Zink är även inblandad i produktionen av flera hormoner, ex. hormonomsättningen i sköldkörteln, hypofysen och könsorganen (bl.a. prostatan) och ökar frisättningen av testosteron och produktionen av spermier. Är även bra för bukspottskörteln. Zink behövs för produktionen av proteiner och samverkar med hormonet insulin för omsättningen av kolhydrater. Zink är bra för hudens, naglarnas och hårets välbefinnande. Bra mot akne (finnar), ögon och hjärna samt fungerar sårläkande. Zink förbättrar även den mentala förmågan, tankeverksamheten. Zink behövs för upptaget av järn och utnyttjandet av A-vitamin. Zink är en antioxidant. Tar en på morgonen.


​Super Magnesium: Magnesium behövs för hjärtat, musklernas och cellernas funktion. Behövs för bildandet av DNA och RNA. Är även bra för nervfunktionaliteten, leverns funktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen och anses motverka cancer. Magnesium är en antioxidant. Sen jag började med magnesium så har min kvalité av sömnen blivit SÅ MYCKET BÄTTRE. Jag får inte kramp eller domningar i benen vid träning eller domningar i armarna under natten. Tar denna varje morgon och om jag tränat hårt, tar jag även en på kvällen innan läggdags. 


​TNT - Vitaminer & Mineraler: ​Jag bara ÄLSKAR denna produkten. Istället för att köpa ett tillskott av mineraler och en av vitaminer, så har jag allt komplett i en och samma burk, med bra innehåll av vardera. Jag har inte mycket mer att säga om detta mer än att det finns allt i en balanserad mängd. Bra för alla!


​OMEGA -3+: ​Sist men inte minst har vi den klassiska fiskoljan.Vi behöver fiskfetter för optimal hälsa i hjärnan och kroppen i övrigt. Omega-3 har i vetenskapliga studier visat på en rad positiva hälsoeffekter som:

  • sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
  • bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen)
  • hjärnans kapacitet förbättras
  • ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner
  • bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl
  • cellmembranen blir mer mjuka och elastiska

I denna produkt finns även vitamin D  och koppar. 


  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

louisejosefine
louisejosefine,
Jätteintressant! Hur gick du till väga när du gjorde en hårmineralanalys? Skulle också behöva göra det!
nouw.com/louisejosefine
bellele
bellele,
Hej hjärtat! Skriv gärna ett meddelande till mig så ska jag hjälpa dig! :)
nouw.com/bellele