Hej Foodies ★

Som nok ikke undrer nogen efterhånden er smoothie bowls min absolut favorit morgenmad (Se instagram). Denne gang har jeg dog leget lidt og lavet en chokolade smoothie bowl. Det smager præcis som chokoladeis, og hvem kan ikke li’ det? PRØV DEN!

Ingredienser (1 pers):

  • 2 frosne bananer
  • 0,5 - 1 dl mælk (Alt efter hvor tyk man vil have den)
  • 2 spsk. rå kakao
  • 2 spsk. proteinpulver
  • ½ banan til topping
  • En håndfuld granola
  • En håndfuld hindbær
  • Lidt hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Sørge for at have alt din topping klar. Kom frosne bananer, mælk, rå kakao og proteinpulver i en blender. Blend det hele til en jævn masse.

Pynt herefter din bowl, tag et billede og smid det på instagram. Selv tak!

Som altid kan i finde opskriften her , i videoform.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Nu til en opskrift på PIZZA! Jeg elsker pizza, især med en hjemmelavet bund. Jeg forsøger altid at lave de tyndeste bunde som muligt, men det kan være en udfordring når man ikke er pizzamand ;-) Dog synes jeg dette bud endte med at blive rigtig lækkert. Jeg har toppet med svampe, squash, serranoskinke og en masse ost. NAM!

Ingredienser (3 pizzaer):

Dej:

  • 700 g italiensk hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 2 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 5 dl lunken vand
  • 50 g gær

Fyld:

  • 1-2 poser frisk mozzarella
  • 1 pose revet mozzarella
  • 300 g tomatsauce
  • Squash
  • Champignon
  • Serranoskinke

Fremgangsmåde:

Kom lunken vand i en skål, smuldre gæren heri (det skal opløses helt). Tilsæt salt og sukker. Rør det hele godt sammen, tilsæt så alt fuldkornsmelet og rør igen. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen og der røres og æltes indtil dejen ikke længere er klæbrig. Stil dejen til hævning et lunt sted i 2-3 timer.

Skær ost og grøntsager ud, så det er klar til at komme på pizzaen.

Når dejen er færdighævet deles den op i 3 og de rulles alle ud så tyndt som muligt. Smør tomatsauce over og top med kød, grønt og ost.

Bag i ovnen i ca. 15-20 min, men hold øje!

Som altid kan i finde opskriften her , i videoform.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Pandekager er fantastiske! Denne gang deler jeg de helt traditionelle danske pandekager. Dette er klart min favorit opskrift! Du vil ikke blive skuffet! De er hverken sunde eller noget andet fancy, men de er pokkers lækre. Så gå du hellere i gang med at lave en bunke til dig selv og dem du har kær, de skaber meget glæde.

Ingredienser (8 pandekager):

  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. Salt
  • Smør til stegning
  • Evt. frugt og bær til topping

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt herefter mælken lidt af gangen, mens du rører med en elpisker, så undgår du klumper i dejen. Tilsæt til sidst de to æg og rør det hele grundigt sammen.
Smelt lidt smør på panden og hæld ¾ dl dej på panden, flip pandekagen når den begynder at blive gylden. Gentag succesen indtil der ikke er mere dej.

Som altid kan i finde opskriften her, i videoform.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

I dag vil jeg dele en opskrift på en fantastisk italiensk ret, nemlig risotto. Jeg har valgt at lave min med svampe og squash og det smagte skønt.

Jeg har været så heldig at få tilsendt nogle lækre sager fra Det Italienske Køkken, hvilket også er her risottorisen og olivenolien kommer fra. Deres risottoris er utrolig lækre, da du f.eks. kan få dem med tomat og basilikum som den jeg har brugt her.
Tjek deres hjemmeside ud her, de har en masse fantastiske varer.

  • 250 g risottoris (Fra Det Italienske Køkken med basilikum og tomat)
  • 2 pakker svampe
  • 1 squash
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 2 bouillonterninger + 5 dl. vand
  • 100 g Parmesanost
  • 1 spsk. smør
  • Olivenolie (Igen en fra Det italienske køkken)
  • Salt
  • Frisk basilikum til pynt

Hak løg og hvidløg, og skær derefter svampe og squash ud.

Kom lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg af. Kom så risottoris i gryden og svits dem kort af sammen med løgene.

Nu skal svampene og squashen i gryden og de steges i ca. 3 min. Herefter tilsættes vand og bouillonterninger og risottoen får lov at stå og simre i ca. 15 min til risene er ”al dente”, det vil sige bløde men med en anelse hårdhed tilbage.

Imens risottoen koger hakkes/rives parmesanosten.

Lige inden risottoen er færdig tilsættes smør, parmesanost og der smages til med salt. Servér med frisk basilikum på toppen.

Som altid kan i finde opskriften, i videoform, her.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Mangler du en spændende salat at servere til bøffer, kylling og lignende eller måske vil du gerne finde et sundere alternativ til kartofler og pasta? Så læs med her! Jeg deler nemlig en opskrift på en lækker og mættende salat lavet med rodfrugter. Det er en rigtig efterårs/vinter salat med massere af fylde. PRØV DEN!

  • 2 rødbeder (eller en stor)
  • 4-5 gulerødder
  • 2-3 pastinakker
  • 100-150 g fetaost
  • Kernerne fra ½ granatæble
  • Saften af 1 citron
  • 2 hvidløg
  • En håndfuld persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • Krydderier

Skær rodfrugterne ud i lange ”stænger” og kom dem på en bageplade. Hæld lidt olivenolie på og drys med krydderier. Bag i ca. 25-30 min. ved 190 grader, rodfrugterne skal være bløde at stikke en gaffel igennem.

Lad rodfrugterne køle af.

Mens de køler af kan dressingen laves.

Hak hvidløg og persille, bland med olivenolie, saften af en citron og salt + peber.

Anret rodfrugterne på et fad og hæld dressingen over. Top med fetaost og granatæblekerner.

Som altid kan i finde opskriften her , i videoform.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Toast er altid en sikker vinder. Men jeg synes nu de helt traditionelle med skinke og ost er en smule kedelige. Så jeg har lavet en opskrift på en luksus toast, lavet med blandt andet rugbrød og avocado. Men pas på, man kunne godt gå hen og blive afhængig, for de smager virkelig godt.

Ingredienser (2 pers):

  • 1 avocado
  • 3 små tomater
  • 2 stykker serranoskinke
  • En håndfuld revet mozzarella ost
  • 4 spsk. grøn pesto
  • En lille håndfuld persille
  • 4 skiver rugbrød
  • Lidt kokosolie (Til toast-maskinen)

Fremgangsmåde:

Skær avocado og tomat ud, begge dele skæres ud i tynde skiver.

Smør rugbrødskiverne med pesto (begge halvdele). Kom avocado, serranoskinke, tomat, ost og persille på en af skiverne. Kom den anden skive på toppen og toasten er klar til at komme i maskinen.

Smør maskinen med en smule kokosolie, kom toasten i og luk.

Toasten er færdig når rugbrødet har fået en fin brun farve og osten er smeltet.

Som altid kan i finde opskriften her , i videoform.

Knus og go’ madkarma

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

I dag vil jeg dele en opskrift, på en lækker og smagfuld thai suppe. Den er sund og perfekt til en kold vinteraften. Jeg har fundet inspiration til denne suppe i Emma Martinys kogebog ”Herlig og ærlig mad”, dog med mine egne tilføjelser (Soya- og chilisauce blandet andet, haps).
I stedet for almindelige nudler eller ris, er der brugt squash-nudler som er et meget sundere alternativ. Personligt synes jeg også det smager meget bedre.
Jeg håber i har lyst til at prøve opskriften. Den kan VARMT anbefales.

Ingredienser (4 pers):

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 peberfrugter
  • 2 x squash (Her skal der bruges en spiralizer til at lave nudlerne)
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • Ingefær efter smag
  • 1 dåse bambusskud
  • Saften af 1 ½ lime
  • 1 hønseboullion-terning og ½ liter vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. grøn karrypasta
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • Pynt evt. med koriander

Fremgangsmåde:

Snit løg, hvidløg, ingefær. Lav squash-nudlerne, skær peberfrugt og kylling ud.

Svits løg, hvidløg og ingefær i kokosolie i en stor gryde, tilsæt derefter grøn karrypasta og svits det hele. Kom kyllingen i gryden og brun det på alle sider. Kom derefter boullion-terning, ½ liter vand og dåsen med kokosmælk i. Lad det simre i 5 min.

Tilsæt fiskesauce, soyasauce, sød chili sauce, peberfrugt, evt. bambusskud. Lad herefter suppen simre i 10-15 min. ved medium varme. Til sidst tilsættes squash-nudlerne. Suppen skal have 3 min. mere med squash-nudlerne i.

Nu er suppen klar til servering.

Som altid kan i finde opskriften her , i videoform.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Når jeg står i bland selv slik afdelingen ryger der altid vanilje fudge ned i posen. Jeg elsker fudge og gav mig derfor i kast med at lave noget selv. Det er super nemt, og det kræver ikke særlig mange ingredienser. Jeg må dog sige at den her opskrift IKKE er en af mine sunde opskrifter, da fudge udelukkende er lavet af usunde sager. Men hold nu op hvor de smager godt! Men husk nu, alt med måde, der skal være plads til søde sager en gang imellem :-).

Ingredienser:
- 1 dåse kondenseret mælk (397 g)

- 1 1/2 dl mælk

- 450 g sukker

- 1 1/2 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Dagen inden:
Kom alle ingredienser i en gryde. Kog blandingen til karamel. Den skal blive helt brun (se video her ), men hold øje, den brænder nemt på. Jeg rørte grundigt hele vejen igennem. Det tager ca. 15-20 at lave karamellen, alt efter hvilken gryde og hvilket komfur man har.
Kom herefter fudge-massen op i en skål og pisk den med en elpisker i omkring 10 min. Massen skal gerne blive lysere og mere fast i teksturen. Evt. se min video her , hvis i vil se hvordan massen ser ud når den er kogt, og hvordan den ser ud når den er færdig pisket.
Kom massen over i et fad/bradepande, fudgen skal lægges i et lag på ca. 2,5 cm. Nu skal massen stilles i køleskabet natten over.

På dagen:

Tag fudgen ud af køleskabet og skær i firkanter. Opbevar dem på køl.

Jeg håber i kunne li' opskriften og den kan som altid findes på video her.

Knus og go' madkarma ★

Isabella


Likes

Comments

Hej Foodies ★

Som dem der følger mig på instagram nok ved, elsker jeg smoothie bowls. I dag vil jeg dele en opskrift på en green smoothie bowl. Det der gør den grøn er spinat og avocado (Nam!). Den smager dog stadig sødt og lækkert, da der også er både banan og bær i. Og udover at den smager godt, så bliver man selvfølgelig bomstærk af spinat. Jeg håber i har lyst til at prøve den.

Ingredienser (1 pers):

Smoothie:

  • 100-150 g spinat (Alt efter hvor grøn man vil have den)
  • En stor håndfuld frosne jordbær
  • 1 ½ banan (Hvoraf ½ bruges til topping)
  • ½ avocado
  • 1 scoop proteinpulver (Med smag af vanilje kan varmt anbefales)
  • 2/3 dl mælk

Topping:

  • -½ (Står også under smoothie)
  • -½ kiwi
  • -Granatæblekerner
  • -Kokos og tørrede frugt
  • -Frysetørret hindbær
  • -Valgfri müesli

Fremgangsmåde:

Start med at klargøre din topping, så smoothien kan toppes lige efter den er blevet blendet. Altså skal banan skæres ud i skiver, granatæblekerner fjernes fra skallen og kiwi-blomst udskæres (se video her ).

Kom alle ingredienserne til smoothien i en blender og blend det grundigt. Anret herefter din smoothie bowl med topping og spis den!

Min opskrift-video kan findes her , hvis du vil se hvordan jeg step by step pynter min smoothie bowl.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Sliders er lækkert! De kan laves på mange forskellige måder, med lige præcis det fyld man synes smager godt. I dag vil jeg dele en opskrift på aubergine sliders med pulled chicken. De er perfekte til tapas, hvor du med garanti imponerer dine gæster.

Jeg har udover pulled chicken, også fyldt dem med tomat, avocado, rucola og sukkerfri chili sauce fra Easis.

De smager skønt og så er de oveni købet et sund alternativ til en normal burger.

Prøv dem!

Ingredienser (4 pers):

  • 1 stor aubergine
  • 450 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 3 spsk. Easis barbecue sauce
  • Salt (Efter behov)
  • Peber (Efter behov)
  • Paprika (Efter behov)
  • Olivenolie
  • En stor håndfuld rucola
  • 2 avocadoer
  • 3 mellemstore tomater
  • Easis chili sauce/ barbecue sauce (Til at komme indeni sliders)
  • Små træpinde/spyd til at stikke igennem sliders

Fremgangsmåde:

Start med at koge kyllingen i 20-25 min. De skal koges indtil de ikke længere er rå indeni. Imens kyllingen koger, skæres auberginen i skiver (1 cm) og de dryppes med olivenolie og krydres med salt. Aubergineskiverne skal bages i ca. 20 min. ved 180 grader.

Hak nu løg og hvidløg. Herefter rives den kogte kyllingen fra hinanden (se evt. video her). Løget og hvidløget svitses nu af på en pande (med olie) og herefter kommes kyllingen på panden.

Tilsæt så salt, paprika, peber og barbecue sauce. Kyllingen skal steges i ca. 10 min.

Nu skæres tomat og avocado ud i skiver. Rucolaen skylles og du er nu klar til at samle dine sliders.

Brug to skiver aubergine til hver slider, som skal fungere som bolle. Smør begge aubergineskiver med enten chili eller barbecue sauce. Fyld med tomat, avocado, kylling og rucola. Til sidst stikkes små træpinde igennem, så fyldet bliver indeni slideren. Se evt. min video hvor jeg viser samlingen step by step.

Find som altid opskriften på video her.

Knus og go’ madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Instagram@isabellavlk