Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igårkväll åkte jag och Isak på biokväll i Falun. Vi kollade på The Heat, den var verkligen jättebra, jag gillar i vanliga fall inte komedier så mycket, men den här filmen var grym! Det blev ju inte att Sandra Bullock var med heller, en av de bästa skådespelarna någonsin!

Vi kom iallafall hem kl. 01.00 och jag somnade faktiskt redan vid 2 (jag hade väntat mig att jag skulle ha svårare att sova än så. Men för att vara ärlig brukar jag faktiskt inte vara så nervös inför något och flugit har jag ju gjort förr!). Den här morgonen började iallafall med att jag fick packa om hela min packning då jag insåg att jag packat allting i en trasig väska. Men det var ganska snabbt gjort och nu sitter jag här och skriver mitt sista blogginlägg innan resan. 

På väg till Arlanda kommer nog jag och mamma svänga in i Gävle och köpa en adapter. Jag har en redan, som jag köpte innan jag skulle åka till London (den fungerar i alla länder), men jag skulle nog vilja ha en till. I London hade jag tre och Ida två men ändå var det alltid slut på adaptrar (ibland skyllde vi på Hannah och Ylva, men vi vet än idag inte om de egentligen blev oskyldigt dömda..).

Förresten, Visumet löste jag! När visumet inte kom igår så läste jag igenom mitt mail som jag fick när det blev bekräftat att jag skulle få visum. Där stod det klart och tydligt att jag inte behöver någon lapp att sätta i passet då visumet är kopplat till mitt passnummer och därför kommer poppa upp i deras datorer när de söker på mig i databasen! Så väntan var alldeles i onödan då det inte kommer komma någonting i brevlådan!

Så, ja.. Jag kommer alltså fram till Australien om 34 h. Så godnatt, god morgon och godnatt igen!
Mot oändligheten och vidare (igen!)Likes

Comments

Igår checkade jag av lite saker från att-göra-listan. Mamma fixade försäkring (Dina försäkringar), Therese färgade håret på mig och jag packade en stor resväska. Nu är det bara lite småsaker som ska ner i handbaggaget, men förvånansvärt nog fick jag faktiskt plats med nästan alla kläder jag vill ha med i den stora väskan! I den lilla väskan har jag lagt hårtork och lite sådana saker, men jag kommer säkert komma på fler saker under dagen.

Om visumet kommer idag eller inte vet jag inte än för posten har inte kommit. Jag vet heller inte om visumet komer skickat hem till mig eller om det kommer till ICA. Men som jag skrev igår, kommer det inte idag så ringer vi bara Australienska ambassaden i Stockholm!

Jag har även låst upp ICAkortet så jag kan använda det i Australien, vilket jag inte tänkt på att man varit tvungen att göra. Jag aktiverade mitt nya kort på internet och då kom det fram en sida där det stog att jag kunde låsa upp det i resten av världen, och det ville jag ju såklart!

Likes

Comments

I övermorgon åker jag alltså. Innan dess skulle det ju bli lite gjort också.. Jag har fortfarande inte fått visumet, men mamma säger att om det inte kommer imorgon ska vi ringa den australienska ambassaden i Stockholm och fråga var visumet tagit vägen. Jag har också tänkt färga håret innan jag åker, och det kommer Therese hjälpa mig med idag. En annan sak som måste göras är att packa väskorna. Nu ligger som sagt mina kläder i rena, fina högar och jag läste att båda incheckningsbaggaget och handbaggaget får väga 23 kilo, så jag kommer ju få plats med en del kläder! Mamma ska fixa försäkring, vi ska köpa en adapter på vägen till Arlanda och växla pengar gör jag också på flygplatsen. Så nu är det bara att sätta igång att checka av listan!

Likes

Comments

Förresten glömde jag att nämna att jag hittade den här bilden på google. Jag har ingen kommentar..Likes

Comments

Jag börjar bli väldigt stressad då visumet fortfarande inte kommit. Det vore ju trevligt om det skulle kunna komma imorgon!

Nu har förresten tvätthögen förvandlats till en fin, vikt hög med tvättade kläder. Nu är det ju bara att börja sortera ut det jag ska ta med mig, vilket inte kommer bli det lättaste! Jag minns när jag skulle hem från London och mina ägodelar packades ner i fyrtioelva väskor, som dessutom blev för tunga och jag fick betala övervikt. Den här gången behöver jag ju inte ta med vinterkläder iallafall, det är ju alltid ett plus! Sydney är "ganska" varmt just nu, och varmare kommer det bli! Jag vet inte hur mycket jag litar på vädersidor på internet, men det ser ut som att det kommer kunna regna lite de första dagarna jag är där, men det är kanske skönt då jag jättelätt blir solbränd och inte vill börja vistelsen med att steka sönder! Men trots regnet ser det ju ut att kunna bli varmt, den här bilden kommer från googles väderprognos:Likes

CommentsJag har inte uppdaterat er med flygdatum och så för att det har krånglat lite. Men nu är flyg bokat! Jag lämnar sverige på fredag (den 13e..) på kvällen, och kommer fram tidigt på söndag morgon (australiensk tid). Då åker jag till residenset och hinner installera mig innan måndag morgon, då kursen börjar. Jag kommer flyga med British airways och det kommer bara bli en mellanlandning, vilket jag är oerhört tacksam för!! Jag vet inte exakt hur många timmar flyget var på, men det tar väl strax under 30 h tror jag. Vad jag ska göra under den tiden är fortfarande ett mysterium. Jag har även bokat en tillbakaresa då man kan bli stoppad i tullen och nekad att komma in i landet utan returbiljett. Men den biljetten går att boka om, om man vill. Nu är den preliminärt bokad på sista mars.

Visumet har fortfarande inte kommit än, vilket jag hoppas att det gör innan fredag (annars vore det ju lite tråkigt då jag skulle bli tvungen att avboka resan för att invänta visumet..). Jag har laddat ner några telefonappar med kartor på Sydney och liknande. Jag har inte kollat in apparna än, bara laddat ner, men det känns ju skönt att veta att de iallafall finns på telefonen utifall jag tappar bort mig någon dag, haha!

Jag har även lagt undan alla kläder som ska tvättas nu. Det blev en liten hög som jag slängde ut i hallen, och skamset nog måste jag säga att det blir mamma som får tvätta. Eller kanske jag ska säga, äran att tvätta mina kläder en sista gång på kanske ett halvår (kan ju även bli mer, men det kan även bli mindre!). Likes

Comments

Idag har jag betalat Avista. Jag hade även tänkt boka flyg idag, då det faktiskt börjar bli dags (det skulle man ju kunna säga att det varit ett tag!).
Jag har inte förberett mig så mycket inför resan, så det börjar bli dags att ta tag i saker! Jag hade ju tänkt åka nästa lördag, vilket endast är om åtta dagar! Jag återkommer senare, när jag vet exakt datum och tid!

Likes

Comments

Jag har nu suttit och pratat i telefon i en timme, och jag har nog pratat med 15 olika personer! Jag började morgonen med att ringa till ICAbanken för att fråga om dom på något sätt skulle kunna få tag i pengarna på mitt Barclayskonto, men dom sa att det inte skulle gå. Då ringde jag till den engelska banken för att fråga dem om de kunde skicka över pengarna till den svenska banken, vilket de sa att de kunde. Jag gick igenom en massa säkerhetsfrågor och så, vilket kanske tog 20 minuter. När vi var klar med allt och redo att skicka över pengarna frågade hon i telefonen om ett I-ban-nummer (eller vad det nu hette), och jag blev helt ställd och berättade att det enda numret jag hade framför mig var mitt kontonummer. Då bad hon mig ringa ICAbanken, fråga dem om numret och sedan ringa tillbaka. Jag gjorde som hon sa, men när jag ringde tillbaka till Barclays fick jag prata med fyra olika personer som allihopa sa samma sak - att deras datasystem krånglade och gick jättesegt och att de skulle koppla mig vidare till en person som skulle kunna hjälpa mig. Men tillslut, efter en timme, kom jag fram till en man som ääntligen kunde hjälpa mig! Så om någon dag kommer jag ha pengarna på mitt ICAkonto, äntligen! Så jag kommer slippa låna pengar av mamma och så kommer jag ha mina egna fickpengar! 

Jag tänkte även skicka efter bilder att sätta upp på väggen. Man kan beställa 100 gratis bilder från Fujifilm såg jag, så jag tänkte framkalla några bilder från förr, såsom studentbilder, festbilder och resebilder. Då kan jag sitta och kolla igenom dem när jag är i Australien!Likes

Comments

Jag har fått mail om att jag fått visum, så jag är godkänd i Australien. Jag fick ett visumnummer, så jag vet inte om jag kan boka flyg på det eller om jag faktiskt måste vänta till själva visumet kommer.. Annars börjar det ju bli dags att boka flyg då det är ca. 1,5 vecka kvar tills jag åker!!

Jag måste också läsa igenom listor på andra bra saker att göra innan avfärd, jag vet att jag fick en lista mailat igår. Avista och WTC kommer iallafall hjälpa mig jättemycket när jag kommer ner, t ex. kommer jag få ett SIM-kort till telefonen och ett bankkonto direkt när jag kommer dit. Sådana saker är ju ganska sköna att få gjort ganska fort (speciellt när någon annan gör det åt mig!). Packningen har jag inte ens vågat tänka på än.. Mitt rum är kaos och jag borde kanske tvätta alla kläder innan jag åker. Det kanske får bli ett problem till imorgon..Likes

Comments