1. Vad gör du om 15 år?
Bor på landet, har fler djur än 1. Är tillsammans med Victor. Jobbar i skolans värld. Har kids, 2 eller 3 st. Är lycklig

2. Om du skulle förlora ett av dina fem sinnen, vilket sinne hade du då valt?
Vilken pest eller kolera fråga. Jag tror smak... De som kommer in i munnen ska ändå ba till energi

3. Vad inspirerar dig mest?
De som renoverar gamla hus på landet, odlar sina egna grejer, återvinner allt, konsumerar minimalt, handlar ekologiskt. Helt enkelt lever i symbios med naturen

4. Hur balanserar du privatlivet, personlig tid och bloggen?
Hehe mkt business på bloggish... de e inte lätt :/

5. Om du hade haft en superkraft, vilken skulle det i så fall vara?
Att kunna läka och bota

6. Skulle du hellre vakna upp varje dag med perfekt smink eller perfekt hår för resten av ditt liv?
Haha vad är detta för lista... Hade isf velat se flawless ut i facet så antar smink

7. Vad är ditt drömjobb?
Biologilärare!! Ojojoj vilken grej

8. Hur skulle du beskriva din stil?
Typ byxa och tröja. Byxan gärna högmidjad och vid. Tröjan långärmad och tight

9. Vilket är ditt favoritkonto på Instagram?
Just nu detta: livetpabacken

10. Med två ord eller mindre - hur skulle du beskriva din humor?
*Sarkastisk*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förra året skrev jag en text om att vara påväg. Om att jag alltid varit på väg men för tillfället lite tappat min riktning. Ett år äldre och visare har jag kommit fram till att det inte var så konstigt. Jag är en produkt av min omgivning och min omgivning har alltid haft tydliga ramar för vad jag ska ta mig för. Dock ska jag inte lägga all min skuld på systemet då det bitvis lossat på ramarna med tidens gång för att frigöra plats för mitt eget ansvar och beslutsfattande att träda in. Vill därför belysa att jag är tacksam för den förberedelse jag fått och att allt inte är skit med systemet.

Systemet säger att du ska gå i grundskolan och sen gör du dina läxor. Mkt tydliga ramar. Du ska gå i gymnasiet men du få välja vilket program du vill eller kan. Ramarna är kvar men valet fritt. Studera på universitet är nödvändigt för de flesta arbeten nu för tiden men alla gör det inte. Ramarna är nu nästan borta men antydan stark. Du ska nu kunna försörja dig men välj själv hur. Extremt svaga ramar men klara instruktioner. Sen släpps du fri. Efter alla år av ramar, instruktioner och tillsägelser ska du göra allt själv, som systemet tidigare gjort åt dig. Det var för mig som att falla fritt. Otroligt läskigt, ångestfyllt och oroande.
Jag menar, systemets förberedelse hade varit så god att jag förstod att jag skulle ha tak över huvudet, mat och en sysselsättning. Sådana livsnödvändiga saker. Men jag som lever i priviligierade Sverige och redan vid födseln fick de första stegen i Maslows behovstrappa uppfyllda. Hur fortsätter jag? Hur lever jag mitt liv på bästa sätt? Vad ska jag göra för att bli lycklig? Jakten på lycka tog vid samma sekund som jag frigjort mig från ungdomen och stod på egna ben. Det är just den här växlingen från lunket i systemets gängor till den explosiva jakten på lycka som fått mig ur balans. Det bara slog om och jag förstod inte först vad som hände. Vad det var för känsla. Min första uppfattning var att jag var vilsen. Att jag hade tappat min tidigare så tydliga riktning. Idag förstår jag att det var växlingen som skedde och kan därför förhålla mig till förändringen på ett annat vis. Det handlar inte om att jag inte vet vad jag vill utan precis tvärt om. Jag har alltid haft en tydlig riktning och den är om möjligt ännu tydligare nu. Åtminstone målet. Men vägen dit är en blind fläck. Tvärt om från förr då vägen var utstakad men resultatet oklart.

Jag en en sån person som alltid varit påväg och är det fortfarande. Jag vänjer mig med tidens gång att det bara är jag som ger mig direktiv nu och framöver. Att det bara är jag som är ansvarig för mig. Denna tanke är inte enbart upplyftande är för mig. Bortskämt? Det kanske. Men faktum är att den skrämmer mig. Jag är rädd för att jag ska göra fel val, ångra mig. Välja fel väg. Inte bli lycklig. Men jag jobbar på det och försöker förlika mig med tanken att mitt tillvägagångssätt framöver många gånger kommer bli att testa. Att jag får se vad resultatet blir först efter beslutet är fattat.
Under tiden, är jag fortfarande påväg.

Jag i förrförra veckan, påväg i både verkligheten och tanken

Likes

Comments

Mina vänner har mig som bakgrundsbild

Inte förvånad då jag är lite av en *karaktär* trots detta ändå mycket hedrad av handlingen då jag även har en ödmjuk sida :)))

Långledighet

Mmmmm efter mycket jobb, flytt, jul och annat energikrävande var jag ledig 2!! Veckor!! Och hade inga måsten. Bara gjorde massa bra saker som långa frukostar, hängde med familj, promenader i bokhultet, drinkar på deluxe, brunch på villa vik OSV. Suuuuuuuperskönt och suuuuuuuperbehövligt


Hittade kvittot på kycklingen

Det är den roligaste historien!! Min kära vän Agnes skulle hälsa på mig och Victor i Bagarmossen ngn gång i våras (22/6 ser jag nu på kvittot) och hon blir uppfångad av en kvinna i tunnelbanan som vill prata med swag. Det kommer snart fram att Hon vill ha en peng och hon stiger av på Bagarmossen hon me. Hon pratar och visar att hon har ont i tanden och swag ba ok du får en macka på Coop men inget annat. Kvinnan (som heter Maria) ba yes please. De går in på Coop tillsammans och ska köpa macka men då säger Maria att hon vill ha en kyckling. Och swag ba en hel kyckling? Och hon ba yes. De ser en kyckling på *extrapris* vilken också är ekologisk och swag ba aaa men okej då. Ställer sig tsm med Maria för att betala kycklingen och kassören säger "214 kr tack". Swag vill ej betala denna absurda summa för kycklingen men eftersom hon kommit så här långt och det är kö och hon lovat Maria så betalar hon 214 spänn för den ekologiska kycklingen. Maria var glad och swag fundersam. Hon kommer hem till oss och berättar denna story och när hon är klar säger Victor att han också träffat Maria, hon har fått honom att plocka ut 200 kr till henne men det hade han inte vågat säga till mig.


Bilden på Petter å me

Ni ser ju själva


Började nya jobbet

Det gjorde jag!! Som den rutinkrävande människa jag är tyckte jag det var både skönt och välbehövligt att komma tillbaka till *vanliga livet* efter ett ganska flytande december. Det första jag såg när jag steg in på kontoret va att de hade ett ishockeyspel, då kände jag mig som hemma :)))


Klappa nyfött lamm

Detta var 1 dag(!) gammal!! Sötaste jag sett 😩😩😩😩 grisarna också såklart men denna va extraordinär. (OBS helt ekologisk gård och lammet var borta från mamman max 5 min)


Bada badtunna

Hur härlische!!!!! Ba glida ner i +35(?)-gradigt vatten när minusgraderna är så påtagliga och snön faller runt omkring. Ångan bildar ett moln runt omkring så sminket ba kletar och man ser knappt varandra. Och en drink.


Fredagsfrukost!!!

Asså!! Mina kollegor har infört bästa traditionen!! Frukost varje fredag!! Wohooo!! Inte ngn dålig frukost som torr bröskiva me smör utan juice, nybakat, yoghurt, brie, grönsaker osv osv!!


Kulturnatten

​Va inte värsta grejen men mysigt att gå på stan när det är fult med folk, facklor som brinner och natten kylig. Lite kuriosa är att jag och Victor träffades på kulturnatten och *fick upp ögonen för varandra* Victor träffade vid den här tiden min kompis men vi hamnade tillsammans å stod och pratade utanför museet. Victor var så full att han ramlade ner för Akropolis branta trappa och jag skrattade och va såld. Därför är kulturnatten lite speciell för oss. Åt denna kulturnatt på pinchos men det va det värsta. Fick beställa på en jävla app, hämta sina egna bestick och glas, hämta sin egen dricka och HÄMTA SIN EGEN MAT. Varför ska jag ens betala för att gå på restaurang då?!!! Och vid betalning i appen stod 1. Betala i mobilen- bonus 😃 2. Tillbaka kypare - ingen bonus ☹️. En ba VA vill ni så gärna inte veta av era gäster?!?! Hatar ni oss??!! Jaja det va en avstickare skulle ine vara med på bästa listan men sen fick vi iaf umgås med Emma och Seth. Vi invigde Emmas första gång (av troligen många att komma) på Dellan och det var Mysipys!!

Likes

Comments

Något som jag gjort den här veckan som var planerat:

Va i Stockholm på utbildning. Åkte sjukt tidigt men fick frukost pga 1a klass :)))) Var i Malmö och träffade alla malmöiter på företaget. Träffade lina och snällen på "AW"

Något som inte var planerat:

Ingvar Kamprad avled! Kära smålänning RIP ❤️

Promenerade med victor i bokhultet och parerade leran som en van skogsvandrare.

Beställde (förhoppningsvis) de perfekta loafersarna från asos!!
Planterade om ngra plantor så de blev glada 🌱

Emmas första gång på deluxe men hon fick Cola ❤️ett tips från veckan:

Ta varm choklad och biskvi på AWn. Billigare och Mkt Godare

veckans upptäckt:

Öl och mango ihop är gott

Veckans höjdpunkt
Provridningen!!!!!!!!! 🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Veckans skitmacka
Fick ett brev om tull och moms å grejer på 7000 spänn för väskan jag beställt hehehehehe

Veckans musik, film eller tv-serie
To kill a mockingbird! Första gången jag såg!! Tips!! Film va mkt bättre förr.

godaste maten jag ätit
Passade på att äta på Holy greens när jag var i Stockholm, laxokado såklart!!

Veckans bild:

Får bli denna!! Pga första dagen det var ljust när jag gick hem från jobbis 😃

veckans känsla:

Mycket som händer nu, bäst att hålla tungan i munnen 😎

Likes

Comments

Igår va vi och handla en halvtimme innan maxi stängde pga alla mest väsentliga förbrukningsvaror tog slut samtidigt. Ni vet kaffe, tandkräm, mjölk (te kaffet) och pågen levain. Sånt jag inte kan leva utan. Jag hade min bästa matshoppingoutfit på mig, se spektaklet nedan. Fattades bara min ryssmössa. Vi tittade även lite på kattassessorer. Om vi hade haft en katt så tyckte Victor att katten definitivt skulle ha ett sånt här trä.

Jag var _skit_ trött pga hade precis kommit hem från Stockholm. Dit jag åkt bara över dagen för att gå på utbildning och hade därför stigit upp kl 4 :))))) vägrade flyga upp då jag förra veckan (var på utbildning i Stockholm även förra veckan) flög i snöstorm. Hela planskiten skakade som något jag aldrig skådat och folk skrek. Det ställer jag bara inte upp på igen, så jag var sjukt nöjd i min 1a-klass stol med frukostbricka serverad till mig.

Dagen innan var jag i Malmö och ja det är ett jävla flängande på me nu för tin. Så e de att va eftertraktad :))) Men veckan har gått fort och imorgon är det redan fredagen!!

Likes

Comments

När går du upp?
Efter EXAKT 8 h sömn är bästa tiden att stiga upp. Detta infaller oftast mellan kl. 8-9 på helgen för mig :))))))

Vad är det första du gör varje morgon?
Kissar! Dahh!! Hehe är på gränsen till att behöva gå upp på natten och göra d men har väl något år kvar tänker jag. Sen sätta på kaffe!!!

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Jag har olika perioder i livet men just nu brukar jag fixa te me på ca 20 min

Är frukost viktig?
Ja och nej. På vardagar dricker jag en stor pokalkopp kaffe med mjölk men på helgen blir det kalas :)))

Vad äter du till frukost?
Förutom kaffe, rostad pågen levain med smör, kvibille cheddar och aprikosmarmelad 😁 eller grekisk yoghurt med granola

Är du morgontrött?
Nä fan jag är morgonmänniska

Vad har du för alarm?
En helvetessignal som är förvald på min telefon. Får lite ångesträsket varje gång jag hör ngn annans mobil spela denna *på stan*

Hur ser en perfekt morgon ut?
Stiger upp en söndag morgon efter exakt 8 h sömn, kl 8!! Solen lyser och jag klär på min långa vita spetsmorgonrock och skrider in i köket. Sätter på starkt Zoegas skånerost i moccamastern och gör i ordning en indiska-skål med grekisk yoghurt, egenrostad granola och hallon. Kryper tillbaka ner i sängen med Victor och sätter på Nyhetsmorgon på tvn i sovrummet. Äter min frukost i sängen medan Victor snusar bredvid, solen lyser in och Tilde de Paula snackar politik med Marcus Ottosson.

Vad är det bästa med morgonen?
Att det är ljust!!! (Förhoppningsvis) annars att det finns så många timmar kvar av dan

Hur går du helst klädd på morgonen?
Som tidigare nämt, min vita spetsmorgonrock och kanske ett par tofflor om det är *kyligt*

Likes

Comments

Nu har jag bott i Växjö i snart 2 månader igen. Var så nära på att säga 1 månad för det kändes mer rimligt men nää det är 2. När jag flyttade här ifrån så ville inget hellre än att lämna allt välbekant, tryggt och *kasta mig ut* Jag hade redan velat lämna Växjö en gång tidigare i mitt liv vilket var när jag började plugga. Jag minns besvikelsen när antagningsbeskedet kom med en plats på PA programmet i Växjö. Skulle jag bli kvar här? Medan alla andra roliga drog någon annan stans. Det kommer bara vara bekanta tråkiga från Växjö som pluggar här tänkte jag. Men vilken jävla tur (Gud?) att jag kom in i Växjö!! Mina år på Linné är överlägset de ROLIGASTE åren i mitt liv.
Livet bara visste min plats.

När plugget var klart tänkte jag "nu fan e de dags att lämna". Inte för att vantrivdes i Växjö, som jag kanske gjorde innan jag började plugga och bara ville fly. Denna gången var det inte flykten utan jag trivdes bra eller ok med tillvaron, men Stockholm drog och lockade mig med alla sina möjligheter. Jag ville ha alla dom möjligheterna, känna pulsen av en storstad där utbudet aldrig tog slut och grunda en karriär där jag kom att tjäna mycket pengar. Jag ville vara vuxen. Och denna gången for jag. Långt bort från hemma och tryggheten. Jag grät hela bilresan upp efter att ha sagt hejdå till mamma och pappa. Victor fick till och med ta mig tillbaka hem Växjö efter vi lassat ut släpet och då var jag lugn. Jag åkte inte upp igen fören helgen innan jag började jobba och redan där borde jag kanske anat vad som komma skulle.
1,5 år senare var vårt liv i Stockholm slut och vi for med släpen hem till Växjö. Jag grät inte en enda gång på vägen ner. Grät inte en enda gång alls faktiskt. Och vips, så har det gått 2 månader. Och det känns som att jag aldrig bott i Stockholm. Mitt liv i Växjö är så pass naturligt för mig, att kalla någon annan ort för hemma har aldrig känts rätt.
Om jag ska klyscha ner det ordentligt så är jag en del av allt här, jorden, luften, anden (återigen, gud?) Därför kom jag tillbaka.
Livet bara visste min plats.

Bilden är tagen över utsikten från mitt jobb, samma dag som jag sa upp mig.
Skulle kunna uttrycka mig som att ett nytt kapitel, mitt befintliga, började där och då.

Likes

Comments

Följande är nya saker i mitt liv:

Tillslut beställde jag dessa godingar från H&M!! Tänk ba att strutta runt i dessa i vår bland blommor och bär. Å bara för att jag velade fram å tebax så hann priset gå ner från 149 till 129 spänn!!! Så nöjd

Ryssmössan!! Blev kallad ryss när jag handlade med Victor och va iklädd denna :)))) gillar den mkt och den e sååå varm +++++❤️❤️❤️

Likes

Comments

Vaknade med en finne på varje kind, gick till jobbet och allt gick skit, åt kaka men blev inte nöjd, kom hem och skulle vika ihop en filt som inte blev som den skulle så kasta den i väggen, bad Victor göra kladdkaka och här ligger jag nu. Kollar kalendern och d e klart som fan att d e pms på g. Tänk att jag får det varje månad och varje månad undrar jag samma sak. Va fan de e som står på. På ett sätt är det ju ganska skönt, bara att få
Bekräftat att livet inte plötsligt blev skit och kommer förbli så. Å andra sidan är det ju skit att en ska få det. Men jaja.
Nu ska vi äta kladdkaka och kolla på sex and The city och då känns allt bra (bättre)

Likes

Comments

Hade en härlig sovmorgon i lördags tills jag åkte och hämtade Victor i Alvesta kl 10.45!! Väl hemma fortsatte vi sovmorgonen nedbäddade i sängen med kaffe och hem till Midgård!! Jag älskar hem till Midgård! Det gick på tv när jag var en si sådär 12-13 år. Fick en gång i tiden låna min kompis Ellas hårddisk där jag *tankade* hem denna serie och nu kollar vi på den lite då och då! Jag surfade runt och *jobbade* på diverse projekt bl.a. Projekt katt och projekt designväska. Hur det går med dessa projekt får ni se längre fram :))))))

Till måltid denna dag gjorde jag raggmunkar!! För första gången i levnadaden. Brandlarmet gick som många gånger förr under min matlagning men jag fick ihop ett helt berg som vi åt på kontinuerligt under helgen.

Vi gick en runda på stan för att kika in vår nya lgh, på avstånd. Vi går dit ibland och kollar lite på den och längtar. På kvällen gjorde jag inpackning med kokosolja och håret blir såååå mjukt och lent. Big tips att prova. Men lite svårt att få ur så en vet de.
Söndagen kom men tempot var densamma. Köpte prinsesstårta på Askelyckan pga familjebesök under eftermiddagen och de var mkt nöjda över hur fick fått ihop lgh:)) fick en speciell orkidé av mammsen också. Nää va mer.

Va en runda hos svärmor och drack The. Inte klokt så mkt tid som spenderas med familjen när vi bor så nära. Det är jag glad över

Likes

Comments