Här om dagen hade vi ännu ett praktiskt ledarskap där vi fick prova på teatersmink. Vad passar inte bättre med ett halloweentema nu när det börja närma sig.

Aldrig provat förut, så med lite instruktioner och hjälp tycker jag själv att resultatet blev "äckligt" lyckat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Köpte mig efter många om och men en body och jag älskar den!

Från Pieces för 349 :-

Likes

Comments

"Grunden för allt ledarskap är att kunna leda sig själv och sitt eget liv. Det innebär att du är någorlunda klar över om vem du är, vad som är viktigt för dig, vad du vill och behöver och att du sedan gör medvetna val enligt detta och tar ansvar för dina val. Det innebär också att förstå att allt du tänker, känner och gör får konsekvenser för dig själv och för andra. Att leda sig själv handlar om att förstå och leda sitt inre, sig själv, så att man tänker, känner och handlar så klokt som möjligt. Då kan man leda sig själv och andra med både förnuft och känsla"

Några veckor har gått på Fritidsledarutbildningen. En sammanfattning av det hela är: galenskaper, känslor, samarbete, nyfikenhet, glädje, skratt, irritation.
Ser inget negativt i något av dessa känslor jag har. För mig är det ett steg att utvecklas som person, till att bli en bra ledare.
Texten tidigare förklarar väldigt bra om hur du som ledare ska vara. Jag själv har några brister, men målet är att efter dessa 2 åren bli en så stabil ledare jag bara kan. Det är så skönt att inte bli bombarderad med litteratur som till dagen efter ska vara inlärt för att sedan skriva en akademisk uppsats med korrekt referat och källhänvisningar. Detta är så mycket bättre. Diskussioner nästan hela tiden, både bland oss kursdeltagare och lärare, lagom långa dagar, grupparbeten, planeringar osv. Det är nog klassens förtjänst att utbildningen känns så otroligt bra. Ingen ska behöva gå och känna sig ledsen för då finns det alltid en som drar upp en igen. Är inte rädd för att berätta för en lärare om vad jag tänker och tycker för de är mer än öppna för att diskutera saker och ting.

V.43 går vi ut på praktik i 4-5 veckor beroende på verksamheternas öppettider och upplägg. Ska bli roligt då jag kommer att vara på min hemort i Sölvesborg. Mer om det kommer att dyka upp senare.

Likes

Comments

Igår fyllde min bästa vän och partner hela 30 jordsnurr. Är så glad att jag fick dela den fina dagen tillsammans med honom. Blev lite presenter och ett besök på pinchos. självklart stod jag för hela kalaset. Det är absolut det minsta jag kunde göra efter allt han har gjort för mig.

Likes

Comments

Det där med att skriva en rubrik är inget jag är särskilt duktig på, speciellt inte på att få den att verka spännande. Så i nuet kör jag på datum tills att jag känner mig kreativ nog att komma på något lockande.

Tror "på" om min nya grej. För lat i denna stund för att ändra. Det får vara så. Punkt.

I vilket fall tänkte jag dela med mig av en hobby jag har som inte uppmärksammats särskilt mycket. För den tålmodiga och pyssliga rekommenderar jag detta varmt.
Diamond Painting

Fick nys om det på Facebook och tänkte att det skulle vara roligt att testa något nytt. Sökte efter lite information och så hade jag beställt hem min första Diamond painting från wish. Blev som fastklistrad redan första dagen och slutförde motivet på 2 dagar. Motivet var en vit tiger där man lägger hela motivet. Inte jätte stor,  bra nybörjar storlek.

Diamond Painting går ut på att man först och främst beställer hem ett motiv man vill lägga. Det kan vara att du lägger hela motivet med pärlor eller bara enstaka bitar. Detta får man noga läsa efter i informationen beroende på man vill ha och om man vill att det ska vara runda eller fyrkantiga pärlor. Jag själv föredrar heltäckande motiv med fyrkantiga pärlor.
När man fått hem sitt motiv är det bra att kolla så att alla färger är med (vilket jag inte gjort). Är det inte de så kontakta återförsäljaren direkt. Inte roligt att sitta där med färger som saknas. Tro mig, sitter i den situationen in this moment.
Motivet är antingen täckt av genomskinligt plast så att du kan se hela motivet eller i mer pappersplast  (?) så det går inte att börja se motivet fören du tar bort en liten bit i taget.
Varje färg har en bokstav/siffra eller symbol. Påsarna är numrerade t.ex. 310
Då kollar man upp 310 på ett papper som följer med och så ska det stå vilken symbol 310 nu har och vilken färg. 310 = P
Då vet jag att jag ska lägga färgen 310 (svart) på P. Underlaget är klistrigt från början så det behöver man inte tänka på. Sen är det bara till att börja nöta.
För mig är det väldigt avkopplande och roligt att se hur det blir.

Har i nuläget gjort några stycken. Vissa bättre än andra. Lägger en världskarta nu som är 60x100  tror jag. Kanske överdriver, men den är enorm!

Likes

Comments

Kort uppdatering om vad som händer. Åker till plugget varje dag som ingenting vilket aldrig hänt. Alltid tagit emot att sätta sin fot innanför skolvärlden, inte nu. Finner glädje i att lära mig nya saker och att klassen är som den är. Galen. Sista dagen med psykologi imorgon innan vi på börjar ledarskap 1. Bowlade med en del av klassen i lördags. Inte för att skryta, men kom på 4e plats av 16 som deltog. Den ni!
Flyter på ganska bra nu. Lite saker att ta tag i, dock inget jag ska göra förhastat då jag vill att det ska bli bra från början. Vill att det ska komma fram som en käftsmäll. Win win.
Börjat på coachning varje måndag kl 19.00 via Female-legends för att bli bättre i league of legends. Lyckligt lottad som hamnade i ett fantastiskt lag, alla sina helt egna personer.
Roligare än såhär blir det inte denna gången.

vi hörs i nästa inlägg

xo

Likes

Comments

Ligger för nuvarande i soffan med täcker upp till hakan och tittar på lost. Njuter faktiskt av det ruskiga vädret ute då det betyder att hösten är på ingång och jag älskar hösten. Inte bara för att mysa ner sig under en filt och titta på film/serie, utan för alla fina färger. Hösten ger mig överlag cozy feeling.

Dagen började vid 10.00 för att sen 12.00 bege oss mot Åhus då vi för några veckor sedan bokade "Up Zone". Up Zone är som en hinderbana fast upp bland träden. Det var jobbigare än vad jag trodde, helt slutkörd. Tyvärr fick vi regnet med oss så blev en aning blöta. Detta är verkligen något att rekommendera för den äventyrslystna.

Nu ska jag återgå till min matkoma och lost tittande.
Hade!

Likes

Comments

Det var ett tag sen. Januari var jag aktiv här senast. 4e för att vara exakt.
Varför jag varit borta så pass länge nu är jag på grund av att jag tappade lusten helt och det hände alldeles för mycket runt omkring mig för att jag skulle kunna samla mina tankar och få ut dom på ett bra sätt. Nu är jag tillbaka med nya friska tag med en hel del med mig i bagaget.

I slutet av februari avslutade jag mina studier på Linnéuniversitetet, Växjö som F-3 lärare. Halkade efter redan från första början och fick ingen hjälp från skolan trots att jag verkligen försökte få det. Klandrar dom inte helt då mycket ligger på mig själv också då det var en del lathet inblandad. Blir lite som en strid mot varandra. Detta slutade med att Linus och jag senare i mars gick skilda vägar, han tog över lägenheten medan jag flyttade hem till lilla Sölvesborg igen. Visste verkligen inte vad jag skulle göra av mina dagar, hemma ville jag då inte gå även om det kunde vara otroligt skönt ibland. Skrev in mig på arbetsförmedlingen igen för att få någon sorts inkomst, samtidigt som att jag sökte jobb. Mina tankar med att få jobba med barn- och ungdomar låg fortfarande kvar, men det var den där delen med att plugga som tog emot. Hörde mycket gått om fritidsledarutbildningen på en folkhögskola i närheten, så undersökte det hela och vips är jag inne på min 3e vecka på en 2 årig utbildning.
Hur jag trivs?
Nu överdriver jag inte när jag säger att detta är den absolut bästa klassen jag någonsin haft under min studietid.
Varför?
Från dag 1 har allting bara känts så otroligt bra. Kommit nära klassen där vi till och med redan haft en klassfest. Vara dock "bara" halva klassen, but it was fun. Älskar att komma in i klassrummet varje morgon kl 9.00. Där sitter alla och hälsar en godmorgon för att sedan börja våra livliga diskussioner. Nu är det psykologi så det är väldigt spännande och se hur alla resonerar i olika sammanhang. Här kommer jag absolut att trivas. Kaosledarna Fri1 17/19.

Backa tillbaka bandet innan min studiestart. Hade faktiskt en fantastiskt bra sommar.

Sommarjobbade som många andra på en restaurang vid vattnet. Var en hel del jobbiga pass, men är en erfarenhet rikare. Gick in i en ny relation som nu är uppe i 3 månader. Vi har det bra utan att ljuga. Blev överraskad med en vecka i Cypern bara sådär. Synd att klaga. Tror faktiskt på detta. Äntligen är jag med någon som förstår sig på hur det kan vara att helt plötsligt må så dåligt att man knappt vet var man ska ta vägen, som förstår sig på mig, att jag inte alltid är på topp, att jag inte alltid uttrycker mig så snällt fastän jag menar det som något bra och positivt. Är med någon som uppskattar det där lilla jag gör, pussar mig på pannan innan han åker till jobbet, gör allt för att få mig att le. Det är vad jag kallar kärlek.
Stor plus i kanten är att vi gör saker tillsammans t.ex. ut i skogen och plockar svamp, spelar Pokémon, ser en gemensam serie, ut och äter på olika ställen och sen åker iväg på aktiviteter. Imorgon ska vi till något som heter "Up Zone". Är som en hinderbana fast uppe bland träden. Hoppas att vädergudarna är med oss..

Nu ska jag inte tråka ut er med mer läsning utan säger här med godnatt.
Ska någon gång under kommande dagar fixa ihop en ny och fräsch design till bloggen.
Ha det bäst!

Likes

Comments

Lärarlinjen är inte alls som jag tänkt mig. Plötsligt känns det inte bra längre, motivationen har försvunnit och orken till att plugga likaså. Hur mycket jag än försöker gräva fram minsta lilla glöd så orkar jag inte. Har brutit ner mig själv. Flera gånger har jag ringt till mor och börjat samtalen med att gråta. Efteråt känns det någorlunda bättre, men inte längre. Det var detta jag ville över allt annat, det bara försvann.

Allt jag vet nu är att det är barn och ungdomar som jag vill arbeta med, inte i undervisningsform. Något av det tråkiga är att jag hamnat i en så fantastiskt fin klass där samtalen blir riktigt heta då det diskuteras hej vilt om olika idéer osv. De flesta vet att jag har det jobbigt och de har försökt hjälpa och stötta mig vilket är guld. Men det är bara jag som kan göra helheten.

Med detta vill jag förtydliga att jag i stort sett bestämt mig för att avsluta mina studier då det känns bäst så för att jag själv ska må bra och orka. Det blev för mycket.

Detta innebär en mängd olika konsekvenser som jag självklart är beredd och medveten om att ta. Nu återstår funderingarna på om jag ska söka till fritidshem på Linnéuniversitet eller att flytta hem igen för att gå på fritidsledare linjen på Jämshögs Folkhögskola.

Tur att jag är en fighter och inte ger upp för något ska det allt bli av mig med!

Likes

Comments

​Som många förmodligen redan vet studerar jag på Linnéuniversitet i Växjö, grundlärarprogrammet med inriktning  F-3. Detta är något jag sedan ett tag verkligen strävat efter och kämpat mig till för att komma in på linjen. I somras fick jag antagningsbesked om att jag kommit med och då öppnades ett alldeles nytt kapitel för mig. Det var inte bara att packa ihop och dra, utan det handlade om att skapa ett nytt liv, fixa ett boende m.m.

Ett tag såg boendefronten väldigt kritiskt ut då det började närma sig för flytt. Tur nog fick jag bo hos en vän tills att jag fixat eget boende. Helt plötsligt står jag där på campus i vetskap om att jag fått en egen lägenhet men får vänta drygt en vecka innan jag fick tillgång. Väntade också en helt fantastiskt vecka med PEDAL och en mängd nya ansikten. 

Min nollning var mer eller mindre grym. Grym på ett bra sätt då jag hamnade i "Team Mexico" med de bästa lagledarna man kan tänka sig och goa lagkamrater. Veckan fylldes med utmaningar och en hel del skratt. Önskade att veckan aldrig skulle ta slut. Sedan kom måndagen då allvaret började. Hade verkligen ingen aning om vad som skulle ske, utan det var bara att sätta sig  ner och lyssna på all den information som behövdes för att komma igång. 

Detta är inte alls som gymnasiet med någon "mjukstart", utan pang bom på rödbetan rent ut sagt. Inlämningsuppgifter både individuellt och i grupp varje vecka. Hundratals sidor av något slag av litteratur skulle läsas och tas efter, sättet att skriva och referera på var helt olikt det man lärt sig från gymnasiet och instruktionerna som stod men inte kunde förstås. 

Jag är inne på min andra kurs och har varken klarat första tentan eller de två individuella uppgifterna. Varför? Jag var och är fortfarande förvirrad, försöker komma in i högskolans värld osv. Har jag gett upp? Nej inte alls. 
Trotts en del samtal till mamma där jag slutat i tårar och säger att jag inte orkar mer eller när jag krupit upp i famnen på sambon i återigen tårar har jag inte gett upp. Jag avundas den som klarar av uppgift efter uppgift utan några problem, men det är inte den jag är. Istället utmanas jag precis som jag ska göra mot barn i årskurs F-3 när jag är examinerad lärare om några år. 

Det går inte en dag utan att jag kämpar. Jag har motivationen om att jag inte vill flytta hem, att jag älskar Växjö och vill stanna, att det är lärare jag vill bli. På föreläsningar eller gruppuppgifter kanske jag ser omotiverad ut, men det är för att jag kämpar med att ta in all den oändliga information och text för att sedan få ut det på ett papper. Inget är enkelt för mig, inte alls. 

Åter igen med de uppgifter jag inte klarat av, samt tentan, så är det inte försent. En andra chans ges och där har vi målet, håll ut, läs igenom det du skrivit, samla ihop dig och kör igen. Gör om, gör rätt. Jag har gett mig in på ett tuff resa, men ack så lärorik.

Här ser ni en person som inte tänker ge upp. 


Likes

Comments