04:10 på torsdags morgonen och blir G A L E N! Är det inte magen som ska hålla på och krångla är det SJÄLVKLART något annat, aldrig är det en lugn stund, i förrgår natt vaknade jag upp med världens värk i båda knäna, jag vred och vände på mig och tillslut lyckades jag somna om, som tur var, nu ligger jag här igen, med värk i ena knät, tagit alvedon och varit uppe och gått en sväng men det lyckas inte släppa, tror kanske det är för jag stått konstigt då jag hade kund i tisdags(?) eller är det för jag fått starkare kortison plus annan medicin kroppen blir "svagare"? Jag har helt enkelt inte svar på min egna fråga, haha, jag blir tokig!
Så min dag har väl som sagt startar, eller ja, den startade 02:15..
Dagen planer är föreläsning om "livet efter studenten" fram till lunch, sedan teori i frisör på efter middagen, och då skolan slutat blir de en sväng på stan eftersom det är Tjejkväll på In gallerian..kanske hittar man något fynd!
Hoppas ni där ute får en fin dag iallafall. ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag blev det hemgång ifrån sjukhuset. Så skönt att få sova i sin egna säng, gå på sin egna toalett 😂 slippa alla patienter som är uppe på natten haha. Det är sååå skönt!
Självklart finns det en rädsla att jag ska få ont i magen och behöva åka upp igen, men nu ska den här medicinen funka och dämpa inflammationen i magen min och allt ska bli bra.
Hoppas att ni alla har en fin fredag och helg.

Likes

Comments

Nu ligger man här i sjukhus sängen och funderar..jag vill hem till min säng och sova tillsammans med Alex, somna på hans arm, å bara få krypa ner och känna kroppsvärmen och återgå till det jag gjorde för några veckor sedan, fan vad jobbigt det här är 😩
Självklart är det bra att dom kollar upp vad som är problemet och inte skickar hem mig alldeles för tidigt..men jag blir så deprimerad, det är riktigt tufft. Tur jag får sällskap då och då, jag visar säkert inte uppskattningen men det betyder. Men det är så jobbigt att ligga här i sängen och inte göra någonting. Kollar på tv, sover var å varannan timme, nästan som att äta, skita och sova. Men skita kan jag inte göra haha, så det är bara äta och sova biten XD
Det kanske är därför magen är lite "obalans" också, för att gå på toa 6-7 ggr per dag är vardag för mig, men att inte gå något är sjuuukt konstigt. Så det är kanske de som gör att man är lite orolig där inne i magen..
Har fått börjat med passerad mat nu, och ska äta de någon dag till, sen prova äta vanlig mat. Peppar peppar ta i trä. Hoppas verkligen det funkar! Vill hem och återgå till det gamla...😩
Jag får inte upp nå bilder här haha, inte alls teknisk, Alex få hjälpa mig och se om han får till det imorgon. Godnatt på er.

Likes

Comments

Tredje natten som inlagd på sjukhuset, söndagsmorgon blev det en biltur upp till sjukhuset och där slutade med att jag blev inlagd på förmiddagen på en avdelning. Fick mediciner och det blev bättre.
I måndags var det tarmvila som gällde så då vart det inge mat intagen och hungrig vart jag, om inte KISSNÖDIG 😳😂
Igår fick jag ta äta lite flytande mat, det gick ganska ok, lite ont fick man ju men det var gott med lite annat. Igår natt, alltså natten mellan tisdag och onsdag hade jag ont i var konstig i magen, men klarade mig utan medicin. Men nu imorse kring sju fick jag ringa på klockan och då var det självklart dax för starkare medicin för magen, fan vad jobbigt det är med denna lilla mage 😩
Fick även en ny medicin man få intervinöst (?) direkt i blodet, som jag ska ta tillsammans med min "gamla" medicin, samt en starkare kortison och eftersom man bli så infektionskänslig får jag även gå på antibiotika. Mycket nu. Men hjälper det så min mage bli bra eller BÄTTRE och jag få slippa massa problem så blir jag glad.
Saknar Alex. Jättemycket. Han är sååå rädd för sjukhus så det är han dom lägger in om han skulle komma hit..stackaren haha.
Man blir även lite nervös hur det blir med skolan och pengar och CSN och vad allt det nu är. Men jag kan ju inte rå för att magen är krånglig och håller på. Då får man ju lämna in ett läkar intyg isånnafall det bli krångligt med CSN.
Nu ska jag försöka få i mig lite fil och hoppas på att magen bli ännu bättre nu då jag fått starkare kortison.

Likes

Comments

Nu har jag jobbat i en vecka och igår var jag helt slut, nu är det bara två veckor kvar sen så bär det av till Småland. Jag är taggad! 😃
Det har gått bra på jobbet faktiskt, tanterna och gubbarna är så gulliga haha, men endel är sååå himla envisa haha! Men det är charmigt det också. Nu ska jag hjälpa och ta över maten för mamma. Tråkigt inlägg men vafan gör det.

Likes

Comments

Hej! Nu var det ett väldans tag sedan jag uppdaterade här. Tiden går fort och idag har jag fått sommarlov, skönt! Nästa år är de vi som står där och sjunger "vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra." Sommarlovet behövs verkligen, dock varar det inte länge haha, börjar jobba på måndag och jobbar i cirkus 14-15 dagar, 7-16, men efter de så är det äntligen dags för sommarlov för mig med, den 3 juli beger jag och Alex oss ner till Småland för att vara de sista "månaden" där nere.
Om två dagar är det min lilla systers skolavslutning och då går hon ut nian, ångest, ångest, ångest. Att få sära på sig från en klass man gått med i några år, till att komma till "främmande" människor och börja lära känna dom, förstår verkligen alla nior som går ut och börja ny skola med helt nya elever.
Grattis till Alex som har klarat hela TVÅ ÅR i skolan utan några problem och gått å fått helt underbara betyg, så jävla stolt flickvän är man nu, haha!
Nu ska jag avrunda detta och lägga mig i sängen och kika om det finns någon spännande film att kika på!

Likes

Comments

Hej!
Idag tänkte jag blogga om hur det är för mig att leva med en "transsexuell" och hur Alex "kom ut" för mig.
Menar då inte att skriva massa negativa saker, absolut inte. Och det jag kommer skriva är utifrån MIG inte någon annan.
Då jag och Alex träffades så var Alex lesbisk, men under den "tiden" så märkte jag att det är inte så det ska vara liksom, men jag tänkte ju inte på att det var just transsexuell Alex var.
Jag hade vänner som var transsexuella.
Men jag tänkte ju inte på att det var just det som Alex var. Och än idag så känner jag mig så himla dum att jag inte tänkte ett steg längre.
Alex gav mig som 'pikar' om att han inte trivdes i sin kropp. Men jag fattade inte att han menade de han menade och även det känner jag mig sååå himla dum över att jag inte märkte i tid!
Då Alex berättade för mig så trodde jag att det var "försent" att börja med en utredning, jag har ALLTID accepterat människor, och Alex SJÄLVFALLET(!!!) för den dom/han är, (acceptera människor mig för den jag är acceptera jag dom!)
Men Alex visade mig flera stycken som hade börjat med sina utredningar då dom var över 18 år och sådant, och då fattade jag att det är så att man kan ju göra utredning hur gammal man än skulle vara. Vi påbörjade sin utredning, och det vi, eller ja, Alex väntar på nu är att dom ska skicka en remiss så han får tar blodprov och sedan träffa läkaren och börja på testosteron. Och jag längtar så himla mycket!
Och hur är det att leva med en transsexuell då?
Jo, jag tycker egentligen inte att det är någon skillnad som att leva med en cisperson.
Den skillnaden som är tycker jag bara är positiv, Alex vet hur det är för mig att ha mensvärk liksom.
Och då Alex har mens så märker man på en gång för det är liksom då han känner sig mest "kvinnlig" vilket jag förstår och det är jävligt jobbigt att se, för jag kan ju inget göra och det gör så ont i mig att inte kunna hjälpa till!
Och framtiden, barn och sådant då? Jag lever med sjukdomen chrons och vill inte riskera att barnet också får det. Sen så känner jag att varför ska vi sätta ett barn till världen om vi skulle kunna adoptera ett barn och det barnet kan få ett bättre liv, sen finns det ju hundar och katter man kan skaffa, så jag ser positivt på framtiden och längtar tills vi kan flytta hemifrån och skaffa ett mer eget liv.
Sen så tycker jag att transsexuella inte har samma rätt, det står så himla mycket information om homosexuella, men inte alls lika mycket om transsexuella. Sen då dom har fått "bytt" sitt personnummer och dom ska söka ett jobb tex och behöver sitt betyg, och dom söker på det "gamla" så hittar dom ju det inte.
Dom har inte samma alternativ och ja, jag blir bara så himla irriterad.
Då Alex kom ut för ungefär ett år sen så tycker jag att dom tog det bra, folk har och hade fortfarande problem med pronomen och det stör jag mig på för att det har snart gått ett helt jävla ÅR! Fattar dom inte eller? Gah, det gör mig så arg!
Och sen om någon skulle säga något om Alex så hade det blivit hus i helvete på riktigt alltså!
Vafan ska man yttra sig om sådant? Låt människor vara den dom ÄR! Jag hade blivit så himla arg så ja, jag vet inte vad jag hade tagit mig till, jag hade fan ställt den personen mot väggen så den hade fått skämts, gud så jävla arg jag hade blivit!!!!

Ni få gärna gå in och läsa mer på hans blogg. Där skriver han mer om hans resa och allmän skrivning också. 👍🏼
http://nouw.com/allebergstrom

Likes

Comments

Idag den 31/3 är det Transgender day of visibility och jag hade tänkt och blogga om just trans.
Transsexuella idag har det jävligt svårt i dagens samhälle, för vårt samhälle idag är så himla cisnormativt. Det är inte okej i mina ögon!
Om man föddes som tjej eller kille så menas det inte att denne person vill bli kallad för de dom föddes som. Och allt för få människor acceptera detta, är det så JÄVLA svårt eller?
Vet ni hur jobbigt det är att bli kallad för "tjej" fast man egentligen känner sig PRECIS som en kille?
Hur jobbigt det är att höra sitt namn man fick då man föddes?
Hur extremt jobbigt det är att att då höra "ja men du är ju fortfarande tjej för det står ju det på pappret", alltså på riktigt, fuck det där jävla pappret, det kan du trycka upp någonstans där solen inte lyser!!!
Att inte kunna bada på sommaren då det är så varmt så man håller på och storkna, men man kan inte bada för man känner sig inte i rätt kropp eller att behöva klä av sig eller bära något man egentligen inte ska behöva bära.
Då man utrycker sig "killar vet inte hur det är att ha mens" öhm JO! För det finns även killar som får mens, och lika väl som det finns tjejer som inte ha mens.
Vad är det samhället inte förstå? Är det så himla svårt att acceptera och säga rätt pronomen?
Nej, det är inte ett dugg jävla svårt!
Skulle det komma inrusandes ett hund och ni kallar den för "hon" och ägaren säger "det är en kille" så går det jävligt fort att säga "han".
Jag själv är inte trans, men jag lever tillsammans med en transperson. Och det kommer jag skriva om i ett annat inlägg.
(Om de finns någon där ute)
Och till alla som läser detta och inte acceptera eller säger rätt pronomen/namn till min Alex, fuck you, på riktigt, det har gått så JÄVLA lång tid nu att ni borde lärt er! Respektlöst!!!

Likes

Comments

Nu är vi påväg hem till Sundsvall igen..väldigt mycket folk är det, och julklapparna vi fått och saker vi köpt är liksom ner proppat i väskan, Alex får slita och bära upp den på alla tåg, stackarn, men så är det då man är man tyvärr 😉
Alex stackarn är åksjuk också, jag känner mig så himla hjälplös då jag inte kan göra något och hjälpa honom och jag vet inte om man kan ta en till åksjuktablett? Googlade runt lite på internet om det skulle hända något om man tog två,men tydligen tog folk dom om man hade sömnproblem, haha, smart. För man bli trött av dom 😅
Nu ska jag ta hand om Alex så mycket jag kan och om cirka fyra timmar är vi hemma i Sundsvall igen, när vi kommer hem ska vi fira jul med mamma och min lilla syster och imorgon åker vi hem till pappa och fira jul där. 😊

Likes

Comments

Hej, idag är det ett nytt år och det innebär nya möjligheter. 2015 har varit ett ganska bra år faktiskt, jag är riktigt stolt över så långt jag kommit med mig själv och allt annat.
Varje år som har gått har jag haft som nyårslöfte att alltid gå ner i vikt och såna saker. Asså på riktigt, i år blir det inte något sånt jävla löfte alltså, i år ska jag leva livet ut, inte bry mig ett shit om att alltid gå och tänka på om jag kommer duga eller inte. Det kommer som det kommer. Jag ska göra det jag tycker är kul och allmänt ba leva livet. Man lever ju som sagt tyvärr bara en gång! 😊
Jag och Alex ska göra det vi tycker är roligt, vi ska kämpa igenom oss allt med utredning, fajans om varandra som vi alltid har gjort, vi ska klara skolan med åtminstone godkänt i alla ämnen.
Nu är det ett nytt år och nya möjligheter på ingång.
Hej då 2015, och hej 2016. 👋🏼

Likes

Comments