Många undrar ju säkert hur det är att vara handbollsproffs. Hur mycket tjänar man? Vilken bil kör man? Hur mycket tränar man? Semester osv?
Så jag tänkte berätta lite hur mitt liv är. Jag kan ju inte prata för alla.
Jag vaknar allt mellan 8-9 varje dag. Har vi morgonträning som är gym så börjar den 9.30 och gym har vi minst 2 gånger i veckan var av ett pass är tungt och ett är explosivt.
Är det dubbla träningar så har vi alltid gemensam lunch. Så jag tar min Toyota Yaris och åker till lunchen som ligger i närheten av det lägenhetskomplex där många av oss bor.
Efter lunchen åker jag ofta hem för en lite powernap för att vara klar till nästa träning som ofta ligger klockan 17-19.
När jag är hemma från den träningen så lagas det en middag som brukar vara någon form av wok, pasta eller potatis i ugn med kött om träningen slutat tidigare. 22-23 ligger jag ofta i sängen och kollar en serie tills man somnar. Detta är en typisk dag i ett liv som handbollsspelare. Såklart att powernapen kan bytas ut mot shopping, promenad, fika eller annat men det beror på vilken period man är inne i.

Låter det kul? Det är det faktiskt. Självklart är det inte lika roligt varje dag men jag är så glad att jag får göra det jag älskar och faktiskt kan leva på det. Jag tränar mellan 7-10 gånger i veckan. Jag har press på mig varje dag för att hela tiden bli bättre och för att varje match prestera på en hög nivå. Men det är något jag tycker om för min arbetsgivares och arbetskamraters mål är även mina mål. Semestern är inget du får bestämma över vilket gör att en spontanresa mitt i oktober när det börjar bli kallt hemma finns inte. Men jag vet ungefär när jag har semester vilket gör att man kan planera utefter det och det har man blivit van vid. Ofta handlar det om 4-6 veckor nu när man flyttat från Danmark vilket är mer än vad många har på ett år. Jag reser och har varit i länder jag troligen aldrig hade varit i om jag inte hade haft handbollen. Självklart så upplever jag väldigt ofta hotellet, flygplatsen och hallen men ibland får man chansen att upptäcka lite saker också. Kinesiska muren och förbjudna staden i Peking, silkmarket i Shanghai, Eifelltornet i Paris, Röda torget i Moskva m.m.
Du spelar med spelare från olika länder vilket gör att du får höra historier och saker från olika kulturer och genom handbollen har jag fått vänner som jag förhoppningsvis kommer ha livet ut.
Som sagt, jag älskar mitt jobb!

Mini-Bella

Hur kan man annat än att älska detta livet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så var man tillbaka till verkligheten och träning stod på schemat. Som tur var så var det en lugn gymträning och jag fick kört igenom min rehab och lite extra grejer. Jag kände mig ju inte superstark ska jag erkänna. Russian twist med 5kg på stången var jobbigt. Men jag är igång och det är väldigt skönt. Efter gymmet hade vi gemensam lunch och sen åkte jag och några lagkamrater och tog en kaffe på stan. Blivit min nya grej nu att prova lite olika cafeér. Skönt att hitta på något för det är väldigt lätt att det blir en liten powernap på dagen om jag inte håller mig igång.
Uttråkad som jag varit så passade jag och Linus på att skrämma Marit. Hon gjorde ett försök med oss tidigare på dagen men jag tror vi lyckades bättre.


Jag och Camille var klara på gymmet så vi passade på att testa snapfilter.


So I am back in business. Today was an easy gymtraining which was good for me. And I didn´t feel so strong. The Russian twist with 5 kg on the barbell was tuff. But I`m back and it´s so nice. After the gym we had lunch together with the team and then some of us went for a coffee. Maybe it can be my new thing because if I don´t do anything during the day I will fall a sleep.
Yesterday Marit tried to scare us and it was time for revenge after the game... I think we got her =)

Likes

Comments

Idag var första dagen jag fick gå utanför huset. Amanda och Marit rastade mig med en liten gåtur och ett stopp på ett café. Sedan fick jag även kolla matchen på plats idag. Vi vann med nästan 20 mål så var inte så spännande men var bra förberedelse för Györ nu på måndag. Imorgon får jag även börja träna lite smått. Jag är överlycklig.

Gjorde ansiktsmask igår när jag var så uttråkad

Today was the first day out of the house. Amanda and Marit took me for a walk and a stop at a coffee shop. I also could see the game live today and we won with almost 20 goals. Not so exiting but good preparation for the Györi game on Monday. And tomorrow I can start to train again. I’m so so happy!!

Likes

Comments

Jag började ju blogga ganska nyligen vilket gör att det är långt till nästa mästerskap. Och VM var ju för lite mer än en månad sedan. Så jag tänkte jag skulle blicka tillbaka lite till VM i Tyskland.

Man samlas ungefär två veckor innan. Vi låg denna gången samlade i Trollhättan och vi visste att den enda resan denna gången skulle vara med Stena Line färjan över till Danmark för en match där. Samlingen innan handlar mycket om att nöta in spelet både anfall och försvar så det blir en del handboll och väldigt lite fritid. Vi hade fina dagar i Trollhättan där roliga gruppen som består av Hanna Blomstrand och Johanna Westberg hade lite olika aktiviteter. En av dom var att bygga ett pepparkakshus med en hand fastbunden med sitt lag. Mitt lag var jag, Loui och Anna. Såhär blev resultatet.


VM spelades i Tyskland och våran grupp var placerad i Bietigheim men bodde i Stuttgart vilket gjorde att vi hade en busstur på allt mellan 20-60 minuter i buss till match. Vi var alltid väldigt tidiga i hallen för chauffören trodde det skulle vara trafik. Men vi har alltid bra musik så vi får tiden till att gå.

Första matchen mot Polen var en riktigt besvikelse. Vi visste att Polen var ett bra lag men vi visste också att det skulle vara bra att få med två poäng för att kunna komma 1 eller 2:a i gruppen. Det var tungt och efter matchen funderade man på varför man håller på med denna sporten.

Dagen efter hade vi Ungern som också är ett bra lag. Vi hade revanschlust och vi spelar mycket bättre en dagen innan. En helt annan attityd och jag kommer ihåg hur vi tog ut oss. Jamina var grym denna matchen och hon, jag och Ulle bytte nog 10 gånger den matchen. Vi turades om att byta bakåt för att vi var så trötta. – Tar du den nu?

Men det gjorde också att känsla från dagen innan var bortblåst och man fattar varför man håller på med denna fantastiska sporten.

Tjeckien stod för motståndet efter en vilodag och vi började riktigt dåligt. Men en halvlek och en utskällning senare så klev vi in som ett annat lag. Vi vann matchen och tog två viktiga poäng för med rätt resultat så kunde vi spela gruppfinal mot Norge i den sista matchen.

Argentina var en enkel match och vi vann. Nu var det bara Norge kvar.Norge och gruppfinal. Vi har stor respekt för Norge och har inte vunnit en tävlingsmatch mot de sedan 2010. Vårat taktikmöte drog över 30 minuter och till slut fick vi be om att få gå och äta för annars hade det tagit ännu längre tid. Men förberedda det var vi iaf. Vi spelar en bra match och vi har viktiga räddningar i slutet och spelar smart i anfallsspelet. Vi vann inte bara matchen utan det gjorde att vi vann gruppen. Det trodde man kanske inte efter första matchen mot Polen. Men kul var det!

Åttondelsfinal mot Slovenien. Så länge jag varit med har vi inte gått längre än en åttondel. Slovenien som vi förlorade mot i EM i fjol stod på andra sidan och vi skulle inte det låta hända igen. Vi var det bättre laget och vann med massa och vi var i kvartsfinal för första gången. Efter här spelades dansen in.


Kvartsfinal mot Danmark. Att möta Danmark är alltid speciellt. 90% av spelarna har spelat i Danmark och vet hur handbollstokiga dom är. Vilket gör att man vill vinna ännu mer. Tänk er själva att komma till arbetsplatsen och få höra om sin förlust ett tag. Vi började väl sådär men sen kom Hanna Blomstrand in och gör sin bästa landskamp. Hon gör precis vad som passar henne och det var bara att ge henne bollen. Vi drar ifrån i mitten av andra men dom kommer ikapp med sitt 7 mot 6 spel. Men Hanna slutar inte och vi avgör matchen med kanske 1,5 minut kvar. Vi är i SEMIFINAL. Vi blev med detta historiska och vi hade chansen att spela om medaljer.


Semifinal mot Frankrike. Ett lag vi haft svårt med, ett lag med bästa försvaret. Vi spelade en okej match som var jämn. Men i slutet är det dom som har turen med sig och lyckas vinna med ett. Jag själv var så besviken efter denna matchen då jag spelar min sämsta match under hela mästerskapet. Jag kommer ihåg hur ledsen jag var och hur jag fick kämpa med tårarna i intervjuerna efter. Känslan över att man svikit folk är det värsta och det var verkligen så jag kände. Att jag inte gjort mer, vågat mer, gått mer på mål. Hemskt!


Placeringsmatch 3-4 pris mot Holland. Våran första halvlek var katastrof och att vi ens skulle ha en chans efter den är helt sjukt. Men Sabbes utskällning i halvlek väckte något i oss och vi lyckades inte bara hämta 6-målsunderläge utan vi gick också om. Men vi orkar tyvärr inte hålla i det sista och dom går om. Vi förlorar matchen och vi förlorar medaljen. Det har varit väldigt tungt efter detta. Vi gjorde ett bra mästerskap men när man är så nära vill man inget hellre än att få medalj.

Detta mästerskap var bra på många olika sätt. Flera spelare har klivit fram och gamla spelare har presterat bra. Vi har fått en bra bredd och vi är "unga" spelare som kommer fortsätta spela ett tag till. Jag är så oerhört stolt över dessa tjejerna. Vi har alla fått känna på hur det är att vara bland toppen och det är där vi vill vara. Vi vill vara kvar till sist. Så på återseende EM 2018 i Frankrike...

Likes

Comments

Mina frukostrutiner har i många år sett likadana ut. Gröt med kanel, banan och mjölk eller yoghurt med müsli och någon frukt eller bär i. Till det alltid knäckemacka med kalkon och/eller ett ägg. Kanske inte det roligaste men efter mitt kostprogram så är det så jag ska äta. Men nu har jag börjat göra smoothiebowl på morgonen istället. Alltså smoothie som jag lägger i en skål och toppar med müsli :-) Jag varierar ofta mellan vilken frukt eller bär jag har i men favoriten är hallon eller jordgubb.
1/3 banan
1,5 dl valfri frukt eller bär
2 dl yoghurt
2 msk kokosmjölk. Vill du lyxa till det så prova soyavanilj mjölk. Den med banan och jordgubb smakar som powershaken på Joe &. The juice.

Sen toppar jag det med granola. Mums!

Hur det ser ut på bild

Hur det ser ut när jag äter det :-)

My morning routines have looked the same for some years now. Oatmeal with banana, milk and cinnamon or yoghurt with musli and some fruit or berries + hard-bread with turkey or/and one boiled egg. But now I started to do smoothie bowl. Smoothie that I put in a bowl and top it with some musli. I change the fruit or berries from time to time but my favourites are raspberry or strawberry’s. Here’s how I do:
1/3 banana
1,5 dl fruit or berries
2 dl yoghurt
2 tsp coconut milk. If you want to make it really nice then use soya vanilla milk.

Mix everything and spread some musli on top. Yummy!!

Likes

Comments

Så fick man halsfluss. Det går inte sådär superbra för mig just nu. Ryggproblem som blivit mycket bättre så kommer man hem och får feber och nu halsfluss. Minst två dagar utan att göra något och har redan haft 2 dagar utan något. Jag är så uttråkad och har nu kollat igenom alla mina serier och även två filmer så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Om ni har några tips så blir jag väldigt glad.

Tänkte jag kunde ge er mina tips på serier och podcasts. Här är fyra serier som är mina favoriter just nu. Och 2 podcast som jag lyssnar på mest.
Serier:
1. Blindspot. Finns bara på viaplay. Handlar om en tjej som fått sitt minne raderat och hittas av FBI. Mer kan jag inte säga men den är väldigt bra.

2. Blacklist. Kollar även denna på viaplay. Handlar också om FBI och en kriminell som hjälper FBI att fånga dom mest kriminella.

3. Suits. Svårt att förklara utan att spoila något men den är väldigt väldigt bra.

4. Bron. Svensk-dansk krimiserie där svensk och dansk polis jobbar tillsammans för att utreda brott.

Podcast
1. Livet på läktaren. En podcast med Maja Nilsson och Sanna Dahlström. Roliga och härliga tjejer som berättar om deras liv.

2. Mia Skäringer och Anna Mannheimer. Riktigt rolig podd. Jag kommer på mig själv skratta högt med hörlurar i öronen när jag går promenaden.

Likes

Comments

Dagar när man ligger sjuk i soffan och tittar på sitt lag som spelar match så drömmer jag mig tillbaka. Tillbaka till julen som jag spenderade på Maldiverna. Det var verkligen helt magisk. Kristallklart vatten, lugn och ro, simma med sköldpaddor, kolla på hajar och rockor för jag vågade inte gå för nära och lite annat som jag håller för mig själv.

When you are laying sick in the sofa watching your team play you go true your phone and you find pictures from Christmas. We spend our Christmas at the Maldives. It was magical. Relaxing, sunny, swimming with turtles, looking at the sharks and stingray (was afraid to swim with them), eating good and somethings I will keep to my self :)

Likes

Comments

Vaknade upp idag och kunde knappt kliva ur sängen. Jag har sjukaste träningsvärken, tack Jesper =) Ni vet när man ska sätta sig på toan och man sista biten bara släpper taget för man inte kan hålla emot. Den träningsvärken har jag nu. Så blir nog en underbar dag idag... Nedan har ni passet som jag gjorde igår. Det var två övningar man varierade mellan tills man hoppades till nästa:
Draken 3 x 12/ben och Russian twist i situp-ställning 3 x 10/sida
Lounges: 3 x 12/ben rakt fram och 3 x 12/ben åt sidan
Sen var det samma fast 4 varv där man jobbade i sekunder 30 sek, 35 sek, 40 sek, 45 sek.
TRX mountainclimbers + Enarmsrodd på bänk
TRX hamstringcurl + Russian twist stående med stång


Hade sällskap av fina Carro på träningen. Efter det lyxade vi till det med en promenad i solen och lunch på Saltsjöbaden.


Today I woke up and couldn´t get out of bed. My muscles were to sore haha! You know when you are going to the toilet and you just drop the last centimeters because it´s to painful to hold back. So today will not be so nice. But it´s sunny here in Bucharest so I will go for a walk or have a nice lunch. The program I did you can see in the video and try it your self.

Likes

Comments

I sommar ska jag på två bröllop. Ska bli så kul och den 30/6 gifter sig en av mina bästa vänner. Jag längtar så mycket efter att få spendera dagen innan, bröllopsdagen och dagen efter med denna underbara människa.
Det bästa ska bli att se Maria och Jeppe säga ja till varandra. Jag saknar henne massa i min vardag så bröllop och sedan Ed Sheeran i Göteborg den 11 blir en härlig sommar.

Hur fina är inte inbjudningskorten. Och se M&M med datum och efternamnen.

Min fina vän!

In the summer it’s time for weddings. Two weddings and one of them is one of my best friends. It’s going to be so nice to spend time with her the day before, the wedding day and the day after. The best is of course to hear her say yes to her man.
I miss Maria everyday so to spend time with her a lot this summer will be great!

Likes

Comments

När vi pratar rehab så tänker man lugn, och jag ska vara ärlig, lite tråkig träning. Men med Jesper Lindgren så kan man lite glömma det. Cirkelpass i rehabträning gör det både roligare men också jobbigare. Sista rundan vägrade jag börja fast han sa att han var redo. Nej nej, har han inte klockan i handen så kommer det gå några extra sekunder och det var skakigt som tusan redan varvet innan. Jag lägger ut programmen här under och ni får gärna prova. Det är svårt för mig då jag måste jobba extremt på min stabilitet på vänstra sidan men ni får utmana er själva. Tänk hela tiden på att inte svanka i länden. Det är det absolut viktigaste i alla övningarna.

4-5 varv av denna cirkeln

3 varv av denna cirkeln

​Och se min lunch från igår🤤

Likes

Comments