Ytlig?

Något som jag återkommer till då och då är en fundering. Vad gör vi mot oss själva och vad gör vi mot varandra och andra? Skönhets ideal och hets. För mig är det väldigt viktigt att man skiljer på att vara ytlig och intresserad av exempelvis kläder eller så. Jag blir besviken på folk som tror att jag är ytlig och fåfäng, jag har ett genuint intresse för kläder. Detta innebär inte att jag aldrig går i fett hår osv. I den mån jag har energi tycker jag det är kul och det är också då jag delar med mig av bilder och inspiration till andra. Om jag känner mig på dåligt humör och har misslyckats med sminket och håret är fett, då tänker jag inte ens tanken på att jag vill ta en selfie och föreviga den dagen. Det man måste komma ihåg är att alla är människor och ALLA har minst en dålig dag.

Jag tänker ofta att jag inte ser ut som på mina bilder, att folk ska titta snett på mig i verkligheten och tänka "är det hon". Och ja, det är jag i den vinkeln i spegeln på den bilden i det ljuset, i en annan vinkel i verkligheten i ett annat ljus ser jag säkert lite annorlunda ut! haha Men det är jag och jag precis som alla andra har en framsida och en baksida och väldigt mycket vinklar där emellan ;)

Vi är medvetna om vad reklam och sociala medier vill utrycka. Någon form om ickebefintlig perfektion. Det är dock väldigt lätt att glömma eftersom vi är matade med detta, det är vår vardag. Bara det att kaninfiltret och hundfiltret på Snapchat inte bara gör oss till djur utan ska också "förbättra" vårt utseende, jämnar till och slätar till vårt ansikte. (ah ni fattar min poäng, haha) Men när man är uppslukad i flödet av bilder och så kanske man glömmer och börjar trycka ner sig själv, vilket är sååå dumt! Tänker på alla små tjejer och killar som har massa bloggare och youtube-kändisar som förebilder, hur medvetna är dem om "verkligheten". Jag menar en osminkad bild är ju knappast första bästa bild, det ska vara en bra dag, ett bra filter eller åtminstone ett riktigt bra ljus. Jag har inga problem med att visa mig osminkad, men som alla vet, vissa dagar är bättre än andra! Vad väljer vi att visa? eller snarare vad är det vi undviker att visa?

Jag är en del i den verklighet som skrämmer mig, jag är så mycket mer än ni ser. Jag är en vanlig människa och inte bara ett "printat avtryck med en text till." ♡ Hoppas ni förstår min poäng.

Kram!

Gillar

Kommentarer