Att hjälpa människor i nöd

Dessa bilder från ett utskick med Hoppets Stjärna fick jag skickade till mig härom dagen av mamma, min familj har fadderbarn och skänker pengar till bland annat denna organisationen. Det är säkert många av er som inte har hört talas om Hoppets Stjärna sedan tidigare, men kända för er kanske är OBH Nordica, Team sportia, HPI of Sweden, Fjällräven som är några av de företag som sponsarsa eller har ingått samarbete med Star of Hope / Hoppets Stjärna.

Nog om det, det viktiga i detta är att VILJA hjälpa människor i nöd! 

När jag tänker på hur lyckligt lottade vi är många av oss i dagens samhälle, tror jag helt enkelt vi har har det lite för bra, det gör att vi väljer att se bort från de behövande. Menar inte att det gäller alla, givetvis inte, finns många människor där ute som brinner för att hjälpa andra. 

Men det känns som att det ska behöva hända en nära döden upplevelse eller en hemsk sjukdom för att människor ska uppskatta det lilla i vardagen. Hörde dels en intervju med en mamma med cancer och en annan intervju med en av de som var med på konserten när det blev hemsk skottlossning i Paris. 

De berättade båda på likartat sätt hur de uppskattar det lilla i vardagen som att tvätta barnens kläder. Tänk egentligen vilket privilegium det är att vi har kläder att ta på oss och möjlighet att tvättad dem dessutom, det är inte en självklarhet för alla. Se bara på alla som flyr för sina liv som lever under FRUKTANSVÄRDA omständigheter!

http://www.starofhope.se  (eller på sista bilden ser man hur man kan bidra)

Uppmanar verkligen alla till att bidra, ingen kan göra allt, men alla kan göra något 


Gillar

Kommentarer