En dans på rosor, eller?

Livet är inte alltid en dans på rosor, iallafall inte för mig. Träning och Hälsa är en viktig del utav livet för att man ska må bra både psykiskt och fysiskt. Jag önskar att mitt liv just nu var lätt, kravlöst och stressfritt men det är långt ifrån det... iallafall just nu.

På senaste tiden, eller ja de senaste tre veckorna så har jag känt mig konstig.. att jag inte mått något bra. Jag har haft tryck över bröstet, kort minne, trött och orklös, ysel och illamående, känt av ångest och mycket mera. Först trodde jag och många andra att jag bara drabbats av någon infektion, det är ju lätt att dra den slutsatsen eftersom man oftast inte tänker längre än så. Nu senaste veckan så har allt blivit så mycket sämre, jag har börjat må så pass illa under dagarna så att jag har svårt att få i mig mat, jag kan inte utföra träningen vissa dagar eftersom yrseln och illamåendet kommer och hjärtklappning och svårt att andas.. med mera.

Detta är ett så viktigt ämne att prata om, då många lever i en psykiskt ohälsa. Jag lider med största sannolikhet utav långvarig stress, och jag ska därför träffa en läkare om en vecka för att utreda detta. Det var för ungefär 6 månader sedan jag fick på papper att jag hade stress och blev då sjukskriven från mitt då varande jobb, men har nu bytt och jobbar på ett helt annat företag. Det är svårt att säga vad som gör mig stressad eftersom det förmodligen är undermedvetet men jag tror när jag tänker efter att det är mycket krav från andra och framförallt från mig själv. Att jag är orolig vad jobbet tycker om mig, Men också att jag vill så mycket, jag vill mer än vad jag kan utföra. Jag har en spärr i mitt huvud att allting alltid måste vara perfekt, och då kämpar jag till det blir verklighet... hela tiden. Jag vet att det kan vara lätt att säga åt mig nu att sluta tänka, sluta ha krav med mera men det är inte så det går till. Eftersom att jag haft denna undermedvetna stressen ett bra tag nu så vet jag att det är mer aspekter som spelar in här, bara det att jag inte inser vad just nu.

Jag hoppas att om jag får träffa en läkare som förstår allvaret i stress och kan hjälpa mig komma till insikt i vad som stressar upp mig såhär mycket. För som många av er vet så är stress aldrig bra och kan leda till fruktansvärda saker och ju längre man går med det ju svårare är det att komma ur det.

För mig har träningen vart en flykt från vardagen i allt detta, det har fått mig att må bra och släppa alla mina tankar och det har vart så oerhört skönt. Men nu när stressen påverkat mig så mycket som i yrsel och illamående, andning och hjärtklappning så kan jag bara inte gå dit och göra det jag ska... och det gör så ont i mig. Att saken jag älskar mest av allt inte går att utföra så ofta jag vill just nu.

Jag vill med detta inlägg upplysa om just stress och att alla är människor och vi alla kämpar med något. Oavsett om du ser en person som verkar må bra och ler så är det inte alltid sanningen, du vet aldrig vad personen går igenom eller hur personen mår.

Jag vill även till er alla andra som kämpar med samma sak som mig eller med något annat önska er lycka till och massor med styrkekramar. Vi är starka tillsammans <3

Kram på er!

Vill ni ha en uppdatering på vad som händer och sker?


Gillar

Kommentarer

Annaasvensson
Annaasvensson,
Så fin du är🌸
nouw.com/annaasvensson
belindaz
belindaz,
Tack fina du <3
nouw.com/belindaz
IdaLipika
IdaLipika,
Så fint inlägg, massor med kramar till dig fina du❤️
nouw.com/idalipika
belindaz
belindaz,