Den beste lasagnen du noen gang vil smake

I oppveksten har mamma alltid vært kjent for sin lasagne, og jeg tuller ikke når jeg sier at folk har reist fra fjern og nær for å få en bit av herligheten, for så å snakke om den flere år i ettertid. Har du smakt mamma sin lasagne, vil du aldri spise noen andres lasagne igjen.

Før jeg kom inn i bildet.

Da jeg la om til et plantebasert kosthold var det enkelte retter jeg gjerne ville kunne gjenskape, og mammas berømte lasagne var klart en av de.

Jeg lagde den for første gang for kjæresten forrige måned, så ballet det på seg og jeg endte opp med å lage den 13 (!!!!!) ganger på én måned på grunn av høy etterspørsel. Altså!?

Nå er det hvertfall på tide å gjøre herligheten offisiell. Jeg lover dere, følg oppskriften til punkt og prikke og dere vil aldri spise en annen type lasagne igjen i deres liv.


du trenger

1 x Hälsans Kök vegansk farse | 2-3 bokser knust tomat | 1 løk

Hvetemel | Berit Nordstrand smør | 1 stk Soy melk usøtet | Gastromat & Aromat (krydder), salt & pepper | 2 x synnøve go vegan ost

1x Blomkål (ja, du leste riktig)

Lasagne plater

dette gjør du

Ostesaus:

Smelt to ss Berit Nordstrand Smør i en gryte, på middels varme.
Visp inn hvetemel til myk konsistens, men ikke la det bli brunt
Bland så inn over en halv kartong med soymelk, rør rundt mens det småkoker opp.

Resten av soymelken legger du i et glass med lokk med 3-4 ss mel, rist godt og tilsett sausen (dette skal gjøre det tykt). Rør godt og tilsett en hel pose Synnøve Go Vegan Ost.

Rør godt og ha på svak varme fram til det er helt tykt og godt så du kan ta det med en skje, grøtkonsistens. Tilsett mer mel om ikke det blir tykt.

Tilsett masse aromat, gastromat og salt & pepper til det har en deilig ostesmak. MM! Ps det er himla mye av denne sausen, men det skal det være. Jo mer’ jo ber’.


Kjøttsausen:

Stek 1 løk godt, tilsett farse og stek godt. Tilsett så 2-3 bokser med hakket tomat, og krydre til etter smak. Her er det ikke så mye mer hokus pokus.

Kutt opp en blomkål smått og kok opp.


Legg lagvis.


Først kjøttsaus, så ett lag med blomkål, så et godt lag med ostesaus, lasagneplater.

Gjenta.

Topp med 1 pose Synnøve go vegan ost.


Stek på 200 grader i 20 minutt.


Get ready to be dazzled.Har dere spørsmål underveis, snap meg! Dere finner meg på 'belindajakobsen' på snap! Så skal jeg svare dere så fort og godt jeg bare kan :)

Jeg laget denne senest i går kveld til veldig lykkelige mager. Gled dere!

(ps, jeg har til og med servert denne til såkalte "veganer allergikere", altså de som mener all vegansk mat smaker bæsj, de visste ikke, og merket ikke, at denne lasagnen var vegansk, og var i stor sjokk da jeg fortalte at den var det i etterkant, den kan mao serveres til alle, uavhengig av kosthold)

Liker

Kommentarer

Thea
,
jaaaaaaaa jeg gleder meg til å prøve!!
Thereae
,
den ser ikke så vegansk ut, om du skjønner? Spennende, jeg vil prøve, for jeg reagerer ikke så bra på vanlig melk. Takk for tips!
belindajakobsen
belindajakobsen,
Jeg vet! Den ser helt "vanlig ut" og smaker som vanlig, bare ti ganger bedre spør du meg. Perfekt for de som ikke tåler melk eller ikke ønsker å ha det, men fortsatt vil ha noen av de gode gamle rettene 😊
nouw.com/belindajakobsen
Tina.
,
Denne skal jeg garantert lage!!
belindajakobsen
belindajakobsen,
Så gøy, si fra hva du synes! 😊
nouw.com/belindajakobsen
Merethe
,
Jippi! Denne har jeg sett på snap og gledet meg til oppskrift på!
belindajakobsen
belindajakobsen,
Å så gøy å høre!
nouw.com/belindajakobsen
Tina.
,
Hvilken type lasagne-plater bruker du?
belindajakobsen
belindajakobsen,
Jeg husker ikke i farten, men bare noen helt "vanlige" noen..
nouw.com/belindajakobsen
Ragnhild,
Flinke deg Belinda!! Den ser kjempegod ut <3
www.ragnhildnordrum.com