Tappa hår, ögonbryn och ögonfransar - Vad har påverkat mig mest?

Jag har alltid varit den tjej som haft väldigt långt hår och under en period när jag var yngre så blev jag igenkänd som "tjejen med det långa håret".

Min första tanke när jag fick reda på att jag har cancer och att jag ska få cellgifter vara att - "nu försvinner mitt hår". Detta var tyvärr helt rätt eftersom det är en av de allra vanligaste biverkningarna när man får cellgifter. Tankarna kring detta gick upp och ner väldigt mycket till en början, vissa dagar grät jag väldigt mycket kring detta medan andra dagar hade jag lättare att acceptera det lite eftersom att jag visste att det fanns många olika och fina/roliga peruker som jag kunde ha under tiden. Jag visste att dessa peruker skulle jag troligtvis komma att ha ganska lång tid och dessa skulle förhoppningsvis hjälpa mig att känna mig mer som mig själv (Vilket perukerna verkligen har gjort - tacksam för det).

Mitt hår började falla efter cirka 14 dagar och då valde vi till en början att klippa epage frisyr innan det efter en vecka (om jag minns rätt) var dags att raka bort det.
Mina ögonbryn har jag under stora delar av behandlingen tappat lite i taget men det blev mest tydligt nu när jag gick över på den cellgift som jag får nu då jag började tappa mer. Jag har lite kvar men det är väldigt glest nu vilket börjar bli lite jobbigt. Det som dock märktes allra tydligast när jag tappade var ögonfransarna, fransarna på vänstra ögat har mest blivit glesa medan jag verkar ha tappat alla på högra ögat.

Så vad har egentligen påverkat mig allra mest?
Jag måste säga att det är att ha helt eller delvis tappat ögonbryn och ögonfransarna faktiskt. Detta eftersom jag anser att det är lättare att dölja att man tappat håret på huvudet genom att ha peruk medan det är svårare att sminka/dölja tappandes av ögonbryn och fransar.

Gillar

Kommentarer