"När jag för ett par timmar fick känna mig fullt frisk"

En av de saker jag hoppades på att få göra denna sommar var att åka till Gröna Lund tillsammans med min sambo och några kompisar. Man visste dock till en början inte om nöjesparker skulle kunna öppna i och med de restriktioner som fanns då på grund av den rådande pandemin, men tillslut så togs beslutet att de skulle få öppna men med vissa restriktioner på plats. Ju längre sommaren gick så blev jag mer och mer sugen på att få uppleva ett besök på Gröna Lund även denna sommar och då jag går på cellgifter så ville jag ändå kolla med sjukhuset för att se vad de ansåg kring att göra något sånt här. Jag tänkte att det kan ju inte skada att fråga - antingen får jag höra att det är okej eller så får jag höra att det inte är så bra att göra i den situation som jag lever i nu.

Jag ringde min kontaktsköterska och till min stora glädje så fick jag ett okej för att åka men att jag skulle tänka på det med handhygienen vilket jag har gjort sen pandemin bröt ut så för mig var det inga konstigheter gällande det. Detta resulterade i en enorm glädje från min sida och jag bokade biljetter ganska snabbt efter (jag hade sedan innan kollat med folk om någon kunde då) och detta resulterade i att det blev jag, min sambo, hans bror och 3 kompisar som åkte dit. Vi bokade in oss på eftermiddagspasset - delvis för att det inte skulle bli så varmt men också för att jag älskar att vara på Gröna Lund på kvällen när det börjar bli lite mörkare ute och man ser alla lampor med mera.

Det var väldigt härliga timmar som spenderades på plats, vi åkte en del åk (den nya attraktionen åktes 2 gånger dessutom), vi åt god mat, spelade och bara hade det allmänt bra. Dessa timmar var så otroligt värdefulla för mig för väl på plats så fick jag för en stund känna mig frisk trots att jag i attraktionerna behövde visa upp mitt nakna huvud. Jag lyckades under tiden glömma bort vad jag faktiskt går igenom och allt fokus låg på att ha kul. Det är en speciell känsla att gå runt där, höra alla åkattraktioner, höra skriken och känna doften av all mat och bara få uppleva hela miljön. Jag och min sambo lyckades vinna varsin gång när vi spelade på deras spel - jag vann Toblerone på 2 kg och min sambo vann ett stort fint gosedjur!


Stort tack till er som var med och gav mig en kväll att minnas länge <3

Gillar

Kommentarer