"Mitt liv måste fortsätta trots cancern"

Jag har tidigare tagit upp i bloggen att jag bestämde mig för att försöka göra det bästa av sommaren trots att jag var rätt medveten om att det skulle bli svårt. Men jag ville inte att sommaren skulle "kastas bort" på grund av att jag i början av sommaren diagnosticerades med cancer utan tänkte att nu ska jag försöka göra det jag kan för att få en sommar att minnas trots allt. Vi har valt att planera lite saker under de månader som varit och sen har en del saker blivit lite mer spontana. Jag måste dock tacka min kropp och säga att det för det mesta har gått väldigt bra att hitta på saker. Jag tänkte berätta lite om några av de saker jag hittills har gjort tillsammans med familj och vänner <3

Gålö:
En dag efter att jag fått min första dos av denna sorts cellgifter i början av Juni så hade vi planerat att åka till Gålö Camping tillsammans med några i familjen och några vänner. Vi var ett större gäng som hade hyrt vandrarhemmet där ute, otroligt skönt och bra i dessa pandemi tider eftersom att det innebar att vi delade utrymme med folk som vi kände bara. Vi va ute väldigt mycket och njöt av naturen, badade, grillade, hängde, spelade spel, lagade luncher tillsammans och hade det riktigt bra. Efter några dagar där ute så började biverkningarna att dyka upp men med medicin mot det och med rätt sällskap så tog jag mig igenom detta. Så skönt när folk vet om och förstår, slippa berätta om och om igen. Kunna må exakt som man gjorde utan att det var några konstigheter gällande det.

Segway:
När jag hade som "semester" emellan cellgifterna (månadsskiftet mellan Juni och Juli), man brukar ha några veckor där kroppen får en chans att återhämta sig innan man hoppar på nästa cellgift, så valde vi att få in en tur i stan tillsammans med min sambo och hans familj, Vi gjorde detta första gången 2019 och nu var det dags igen, Det var riktigt roligt att få susa genom stan på det sättet, stanna på lite olika platser och få en guidad tur under tiden, Jag tyckte att det var som roligast denna gång då första gången mest var läskigt, nu hade man ju gjort detta förut och kom ihåg lite hur allting fungerade.

Stranden:
Jag har ju inte fått sola som vanligt denna sommar men har valt ändå att hänga lite vid stranden tillsammans med min sambo och lite kompisar. Jag är otroligt tacksam för det portabla parasoll som vi köpte i början av sommaren eftersom att detta har gjort att jag kan hänga utomhus på det sättet men ändå skydda mig som jag måste göra. Vi har packat ner god dricka/fika i kylväskan, något att sitta på, spel/högtalare och bara njutit av vädret. Det har varit välbehövligt - jag och min sambo passade på att göra det ett par gånger under hans semester.

Jag har så många gånger tänkt: "Jag vet att mitt liv är tvunget att fortsätta så normalt så möjligt trots cancern" <3

Gillar

Kommentarer