Hemmagjorda köttbullar till middag igår.

Hej!

Ett av mina mål för året som jag inte delade med mig av i tidigare inlägg är att jag har tänkt att jag och min sambo ska försöka äta mer varierad mat. Jag tycker det är lätt att man hamnar i samma gamla vanor dvs att man bara varierar mellan ett fåtal olika maträtter och gärna saker som är frysta så man antingen bara behöver steka eller någonting att göra i ugnen. Men nu har jag alltså som mål att göra mer saker själv, så igår kväll så ställde vi oss och gjorde hemmagjorda köttbullar till middag.

Jag hade googlat fram ett recept och såhär gjorde vi:
Vi körde vårat recept på 5 portioner, det innebar att vi hade följande:

0,5 kg köttfärs
2 dl mjölk.
1 dl ströbröd.
2 st ägg.
0,5 st gullök
Salt och peppar - Här chansade vi oss fram bara.

När min sambo fixade med att riva löken så blandade jag ihop övriga ingredienser i en stor bunke och sen när allt va blandat så var det bara att ställa sig och rulla köttbullarna. När de va rullade så la vi dem på en ungs plåt och sen in i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter. Då våran ugn är gammal så valde vi att köra på 40 minuter för att vara på säkra sidan och det blev väldigt bra. Till detta hade vi potatismos, brunsås, lingonsylt och även lite sallad.

Här har ni originalreceptet samt där ni kan anpassa det utifrån olika antal portioner man vill göra.

https://www.tasteline.com/recept/kottbullar-i-ugn-2/?fbclid=IwAR0Zgyh8t8OF-yza_BdznCc78gy1_VYYfBQPxN4smQMSIaJiyanGXzhY-j4

Gillar