"Det är som att jag lever i en extremt dålig mardröm" ..

"Det är som att jag lever i en extremt dålig mardröm" - Jag vet inte hur många gånger jag tänkt denna tanke på sistone, men det jag vet är att den har snurrat runt i mitt huvud vid många tillfällen och den är både skrattretande men så sann..
Det har gått lite över 4 månader sedan jag fick min diagnos och trots att jag gått igenom ett x antal blodprover, behandlingstillfällen med cellgifter, hittills 3 behandlingstillfällen med antikroppsbehandling, mammografier/ultraljud, andra former av röntgen och varit inlagd på sjukhus ett par dagar så känns det någonstans som att jag fortfarande lever i en extremt dålig mardröm.

Utöver detta har det varit stora mängder med medicin för att klara av biverkningar/förebygga andra, dagar med trötthet, mycket gråt, sprutor som i princip är livsviktiga, dagar/veckor där jag har haft svårt att äta och bara känt hur ångesten växer inombords och så mycket mer.

Men hur orkar man egentligen med något sånt här?
Nu kan jag ju bara tala utifrån mig själv men innan detta så har jag sagt rakt ut till alla jag känner att jag är sjukt rädd för att drabbas av cancer och att jag inte vet om jag skulle klara något sånt. Men när man väl hamnar i en sån här situation så klarar kroppen och psyket av mycket mer än vad man tror. Jag är rätt säker på att det finns en stark överlevnadsinstinkt i ALLA oss som ligger lite "gömd" men som kickar in när man utsätts för något sånt här. Det kanske på bloggen ser ut som att jag för de mesta tar detta väldigt bra, det gör jag visserligen för jag är bara 26 år gammal och jag vägrar låta cancern vinna. Jag har hela livet framför mig - gifta mig, skaffa barn, flytta till hus, resa, skaffa mig massor med nya minnen med vänner och familj osv.

Men, även jag har dagar där jag gråter så det känns som att tårarna aldrig kommer att ta slut och att jag får huvudvärk av allt gråtande, där jag säger ”jag vill inte” minst 10 gånger medan jag måste ta sprutorna, där jag är så trött på allt och bara vill att det ska bli som vanligt.

Men viljan att uppnå alla mina planer framöver i livet och min fantastiska omgivning gör att styrkan blir till ork att jag kommer klara detta <3

Gillar

Kommentarer