Nattstad har bytt namn och jag och Linnéa har därför inte lyckats logga in på bloggen... Snopet som fan. Fick dock idag den briljanta idén att jag eventuellt fortfarande var inloggad på mobil-appen och se, det var jag!

Har sedan senaste blog-posten hunnit med en jävla massa. Besökte Stereosonic (i slutet av november), en underbar musikfestival över två dagar! Dansade mig totalt utmattad till Peking Duk, Alesso, Disclosure, Duke Dumont, CashCash, Route94 och inte minst Skrillex och Calvin Harris(!!) Ja favoriterna från den helgen och de som verkligen överraskade var Skrillex och Duke Dumont. Skrillex var galet, energiskt, flippat, medan Duke Dumont var mer en häftig känsla då alla stod tajttajt i minst 35 grader, inomhus, och dansade i takt till de mer softa takterna. En helt otrolig upplevelse!

Jo vad annars har skett? (Utan inbördes ordning)

Har startat mitt 3 veckor långa jullov, snart avslutat nedräkningen tills då familjen kommer och hälsar på (bara 3 dagar kvar!), träffat nya underbara vänner, bestämt mig för att till nästa termin börja i en Cambridge-klass här på EF samt genomföra testet i april och fått en olidlig längtan efter allt som har med Sverige att göra. Fick dessutom bara för några dagar sedan höra att vår skola ska byta lokaler från området kring Circular Quay (med 10 mins gångavstånd till Operahuset), till Central/Surry Hills. Blir nog dock bra det med!

Och ja just det, som ni säkert redan vet hade vi även en förfärlig händelse här i Sydney. Ett gisslandrama på ett café som höll på i cirka 16 timmar innan det tillslut tyvärr fick ett tragiskt slut. Passerar 50 meter från det caféet varje dag påväg till skolan så att detta skulle ske kändes helt overkligt. Var dagarna efter himla nojig med att ens åka in till stan eller besöka vårt lokala köpcentrum. Inte minst då jag vet att Australiens säkerhetstjänst beräknat att risken att Australien drabbas av ett terrordåd är mycket stor pga hur de tagit ställning i kampen mot den islamiska staten. Blev jädrigt skärrad av händelsen och ber till allt som jag möjligen kan för att detta inte ska ske igen. Sen måste jag bara tillägga hur oerhört positiv överraskad och rörd jag blir över hur folk har reagerat efter händelsen. Tusentals människor har lagt blommor vid "Martin Place" (platsen där gisslandramat ägde rum) och en kvinna startade en mycket uppmärksammad kampanj mot den eventuella ökande rasismen som uppkommer efter sådana händelser då förövaren utför dåd "in the name of God". #illridewithyou heter kampanjen och idén fick hon då hon under tiden då gisslandramat ägde rum befann sig på en buss och blev vittne till hur en ung muslimsk kvinna tog av sig sin slöja för att hon i just denna stund skämdes för sin religion samt inte själv ville råka illa ut. Detta berörde initiativtagaren så mycket att hon började gråta och bestämde sig för att försöka uppmärksamma problemet. Mycket vackert gjort om du frågar mig.

Postar lite bilder i nästkommande inlägg!

Nedan hittar ni en video som jag klippte ihop med de bästa bitarna (filmade med min lilla följeslagare Sony RX100) från Skrillex framträdande.

xoxo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Sofia

Likes

Comments


Ja idag var det dags för terminens största event, EF Summer Carny for Cancer Research, som jag tillsammans med min SPIN-class "Fundraising and management" planerat sedan veckor tillbaka. Vi erbjöd Pizza, underbara Pastasallader gjorda av "pastakungen" själv (Giovanni från Italien), Cupcakes, Cookies, Chips, Cakes, Drinks, ja name it, men även massor av roliga games samt EF Olympics. Höjdpunkten måste dock ha varit "The Human Auction", som går ut på att 5 framröstade tjejer respektive killar blir utauktionerade. Den lyckliga vinnaren få sedan tillsammans med "objektet" (haha) bestämma vad de ska hitta på. Själv blev man såld för 56 aud till en Suiss grabb som jag aldrig snackat med förrut, haha. Riktigt trevlig verkade han dock. Glatt överraskad över priset må jag säga, med tanke på hur sjukt nervös jag var precis innan jag skulle upp på scen. Tillsammans lyckades vi idag skramla ihop 1836 aud (motsvarande cirkus 11 000 svenska kronor) till Australian Cancer Research Foundation. Galet stolt.


(Hann tyvärr inte ta så många bilder, men postar fler när skolan laddat upp på Facebook)

  • Sofia

Likes

Comments

Har på senaste tiden utvecklat mitt intresse för second hand och har dessutom hittat några riktigt klockrena fynd. Fyndar gör jag främst på marknader, (Kirribilli Market, Bondi Market osv) men även i små mysiga vintagebutiker i urcoola Newtown. Älskar att göra det till en tävling (vem finner bästa fyndet?) tillsammans med min vapendragare Sophie. Vad sägs om dessa tre snygga och fräscha bas-toppar för endast $10? Precis som nya.


  • Sofia

Likes

Comments

* Kryllar av business men gör det varje morgon här i Sydney. Har aldrig tidigare sett så många kostymklädda män och kvinnor på en och samma gång.

* Mjölk med lång hållbarhet är mycket vanligt och något som de flesta familjer köper. Hade aldrig tidigare sett sådan mjölk innan jag kom hit, haha.

* I bussarna går AC för full rulle. Tar alltid med mig en extra tröja, även fast utomhustemperaturen ligger på 35+.

* Mycket hög UV-strålning. Solskydd på. Gärna faktor 50. Varje dag.

* Yoghurten är jävla dyr. 750 g yoghurt finner man inte billigare än 7 aud (motsvarande cirka 45 kr). 

* Kakadua - Australiens motsvarighet till den svenska kråkan. Exotiskt. 

Likes

Comments

Japp då var det ett tag sedan sist. Har på senaste tiden varit oerhört dålig på att blogga, men tänkte du glädja mina kära päron och vänner med att återigen börja posta lite inlägg nu och då.

Så vad har skett sedan sist? Kommer knappt ihåg själv, haha. Har besökt La Perouse, ett litet suburb cirkus 50 minuter med buss från citykärnan. Ligger lite ödsligt, men erbjuder underbara paradis-stränder och en otroligt vacker udde/"krigs-ö", där Mission Impossible 2 för övrigt spelades in (en liten parantes sådär). Jag och mina vänner bestämde oss där för att ta en liten simtur till en strand vi visste fanns bakom ett krön. Vi simmade, kämpade (haha mina sim-skills är kanske inte de bästa..) och simmade ännu lite mer. När vi började närma oss stranden såg vi en naken man. Haha "vafan?" tänkte vi, men fortsatte simma in mot land, innan vi någon minut senare insåg att varenda kotte på stranden var naken. Stranden var alltså en nudiststrand, och alla var vi för trötta för att orka simma tillbaka. Hade därför inget annat val än att kliva iland, och *host*det var ju minst sagt en intressant upplevelse. Skämdes en aning.

Vad mer har jag hunnit med? Umgåtts en del med min nyfunna svenska vän Sofie (från Nacka!). Underbar tjej som både jag och Sophie kommer riktigt bra överens med. Besökte en kväll Svenska Kyrkans café tillsammans. Otroligt mysigt och hemtrevligt ställe, där vi träffade mycket trevliga svennar samt avnjöt svenska våfflor, chokladbollar och morotskakor. Mmmhh. Ska tillbaka dit nu på lördag då vi ska ta del av, samt volontärarbeta på, svenska kyrkans årliga julmarknad + luciatåg. Hoppas då på att få lite julstämning, vilket jag ännu inte har det minsta lilla av.

Blev, btw ingenting, under en biljardkväll med min värdfamilj "uppraggad" av en man som utgav sig för att vara en tallang-scaut. Han kom fram och presenterade sig för mig och Sophie samt gav oss visitkort. När han sedan började förklara att han arbetade med att försöka finna skådespelare/statister till Pirates of the caribbean 5, bröt vi ut i skratt. Trodde att detta var världens skämt och vet fortfarande inte vad jag ska tro. Sophie och jag har dock bestämt oss för att googla upp företaget och se huruvida seriöst det verkar. Får sedan se vad vi gör.

Går annars i skolan som vanligt. Börjar nu, efter veckor av upp- och nedgångar, känna att min engelska börjar utvecklas riktigt rejält. Underbar känsla. Finns mycket positiva aspekter med min skola, men något mycket negativt, och som jag redan fått känna på, är hur jobbigt, och konstigt det känns när elever lämnar skolan. Det är nämligen så att alla studenter stannar olika länge beroende på hur länge de har betalat för. Några stannar bara någon månad, medan andra (som exempelvis jag då) kommer att spendera 9 månader här. Kommer inom en månads period behöva säga "hejdå/förväl" till några av mina bättre vänner här, vilket kommer att kännas jobbigt. Aja, blir ett senare problem.

Har dessutom börjat skriva på mail som jag ska skicka till lite olika gymnasieskolor. Eller snarare till Nacka Gymnasium (min "gamla" skola) samt Victor Rydberg. Måste nämligen börja söka in till nästa års skolår, vilket då blir mitt sista på gymnasienivå. Funderar på att byta skola från Nacka Gymnasium till Victor Rydberg Jarlaplan som jag hört så sjukt gott om. Visst tycker jag att Nacka är en jätte bra skola, men kommer jag inte in på Sam-Internationell-linjen, som jag tidigare gick i (och som jag för övrigt vet är full för tillfället), ser jag ingen vits i att fortsätta på skolan. Får se hur det blir med den saken men önskar innerligt att de har en plats åt mig på Jarlaplan.

Imorgon är det dags för båtparty #2, som elever från Business-klassen på skolan denna gång anordnat. Detta båtparty, blir tillskillnad från det förra, mer intimt och endast med elever från skolan. I biljettpriset ingår dessutom obegränsat med mat och dricka. Kan tänka mig att det kan bli riktigt lyckat och ser fram emot en rolig kväll.


Love.


Från min och Sophies promenad på Manly Costal Walk

Besökte Newtown festival. Oerhört hipp festival med otroligt fräna människor. Häftig upplevelse.

La Perouse

Fina vänner. Från vänster: Marla (Mexico), Marc (Schweiz), Sophie (Belgien), Lilla Jag (Sverige), Karim (Schweiz), Steve (Frankrike), Joules (Belgien)

2x Mexico + Schweiz​​

Likes

Comments

Har på senaste tiden tänkt mycket på detta med att vara introvert och extrovert. Jag själv är en introvert människa med extroverta inslag. Så jag är inte super duper introvert, men introvert är jag! Jag är en ISTP närmare bestämt. Jag älskar att socialisera mig, festa, träffa människor osv. MEN, jag älskar också att vara själv. Jag behöver vara själv för annars orkar jag inte.

Introverta människor "samlar" sin energi på att vara själv. Ofta vill introverta människor vara själva med sina egna tankar, då introverta tänker väldigt mycket. De gillar att fokusera på en sak i taget och det är ofta något som de lägger ner sin själ i. Introverta människor gillar saker som att läsa, skriva eller helt enkelt göra saker som tar längre tid och som kräver deras koncentration. De dagdrömmer mycket och trivs allra bäst i lugna miljöer. Medan extroverta människor "samlar" sin energi på att vara med människor. De är mer öppna och mycket mer impulsiva. I konversationer är det de extroverta som hörs och syns mest, för att de gillar att prata medan de tänker och bolla idéer med andra. Extroverta jobbar bäst i grupparbeten och tar ofta ledarpositionen.

Jag har inget emot att vara tyst och lyssna på när alla pratar. Jag är inte blyg bara för jag inte pratar. Jag behöver bara inte ha någon anledning till att prata hela tiden och vara i centrum. Jag känner inte att jag missar något genom att vara hemma medan andra festar. Detta betyder inte att jag inte att jag ogillar att prata eller ogillar att festa, jag anser bara att jag tycker det är skönt att ta det lugnt och vara hemma och kolla på film, lyssna på musik eller serie ibland.

Det kan vara rätt svårt att vara en introvert människa i dagens samhälle. Samhället är uppbyggt på att alla ska vara extroverta. Det är nämligen bara ca 1/3 av alla människor som är introverta. Jag menar, det finns till och med betygskriterier i skolan att man skall vara aktiv på lektionerna såsom att ställa frågor, berätta sina tankar osv för att nå de högsta betygen. Man skall göra grupparbeten och ditten och datten. I skolan nu exempelvis så hade vi en muntlig examination och jag hamnade i en grupp och jag deltog givetvis i samtalet eftersom det var prov. Men tur på tur sa läraren "Linnéa delta mer i diskussionen vid nästa fråga!" och gav även mig "speciella" frågor bland alla i gruppen så jag också skulle få något sagt, även fast jag ansåg att jag deltog aktivit i diskussionen. Inte mest av alla men jag deltog! Jag och de flesta andra introverta h-a-t-a-r att bli inkastade i saker i en grupp utan förvarning!

Det är inte ovanligt att jag anses som tråkig bara för jag vill vara hemma när alla andra skall festa. Det gör mig lycklig att ta det lugnt och vara för mig själv. Det är okej det också!
"Vad tyst du är" jag är tyst om jag inte har något att säga. Om ett samtal inte intresserar mig säger det inte så mycket. Men någon som intresserar mig kan jag prata minst lika mycket som en extrovert, om inte mer. Det betyder inte att jag är blyg!

Jag älskar att komma hem från skolan och bara vara för mig själv. Det betyder inte att jag inte älskar att umgås med mina vänner eller att jag lider igenom skoldagen. Det är bara så jag "samlar" min energi igen.

Vi gjorde ett personlighetstest på psykologin och jag var den enda av jag var den enda som var introvert i klassen. Nu är vi bara sex stycken i min psykologiklass, men ni förstår. Det är mycket med ovanligare med introverta än extroverta.

Jag önskar bara att acceptansen för introverta människor i samhället skulle öka. För ALLA människor är exakt lika okej. Alla tycker om olika saker. 

Här har ni era extroverta människor om ni behöver ännu en ökad förståelse för oss introverta: 
http://matadornetwork.com/life/piss-introvert/ 
http://introvert.se/att-vara-introvert/ 

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan jag uppdaterade men nu kommer ett långt inlägg! 

Förra veckan, på höstlovet, var jag hemma i Stockholm på höstlovet, det var så mysigt. Träffade vänner, mormor och morfar, familjen, färgade och klippte håret och jobbade. Hade så kul, men det kändes underligt att vara i Stockholm så länge. Känner mig rätt hemma nu i Belgien så. Men efter ett tag så kände jag mig hemma igen i Stockholm. Kan erkänna att det var väldigt skönt att sova i min egen säng igen <3 

Med vänner så vart det mycket fika! Man fikar ju inte riktigt i Belgien, eller klart man gör det, men det finns inte lika många fik alls som i Stockholm iaf. Har inte fikat en enda gång sen jag kom hit faktiskt förutom när jag var med Maria i Bryssel.
Var ute och åt på resturang med familjen en kväll, super mysigt. Åt himla god mat och hade det trevligt. Kändes rätt annorlunda att köra bil igen också. Jobbigt det var en morgon när jag behövde skrapa rutorna på bilen pga frost.. Usch haha.. När jag jobbade under höstlovet insåg jag hur mycket jag saknar att jobba. Jobbade en hel del på lovet faktiskt. Jobbade på Halloween också, så himla roligt! Alla sminkade sig och hade häxhattar osv! 

Har varit i Belgien en vecka nu och det känns hur bra som helst. Älskar att vara här :) Har gått i skolan mest. I fredags så hade jag, Ida och Sophie filmmys. Igår så var jag och Ida i stan och fikade en liten stund och Ida shoppade lite. Idag var vi på en superkul grej, vi var på en äventyrsbana i Wavre. Vi klättrade, slingade oss i linor osv. I början tyckte jag det var obehagligt men i slutet kändes det kul och fick adrenalin kick utav det. :) 

Imorgon ska jag på en överraskningsfest för Theo (han läser inte min blogg, haha). Ska bli roligt. På tisdag har vi studiedag. Eller det är en röd dag för hela Belgien för något som hände WW1 tror jag. 

Har inte glömt fars dag heller. Glad fars dag pappa <3 önskar att jag kunde vara hemma och vara med dig. Saknar och älskar dig massor. 


Från när jag jobbade på Halloween! :D 


När jag och Stella fikade i stan hemma i Stockholm 

Fantastiskt väder söndagen jag kom hem till Belgien :D

Från äventyrsbanan! 

Likes

Comments

Ja som ni ser bestämde jag mig för att klä ut mig till docka... Båtpartyt var helt ok men inte mer än så. Våra förväntningar var skyhöga, men inträffades tyvärr inte pga att det var på tok för mycket folk på båten (fick köa för att ta sig mellan de tre våningsplanen), och att musiken slutade fungera på ett av planen. Kul var det iaf att klä ut sig och jag har nog aldrig lagt tidigare firat Halloween så mycket som detta år. Lite skoj. 

I slutet av förra veckan samt i lördags fick vi Sydneybor känna på vad som komma skall denna sommar. Termometern nådde cirkus 34 grader och oj vilken chock. Blir sjukt lat, så under lördagen gjorde vi inte mycket. Stannade inomhus och ja tur var väl det.... På eftermiddagen drog en storm in över staden och det regnade, åskande, blixtrade och blåste som bara den. I söndags däremot var temperaturen behagligare och vi drog till Bronte beach, där vi mötte Sofie (min svenska kompis, också från Nacka), Eugenie och Charlotte. Resulterade i en mycket mysig dag. 

Likes

Comments