Jag växte upp i en gul villa på i en fin förort i Stockholm. Vi hade en stor trädgård med lekstuga, sandlåda och en linbana pappa byggt åt oss barn. Jag bodde med en kompis mitt emot som jag kunde leka med varje dag. Jag växte upp med mina två äldre systrar och vi gick på en mysig liten friskola det var kö in på. Mina föräldrar bodde ihop. När vi blev äldre flyttade vi till en lite finare del i samma förort, till ett vit hus. Hade fortfarande kompisar ett stenkast ifrån, en lekplats precis utanför och våran pool. Drömlivet från alla andras ögon. Men ibland döljer sig något bakom ytan. Det är det bakom ytan jag kommer fördjupa mig i, men för ni ska kunna förstå mig tänker jag först börja med min livshistoria. Sen får vi se hur inläggen utvecklas och om jag lyckas håll en röd tråd eller om inläggen blir som min hjärna, en stor gegga.


Jag kom till världen 1997. Jag minns det inte, precis som jag inte minns andra stora delar av min barndom. Såklart jag minns vänner, vissa händelser och sådant men när jag sitter med folk som pratar om när dom var små inser jag hur lite jag själv minns. Första gången det gick upp för mig var endast för några år sedan, jag minns hur ledsen jag blev. Jag vill också kunna sitta och säga “ jag kommer ihåg…” eller “jag gjorde…”. Men det är bara acceptera att jag minns inte, och det jag väl minns är inget att vara stolt över. Men jag ska gå tillbaka så långt tillbaka jag kan minnas och ta upp de händelser som svetsat sig fast, händelserna som antagligen gör att jag är där jag är nu.

Jag hade alltså en super uppväxt utåt i många ögon, som ni läste i början. En glad sprallig tjej som älskade hästar. MEN där jag växte upp var inte hästar "inne" utan skulle man vara något så var det fotboll, dans eller gymnastik som gällde. Jag provade allt, men slutade alltid att jag hamnade i stallet ändå. Jag hade kompisar, det ska jag inte säga emot men dom var väl inte så populära heller. Redan innan 5an skolkade jag, jag rymde från skolan och ett tag var pappa tvungen sitta i skolan för jag inte skulle dra där ifrån. Lärarna jagade mig. Jag gick i samma skola till 5an då det sen var dags att byta till en som gick upp till 9an. Jag byte till en större skola som var känd för ha elever med bäst betyg i kommunen, jag som dessutom hatade plugga, hur skulle jag passa in? Det gjorde jag inte. Eller ibland gjorde jag det och ibland inte, var lite dag från dag. Vissa dagar var jag mobbad, andra dagar var jag med dom som mobbade mig och då mobbade jag någon med dom, rörigt och dubbelmoralen behöver vi inte ens ta upp... Minns fortfarande en speciell dag: det skickades runt en lapp om att jag hade sex med hästar. Jag minns klassrum, elever och var jag satt när lappen nådde mig. Jag vet inte hur det påverkat mig men av någon anledning har den händelsen verkligen fått en fast plats i mitt minne. Kanske jag kommer fram till det nu när jag ska sätta ord på allt och blottar mig för er.

Jag hade en granne som jag gick i samma klass med, vi var tighta och höll ihop. En vecka i 7an i januari var jag sjuk, sjuk på riktigt och inte låtsas sjuk som jag var väldigt bra på att vara annars. När det var dags komma tillbaka till skolan var det som jag varit borta ett år. Allt hade ändrats. Min granne hade blivit kompis med dom coola. Jag fanns inte i hennes värld längre. Jag tog mig igenom 7an och sommarlovet kom.

Jag vet inte hur det gick till men mamma och pappa började kolla på gårdar och i slutet av sommaren hittade dom en som vi flyttade till i september. Jag började i skolan ute på landet. Det var egentligen då mitt liv började.

Fortsättning följer...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments