Kalljästa frallor

Nybakat bröd på morgonen? inte alltid man orkar stå och baka bröd tidigt på morgonen, då passar det perfekt att med dessa frallor som man lätt sätter igång på kvällen och låter kalljäsa över natten i kylskåpet. Bara att stjälpa upp på plåten och grädda så har man färskt nybakat bröd till frukosten.

10 frallor

12 gr färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 msk neutral olja
1 msk honung
1,5 tsk salt
ca 9-10 dl mjöl

Rör ut jästen med lite vatten i en skål och lägg i alla ingredienser, rör snabbt ihop till en deg, mjöla in en yta på bänken och knåda snabbt ihop degen, den ska vara något lös. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet. På morgonen sätter du ugnen på 225 grader och lägger en djup plåt i botten av ugnen. Stjälp upp degen, knåda inte, utan ta och snitta degen i 10 bullar och lägg upp på en plåt med bakpapper. Snygga bara till frallorna, precis innan du skjuter in frallorna, ta ca 1,5 dl vatten och släng in i ugnen, skjut in frallorna och grädda ca 15-20 min, servera de med favoritpålägget till frukosten

Gillar

Kommentarer

Malin moen
Malin moen,
Gosh det vattnas verkligen i munnen på än. Mums! ☺️ Så gott med nybakade bröd och den doften. Underbar! 💖exotichummingbird.se/
Desiree
Desiree,
Har nu gjort dem och vi tyckte om dem. Tack för ett bra recept 😊😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229