Key West

Som sen julklapp/avslutningpresent på Universitet fick jag en resa till Miami med min mamma och hennes man i mitten av januari.
Den resan var så välbehövlig då min kur mot dålig motivation och deppmode är att resa till solen och släppa sociala livet för en stund.
Vi åkte samma natt som min sista tenta på SU var klar och reste natten lång tills vi landade i Miami. Väl på flygplatsen hyrde vi en bil och bilade först till Key Largo för att dagen efter åka till Key West och spendera några dagar där. Där såg vi bland annat Hemingway's hus, Key West Lighthouse och Southernmost Point.
För er som inte vet så är Southernmost Point stället längst söder ut på Florida, och punkten närmast Cuba. Kändes både skönt och jobbigt att vara så nära men ändå så långt borta från så många vänner och hela familjen. Men fint var det att stå där och ta in allt det fina. Det fanns ett extremt fint citat inskrivet i marken vid Southernmost Point som kompletterade det jag kände där:

Ninety Miles
Oh, Havana
Coffee colored dreams of rainy streets
Boys playing with balls
La Playa Santa Maria
If only I could get to you
And your people could come to me


Men det absolut bästa med Key West var maten! Alltså wow, vi åt så otroligt mycket god mat att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen.
Jag åt på så många olika sina favoriter var dock DJ's Clam Chack och Banana Café. Så otroligt mumsigt och rekommenderar starkt om ni är där. Otroligt trevlig personal och maten var gudomlig.
Efter 3 dagar av att mysa och bara njuta så var det dags att resa vidare till vår slutdestination.

Miami North Beach

I Miami Beach bodde vi på ett lägenhetshotell som heter Mare Azur Luxury Apartments. Där bodde vi på NITTONDE våningen och de var så otroligt fint! Stranden utanför dörren, 2 pooler och en massa annat lyx. Spenderade dagarna på stranden och sög in varenda D-vitamin man kunde hitta och på kvällarna träffade jag några vänner från Sverige som lyckats synka resan till samma ställe. En kväll var de lite barhäng medan andra var fina middagar på olika ställen längst med Miami. Otroligt mysigt var det!

Tog även en shoppingtur till ett enormt köpcenter där jag spenderade alldeles för mycket pengar på Victoria's Secret. Sved i plånboken men tro mig, hennes hemlighet var helt klart värt de.
Veckan kändes oändligt lång men ändå alldeles för kort! Hade behövt minst 2 veckor till där.

Tur för mig så är det dags för mig att lämna landet igen idag för ännu en resa - denna gång med mitt fantastiska Ultimate Squad!
Vart vi ska? Läs nästa inlägg så får ni se!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments