Jag har för första gången tack vare den här hashtagen vågat skriva öppet och offentligt att jag varit med om allt ifrån sexuella trakasserier till flertal sexuella övergrepp. Är helt ärligt väldigt skakad av att bara ha tryckt på lite tangenter och fått de sagt.
Jag vill kunna gå in på de, vill kunna berätta varenda detalj så att alla förstår hur skakad och traumatiserad jag - precis som många andra där ute - är av händelserna men jag kan inte.

Jag delade bland de första i mitt egna flöde på Facebook och tänkte "äsch, inte kommer någon lägga märket till det här". Jag tvekade först men sen tänkte jag på hur trött jag var och är.

Trött på att få såna grova panikattacker att jag inte våga gå ut genom dörren eller åka vissa färdmedel vissa dagar och ibland veckor. Trött på att inte kunna ha på mig vissa sorters plagg utan att vara rädd. Trött på att drömma mardrömmar eller inte kunna gå ut utan att behöva låsa in mig på toan och stoppa ångesten. Så jag delade #metoo

Dagarna efter var kaos på alla mina sociala medier. 100-tals kvinnor på min facebook la upp statusen. Min snapchat vart fylld och min instagram likaså. Tidningar skrev om de, radio, tv...
Jag har alltid känt mig så ensam i mina upplevelser och i min kamp mot de jobbigamen helt plötsligt var jag inte ensam. Och jag vart förvånad men ändå inte.

Att se mina vänner, familj, kollegor, vänners mammor, vänners systrar, bekanta.. att se alla dessa människor dela gör så extremt ont, att veta att dom säkert har känt samma rädsla och smärta.. det är inte okej.

Förhoppningsvis är det här första steget till en förändring.

En förändring som gör att framtiden blir tryggare för kvinnor.

Smycke: Langaeble Stockholm My Statments


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att ta tag i bloggandet igen! Har så himla mycket roliga saker som har hänt och som kommer ske och vill ha allt sparat och dokumenterat och man säger ju att allt som finns på internet stannar kvar där för evigt? Som en gratis hårddisk med blogg ju!

Så stay tuned för snart kommer de massa inlägg!

Likes

Comments

Aj aj aj!

Igår så bestämde jag mig för att halvt storhandla på egen hand för första gången.. Stupid choice Bella. Allt gick bra till en början! Jag gick runt på Ica med mamma i telefonen och plockade på mig allt jag behövde för kommande veckor och till tävlingen i helgen. Jag lyckades fylla 3 papperskassar fyllda med mat och lyckades bära dom de 5 minuterna mellan Ica och nästan hela vägen hem tills jag så vackert halkade rakt bakåt.
Japp, jag körde en klassisk "trilla på bananskal, allt ramlar överallt i dramatisk slowmotion tills det landar i leran"-halkning minus slowmotion och bananskal-delen.
Jag satt på riktigt på marken, 10-15 meter ifrån min port, med alla varor överallt, helt nerkletad i lera, snön faller överallt och ont överallt med tårarna på väg. När jag försökte ställa mig upp och packa in sakerna i påsarna så går 2 av 3 sönder och jag återgår till att sitta i leran och bli nerblötad i snön. Jag var helt redo på att ge upp på allt och lämna allt där men då kom en farbror och hjälpe mig att få hem alla saker!
Han stannade alltså mitt i snöovädret och hjälpte mig - en främling - bära in massa varor! Sådana människor är jag så otrolig tacksam för att de finns i världen!

Trots att jag hade (och fortfarande har) ont när jag kom hem så mådde jag så otroligt bra över att fått hjälp! Varorna är iallafall i kylskåpet nu och jag håller mig så lugn och sittandes som möjligt för att inte bli värre i ryggen inför morgondagens tävling i Södertälje!

Måste skryta lite..!

Innan jag handlade så var jag på jobbet där jag började en ny dans med en av mina gymnastiktrupper - UT Svart.
Har ökat nivån lite på deras danser och även sett till att pressa lite mer på detaljer och att gå in i känslan den här terminen och SPECIELLT med den här låten.
​Dansen i sig är väldigt känslomässig och väldigt personlig för mig. Det har varit en låt och dans som jag gråtit igenom flera gånger och som tagit mig igenom svåra tider i livet.
Igår när vi började med dansen så tog jag även en stund att sitta och dela med mig av min bakgrund till dansen och även prata lite mer om vad den betydde för mig och alltså wow.. vilket gråtkalas vi hade. Även om det till en majoritet bara var jag som berättade lite av min story så kändes det som att hela gruppen kom närmare varandra och som att den här "perioden" kommer göra så otroligt mycket för gruppdynamiken.

Igår iallafall - efter vårt samtal - så dansade dom det BÄSTA de NÅGONSIN har dansat! Var och ÄR så otroligt stolt över mina brudar! Alltså WOW! 
Är redan så otroligt taggad på nästa veckas träning och få se dom göra nästa del och utvecklas ännu mer!

Likes

Comments

Tillsammans med EF Språkresor så fick jag tillsammans med ett fantastiskt team uppleva och filma en otroligt rolig reklam film i Maltas fina miljöer. Detta var för ett tag sen men äsch, det är alltid okej att drömma sig tillbaka till den gamla goda tiden!
Har precis kommit igång igen med statistjobben efter den lilla paus jag hade under höst och vinterhalvåret av 2016 så tills de filmerna och kampanjerna kommer fram så får jag hålla mig till lite dramatiska tillbakablickar!

Likes

Comments

Har spenderat föregående vecka med att försöka strukturera upp min vardag. Har svarat på mejl, planerat i min kalender och varit på X antal arbetsintervjuer i hopp på att få en heltidstjänst. Har lite resor jag vill göra men man kan inte resa utan någon ekonomi!

Har sökt några fritidsgårdar och elevassistenttjänster men får se hur de går - inväntar svar!
Har sökt en hel del saker på statist.se och fått några statist jobb och liknande till kommande veckor så det kommer ploppa upp här på bloggen. Börjar även träna mina minstingar i dans denna vecka så är otroligt taggad!


Känns så konstig ålder det här med att vara i tidig 20-års ålder. Man står här utan argumentet tonåring till sin hjälp och agerar vuxen fast det enda man vill är att ringa sina päron varannan sekund och fråga om det är okej. Man ska ha heltidstjänst, egen bostad, körkort, fast ekonomi, stabil partner, rest runt världen, vara ung och dum men samtidigt ansvarsfull vuxen.

Varje gång jag går på en arbetsintervju är jag lika rädd, lika osäker, lika förvirrad. Saknar tiden när man satt på utvecklingssamtalen och mamma satt bredvid och pratade om pinsamma saker med läraren.
Men nej, nu är man vuxen och måste ta ansvar för sina egna saker.

Men vilken tur man har som har så fantastiska föräldrar och vuxna runt sig som förstår stressen och oron.

Likes

Comments

Över helgen var jag i Paris med några av mina favorit väninnor.

Det var en extremt spontan resa som vi bara bokade och sista minuten. Jag som är ett planerande freak kort och gott hade ju smått panik innan men vart positivt överraskad. Så otroligt värt för vi lyckades tajma in både Juste Debout, Fashion Week och att en av dom fyllde 20!
Vi hyrde en lägenhet med AirBnB som var helt okej faktiskt, lagom avstånd från stan i ett mysigt område.

Om dagarna turistade vi och såg Eiffeltornet, Notre Dame och massa annat. Vi åt på fantastiska ställen och bara njöt av varandras sällskap trots regnet.
Har gaft så många skrattattacker under resan att jag börjat få magrutor och ansiktet gör ont.

Om kvällarna var det P A R T Y med stor bokstäver! Träffade så fantastiska människor från hela världen på klubbarna och dansade tills vi fick träningsvärk i varje del av kroppen och fötterna värkte!

Vi fick även se fantastiska dansare på Juste Debout - eget inlägg kommer - och jag kan säga att jag blivit förälskad i Paris på nytt. En ny resa dit kommer inom kort.

Skulle kunna skriva i år och dagar om varenda liten detalj vi gjorde men det får komma senare. En helt klart lyckad resa kortfattat!

Nu taggar jag till helgens tävling med att träna träna träna träna!
Thanks for this time Paris!


Likes

Comments

Firar internationella kvinnodagen med denna fantastiska bild från min weekend i PARIS och med att ta en extra ledig dag innan jag kommer tillbaka till arbetslivet igen imorgon!

Likes

Comments

Den 18 februari gjorde jag min comeback på disco-golvet efter ca 2-3 år utan pga av skada. Det var så läskigt och spännande på en gång. Hade inte riktigt gjort klart eller vågat dansa min dans fullt ut då jag varit sjuk och kände sån otrolig press då jag sett alla andras fantastiska danser.Men jag hade min nya fantastiska dräkt och hela tävlingsgolvet fick mig att glömma för vart så kär i allt.
Trodde verkligen att det skulle gå dåligt, att jag skulle åka ut direkt men I WAS WRONG!

På något konstigt sett lyckades jag - med en ofärdig koreografi och noll kondition - ta mig till direkt final! Så chockad och oförberedd som jag var så skrattade jag hysteriskt i nervös panik tills det var dags att köra och då lyckades jag ta en fantastik femte plats.

Så min comeback var verkligen en WOW-back! Så stolt över mig själv!

Likes

Comments

Key West

Som sen julklapp/avslutningpresent på Universitet fick jag en resa till Miami med min mamma och hennes man i mitten av januari.
Den resan var så välbehövlig då min kur mot dålig motivation och deppmode är att resa till solen och släppa sociala livet för en stund.
Vi åkte samma natt som min sista tenta på SU var klar och reste natten lång tills vi landade i Miami. Väl på flygplatsen hyrde vi en bil och bilade först till Key Largo för att dagen efter åka till Key West och spendera några dagar där. Där såg vi bland annat Hemingway's hus, Key West Lighthouse och Southernmost Point.
För er som inte vet så är Southernmost Point stället längst söder ut på Florida, och punkten närmast Cuba. Kändes både skönt och jobbigt att vara så nära men ändå så långt borta från så många vänner och hela familjen. Men fint var det att stå där och ta in allt det fina. Det fanns ett extremt fint citat inskrivet i marken vid Southernmost Point som kompletterade det jag kände där:

Ninety Miles
Oh, Havana
Coffee colored dreams of rainy streets
Boys playing with balls
La Playa Santa Maria
If only I could get to you
And your people could come to me


Men det absolut bästa med Key West var maten! Alltså wow, vi åt så otroligt mycket god mat att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen.
Jag åt på så många olika sina favoriter var dock DJ's Clam Chack och Banana Café. Så otroligt mumsigt och rekommenderar starkt om ni är där. Otroligt trevlig personal och maten var gudomlig.
Efter 3 dagar av att mysa och bara njuta så var det dags att resa vidare till vår slutdestination.

Miami North Beach

I Miami Beach bodde vi på ett lägenhetshotell som heter Mare Azur Luxury Apartments. Där bodde vi på NITTONDE våningen och de var så otroligt fint! Stranden utanför dörren, 2 pooler och en massa annat lyx. Spenderade dagarna på stranden och sög in varenda D-vitamin man kunde hitta och på kvällarna träffade jag några vänner från Sverige som lyckats synka resan till samma ställe. En kväll var de lite barhäng medan andra var fina middagar på olika ställen längst med Miami. Otroligt mysigt var det!

Tog även en shoppingtur till ett enormt köpcenter där jag spenderade alldeles för mycket pengar på Victoria's Secret. Sved i plånboken men tro mig, hennes hemlighet var helt klart värt de.
Veckan kändes oändligt lång men ändå alldeles för kort! Hade behövt minst 2 veckor till där.

Tur för mig så är det dags för mig att lämna landet igen idag för ännu en resa - denna gång med mitt fantastiska Ultimate Squad!
Vart vi ska? Läs nästa inlägg så får ni se!

Likes

Comments

Hej!
Jag heter Bella Junior och är bosatt i Sveriges storstad Stockholm.
Mina 21 år på jorden har jag spenderat med att dansa och hoppa runt i olika träningssalar och scener vilket har lät till att jag nu även i äldre ålder har det som en stor del i min vardag.

Jag jobbar med childcare på Sats och som danstränare för Saltsjöbadens gymnastikförening och på min fritid tävlingsdansar jag i Disco för LidingöDansCenter.

En hel del reklamfilmer och musikvideos har jag synts i också, kommer väl komma upp här någon gång snart.

​Har lite olika planer till 2k17 som är både små och stora men det lär ni som följer få se,
har ni några frågor är det bara att fråga!

See ya!

Likes

Comments