​Om det är nått ställe vi blivit förälskade i här så är det helt klart Fremantle! I söndags var vi där igen och besökte deras fängelse(som inte länge används) som finns med på UNESCOs världsarvslista! Det fanns en hel del spännande att läsa om, och vi båda tyckte att det var superintressant! Kul grej vi lärde oss var att det i USA fanns en hund vid namn Pop som fick livstids fängelse för att ha dödat guvernörens frus katt!! Så lustigt! Vi gick runt där ett tag och kollade innan vi gick till Fremantle Markets och spanade på all god mat som fanns där! Vi smakade på korvar, frukt och annat gott! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känns nästan som dagarna går i ett här och tiden bara flyger förbi, vi har snart spenderat hela två månader hos familjen! Men hur ser dagarna ut för oss? Vi vaknar klockan 7, äter frukost, gör oss i ordning, och vid kvart i 8 kör vi till skolan som ligger lite mer än en halvtimma bort. Där släpper vi av Kaylia och ser till så att hon går till sitt klassrum. Om det är en solig dag brukar vi har förberett varsin lunchlåda som vi tar med oss till stranden, där brukar vi ta en promenad och sen bara ligga på stranden och ta det lugnt med en bok eller podcast. På regniga dagar brukar vi köra tillbaka hem och spendera dagen med planering, träning och att bara ta det lugnt. Vi har mycket att planera inför vår kommande road trip så det är jättekul, vi båda blir så exalterade av tanken på att åka till varmare grader och bara ta dagen som den kommer! Vid kvart i två åker vi tillbaka till skolan för att hämta Kaylia och ta med henne hem. Hon är just nu inne i en fas där hon bara vill sitta i sängen och kolla på sin mobil efter skolan(som vilken annan tonåring som helst). Så vi håller henne sällskap och då och då försöker vi dra med henne ut på nån tur till biblioteket, nån utkiksplats eller shoppingcentret. Vid klockan fem står maten på bordet och vi äter tillsammans med familjen. Efter det åker vi och städar kontoren, vilket brukar ta runt en timma, och sen har vi kvällen för oss själva! Och så här rullar dagarna på på veckorna, på helgerna har vi mer tid för oss själva och då passar vi på att göra lite utflykter och äta ute.

Likes

Comments

En lördag hade vi cravings efter pizza! Vi har tro det eller ej försökt vara nyttiga det senaste och till och med invigt en rutin att springa på lördagar. Hittills går det faktiskt ganska bra, för någon vecka sedan var vi på Theo & co i Leederville, vilket var ett jättemysigt ställe med massor av spännande restauranger! Pizzan gjorde oss inte besvikna. Nästa gång tänker vi dock vara där tidigare, tog ett bra tag att hitta parkering, vi cirkulerade runt i området ett antal gånger.

Likes

Comments

På lördagar har vi startat en liten tradition med att alltid gå ut och äta. Vi brukar leta restauranger på en hemsida som heter theurbanlist.com, där finns det mängder av tips! Denna lördagen styrde vi bilen ner till Fremantle och Little Creatures där det hölls en brasiliansk karneval. Det var fullpackat med folk och spelades musik. Vi åt tapas och njöt av stämningen innan vi åkte hemåt.

Likes

Comments

Igår var det chokladfabriker som stod på schemat för oss! Vi startade på Margaret River Chocolate Factory, och vi kan lova er att det började rinna ur munnen direkt när man steg in! Långa rader med flera hundra olika sorters choklad i olika former, och pricken över i:et var helt klart att man fick provsmaka (hur mycket man ville!!!!!) från de tre skålarna ni ser på bilderna. Andra fabriken hette Whistler's Chocolate Company, även där fick man provsmaka och de hade en chokladskulptur av en drake och ett slott!! Coolt! Kaylia gick helt kanackas när hon kom in på första stället, märktes verkligen att hon tycker om choklad! Fabrikerna låg i ett område som heter Swan Valley där det finns fullt med vingårdar, bryggerier och olika odlingar!


Likes

Comments

Vår första vecka har officiellt börjat och igår tog vi med Kaylia till Bayswater waves eftersom hon älskar att bada. Idag blev det istället Kings Park där vi strosade runt och drack varm choklad sittandes på en filt. Hon är ledig hela veckan så just nu blir det lite extra tid att se efter henne, men nästa vecka börjar skolan igen vilket innebär att vi får mer tid för oss själva. Dock har det gått bra hittills och hon är inte speciellt svår att umgås med. Det räcker nästan med att ge henne hennes hörlurar, sätta Katy Perry-roar på repeat och sen går det att ta med henne vart som helst. Nu är vi klara med alla dagens uppgifter och slappnar av med en kopp te. Klara ska gå utanför sin bekvämlighetszon och testa ett nytt te, woho! Vi skådade dessutom precis vår första possum här i Perth.

Likes

Comments

Idag är vår lediga dag så vi åkte upp en bit i Darlington till ett ställe med jättefin utsikt! Vi tog med oss böcker men det blev tyvärr lite för kallt att sitta där uppe på toppen, så vi åkte till ett café i närheten av var vi bor och drack varm choklad och kaffe istället. Vi satt där och läste en stund och gick sedan en promenad för att senare komma tillbaka till samma café och äta lunch.

Likes

Comments

I onsdags var vi på Brighton beach. Vi slog oss ner på stranden och läste i våra nya böcker<333 På kvällen åkte vi vidare till Cottesloe och åt på en restaurang precis i lagom tid för att se solnedgången. På en av bilderna ser ni också vår fantastiska bil som tar oss överallt, riktig kämpe!!

Likes

Comments

I veckan åkte vi till Cottesloe beach där vi slog oss ner på en stor filt och åt vår förberedda pastasallad. Vi lyssnade på musik, målade och njöt av solens strålar. Det var många som gick med sina hundar längs strandkanten och vi lyckades vissla till oss några när de passerade så att vi kunde klappa dem (hehe we love dogs).

Likes

Comments