veterinären och zimbas mage

Nu har det varit lite tyst här på bloggen i några dagar, helt enkelt har jag haft för mycket annat att göra och tänka på. Men nu är jag tillbaka igen :)
I onsdags hade vi ett veterinärsbesök gällande Zimbas mage, med tanke på hans långa historia med både kräkningar och diarré så har jag oroat mig. Då det finns en ärftlig tarmsjukdom i hans kull oroar man sig ju såklart för att det kan vara något liknande här. Sjukdomen som hans kullbror har heter intestinal lymfangiektasi, och är en väldigt ovanlig tarmsjukdom som gör att hunden ej kan bryta ner proteinet normalt och därmed orsakar kroniska tarminflammationer i tunntarmen speciellt. Har man denna sjukdom krävs det att man ger ett foder med reduced kalories, i många fall krävs livslång medicinering med kortison. Prognosen för denna sjukdom brukar vara avgörande för hur bra hunden svarar på medicinen gällande inflammationen. Många gånger får man räkna med ett liv enbart med torrfoder...NU har ju Zimbas bror svarat bra på medicinen och efter 1 år med kortison står han nu utan, han klarar av godis och en massa annat också, så det ger ju iaf hopp om att det kan bli normalt ändå.

Hos veterinären tog vi röntgen bilder för att se så att inget satt fast i tarmen vilket det ej gjorde, sen togs det blodprover och vi skulle skicka in ett täckprov gällande parasiter och giardia. I går kväll ringde evidensia upp mig gällande Zimbas blodprov svar och han hade låga halter utav folsyra (b vitamin 9) vilket tydde på en sjukdom i tunntarmen....Har man lågt värde utav B vitamin 9 klarar hundens tarm inte av att ta upp vitaminerna och det beror oftast på en kronisk tarminflammation speciellt i tunntarmen. Det tar ca 8-9 månader utav brist för att värdena ska bli låga...Nu var det ej min veterinär som ringde så hon ska ringa upp mig på onsdag när hon är tillbaks för att se vad vi ska göra härnäst. Då symtomen och svaren stämmer överens med hans kullbror så tänker man ju lite att vi kanske bara borde behandla honom densamma, med kortison och reduced kalories foder, istället för att öppna upp honom och ta biopsier osv för att få fram svaret. Men aa jag vet inte...vi får väl se vad veterinären säger nu på onsdag. Jag har iaf köpt samma foder som brorsan äter så, så nu börjar vi fasa in det sakta men säkert. Zimba har blivit så trött och slö den senaste tiden och det förklaras ju med tanke på hans dåliga b vitamin värden.

  • Zimba

Gillar

Kommentarer

Catlady
Catlady,
❤❤❤❤nouw.com/catlady
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229