Uppfödaren borde få avelsförbud

Ca 2 år gammal bild, första vårbilderna det året, ååh! Nu har ju våren även detta året börjat kicka in, längtar tills det är så varmt ute att man mot kvällen kan sätta sig på balkongen och njuta lite av värmen, numera är det mest kallt när jag kommer hem haha.

Idag har Zimba blivit dålig i magen iiiigen, börjar kännas uttjatat det här nu. Men kan lova att det känns minst lika uttjatat för oss. Han har ätit 1 msk torrfoder, detta magfoder med låg fetthalt och han har nu efter några dagar blivit så dålig igen. Tyder ju bara på att det ej kommer räcka med att byta foder, han kommer troligtvis behöva medicin ett tag för att läka ut tarmen. Pratade med min veterinär igår och hon sa att vi inte alls kunde bara ge honom kortison och anta att det är samma som hans kullbror har, olika sjukdomar kräver olika mediciner, olika doser och olika längd...jahapp känner jag bara. Däremot höll hon ju med mig att denna sjukdom är rejält ärftlig och det är stor risk att det är samma, hon hade faktiskt hört talas om sjukdomen vilket jag var mäkta förvånad över, hon sa att hon aldrig hört talas om en golden retriever med denna magsjukdom, åter igen känner jag bara suck...suck för att vi ej var noggranna och hade tillräckligt mycket info när vi köpte Zimba. Är så många gånger jag tänker tillbaks och önskar att jag hade läst på mer, då hade jag faktiskt aldrig köpt från denna kennel, till att börja med vem avlar på ED grad 1?! Sen använder ett index på 80 i ED när SKK skarpt varnar för avel med ett index under 100?! SEN vem avlar med en inavelsgrad som ger utslag i avelsdatan, där det kommer upp en varning om inavel?! Jaaa...listan kan göras lång, men jävligt besviken är jag, är ju inte bättre att uppfödaren totalt vägrar svara på något mail från denna kull...hade jag fått bestämma hade hon blivit utslängd från SKK och deras avelsprogram, helst en stämpel med förbud för golden valpar..vore rätt åt henne.

I alla fall kommer ju detta tråkigt nog innebära att vi måste ta en tarmbiopsi på Zimba, samma som de gjorde på hans kullbror Ludde, hans snälla ägare har idag mailat över deras journal till min veterinär så att det ska ha lite mer info. Så den 18 april är det dags, hade jag fått bestämma hade jag gärna sluppit detta, men är förjävla svårt när magfoder ej funkar, inget funkar numera och det enda som behövs är medicin och medicinen kan enbart ges om man fastställer vad som behöver behandlas...  • Zimba

Gillar

Kommentarer

Catlady
Catlady,
🐾❤❤❤❤🐾nouw.com/catlady
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229