Update om Zimbas veterinärsbesök!

Igår var det äntligen dags för oss att ta bilen mot Eskilstuna och Redogs veterinärsklinik. Var blandade känslor, nervös samtidigt som jag ändå hade ett visst lugn på grund av att vattentrasken hade gått så himla fint dagen innan så tänkte jag vad dem än säger idag så funkar han fin fint på smärtlindring och blir det så ja då blir det så.

Vi kommer dit och vi får trava och skritta lite i gången. Sen undersöks han och han får stort beröm för frambenen, han var jämnt musklad och jätte fin där vilket var väldigt kul att höra. Bakbenen reagerade han på och hade ont i båda knäna och även höger baktass. Så Zimba får lugnande och somnar typ nästan direkt. Röntgenbilder togs på knänarna och båda frambenen. Vart glada besked med varken artros i något knä och inte heller i hans friska armbåge!!! Hallelulja! Fick även höra att Zimba faktiskt bara har måttlig artros och inte kraftig i artros i vänstern som jag först trott. Sen hade artros utvecklingen hållit sig väldigt bra under dessa 2,5 år sedan som vi senast röntgade honom. Han hade måttlig då och måttlig nu, vilket känns som en lättnad. Vi har lyckats hålla artrosen i skack!!!!

Med tanke på att han ändå reagerade på smärta vid knänarna och baktassen så togs ett ultraljud på höger baktass för att se mjukdelarna och där hittades skador på böjsenorna. Inflammation kunde man tydligt se på ultraljudet. Det handlade om senorna mellan trampdynan och bakom den stora dynan. Visst är kanske inte detta resultat att jubla över men hellre detta än artros...NU måste vi rehabilitera honom och det var en hel del restriktioner osv gällande underlag, trappor lek osv, som jag måste rodda med min fysio på måndag. Zimba ska stå på smärtlindring i ca 6 veckor tills vi ska tillbaks på återbesök och se hur senorna ser ut då. Detta problem är tydligen vanligt att hundar får och har inget med hans artros historik att göra, handlar om att man trampat på något eller trampat snett eller gjort sig illa på något sätt och viss. Otur!! Men det har resulterat i att han ej kan gå normalt, han har haft ont där bak och där fram och vinglat och inte kunnat hitta den rätta gångstilen. Vilket gett honom smärtor i knänarna. Nu håller vi tummarna för att detta ska läcka ut snabbt <3

Gillar

Kommentarer

Veronica och Nikki
Veronica och Nikki,
Åh vilka goda nyheter ändå!! Så skönt artrosen hållet sig till måttlig och inte någon mer led drabbats! Det andra är ju iaf övergående. Så riktigt glad att höra. Kämpa på med rehaben 💕. Imorgon ska vi gå i vattentrasken och få lite laser igen.
becciiiisen
becciiiisen,
Eller hur, så glad 😃 Tack så jätte mycket, desamma till er <3 nouw.com/becciiiisen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229