Terrordåd i Stockholm

I fredags hände något som är så ofattbart att det är svårt att veta hur man ens ska börja inlägget. I fredags eftermiddag, vid ca 15.00 tiden vart stockholm utsatt för ett terrordåd. Är så ofattbart att på drottningsgatan, den gatan som man gått på flera tusen gånger, inträffar något sånt här fruktansvärt?!? En lastbil som körde över flera människor, där 4 dog och närmare 15 skadades. Bland offren som dog var det en 11 årig flicka. Kan bara tänka mig vilken förlust det måste ha varit för hennes föräldrar. Att hon bara var på väg hem från skolan en fredag eftermiddag och hamnar mitt i terrordådet., helt försvarslös och ensam. Hemsk tanke!

Jag satt på jobbet när jag hörde att det skett ett terrordåd mitt i city, folk hade panik och hela stan hamnade i chocktillstånd. ALL kommunaltrafik ställdes in och folk fick börja gå hem. De som var inne i stan vart inlåsta och fick vänta ut poliserna, vid ca 8 tiden vart det grönt för dem att börja vandra sig hemåt. För mig tog det närmare 4 timmar hem, stan var smockfull med bilar, då alla skulle åka och hämta sina respektive pga kommunaltrafiken var inställd.

Känns både ofattbart och skrämmande att det skett, trots att vi nog alla hade det lite på känn att det snart var vår tur, pga utav alla terrordåd som skett i Europa den senaste tiden. För några år sedan hade vi ett liknade fall där en människa försökte spränga upp hela Drottninggatan, den gången gick det alldeles snett och han sprängde enbart sig själv. Den dagen och vid den tidpunkten hängde jag vid åhlens city, vid t centralens tunnelbana och då kopplade jag nog inte riktigt allvaret i vad som hade hänt, vad hade hänt om han faktiskt hade lyckats? I fredags lyckades de, de lyckades skrämma oss alla, men vi kommer repa oss och bli än starkare. De ska ej få vinna.Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229