Judiska kvarteren, Schindlers fabrik

Krakow dag 2

Lördagen började med en tidig morgon, redan 07.00 gick vi upp och åt hotell frukost, såå gott. Sen gjorde vi oss redo och gick till Schindlers fabrik. Som ni ser på bilden med bilen så parkerar man oftast i polen på trottoaren istället för på vägen hahah, kanske kan vara smidigare?! I alla fall för att minska kö på dem mest trafikerade vägarna, jobbigt för gång trafikanter...meen äsch haha. Schindlers fabrik var väldigt spännande att gå runt i, vi fick se uniformer och illustrationer från ghettot och mycket annat. Kastrullerna som dem tillverkade är sparade i en glasmonter tex. Sen fick man se en hel del bilder och texter med en film från människor upplevelser från fabriken och gamla maskiner o dylikt som använder på den tiden.

Efter fabriken tog vi en fika, var väldigt kallt och regnigt så en kaffe kändes nödvändig. Efter fikat gick vi till dem judiska kvarten och fick se gamla butiker som bevarats. Vi såg även en del av muren som omringade ghettot under andra världskriget. I de judiska kvarteren åt vi lunch, mamma beställde in någon judisk maträtt som såg ut som soppa i en kopp av bröd?! Haha.

Sen gick vi runt lite till och kände att vi ville ha mera kaffe, så vart ett till kaffe stopp haha. Med lite glass efter som färdproviant till slottet. Tog en hel del kort på både slottet och miljön runt om. Väldigt fint. På vägen hem mot hotellet stannade vi till vid en marknad där de sålde frukt inlindad i smält choklad. Var bara tvungen att köpa 2 st, riiiiiktigt goda, vitchoklad med marshmallow och choklad med jordgubbe.

Mot kvällen gick vi till ett pasta ställe för middag, där valde jag en god kycklingpasta med lite bubbel till, sååå gott.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Onsdag, inte långt kvar

Tjooohoo alla pepz! 😃
Bläää på detta väder, känns nästan lite som om det är april, ena dagen sol andra dagen snö/regn. Idag kommer mina päron hem från budapest oxå, funtar nog på att åka dit imorgon då kke☺
Idag verkar det som om det kommer komma över lite kompisar ikväll, får se vad vi hittar på för ngt! 😊

Här kommer lite peppande onsdag musik, tjoho ba 3 arbetsdagar och sen helg!!! Kämpa kämpa!!

Gillar

Kommentarer