Grönt gräs

Vad fint det är när gräset blir sådär somrigt grönt på bilderna😍 Tänk att vi har kommit in i en sommarmånad igen, nu har vi närmare 5-6 månader utav värme och sol (förhoppningsvis haha) framför oss.

Kändes lite konstigt att gå till jobbet imorse, kändes som om det var måndag morgon men det är faktiskt onsdag. Man blir bra knäpp utav dessa röda dagar. Eftersom jag fortfarande är dunderförkyld blir det inget gym idag heller, tror ärligt att jag kommer behöva vänta tills nästa vecka då jag har väldigt hes röst idag. Känns jätte tråkigt att inte kunna gå och träna nu när jag fått in ett flow. Känns som om man får börja om från noll hela tiden. Jag hoppas att det efter denna förkylning ska vara slut med sjukhistorier för min del ett tag framöver.

Ikväll kommer vi bara vara hemma, ska ta och duscha Zimba och sen kolla lite på doctor house, måste skynda mig att beta igenom alla säsongerna innan den försvinner från viaplay, vilket den gör om 28 dagar....brådis hehe.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

År 2016 i repris

År 2016 började med en trip till Zimbas brorsa Sixten och hans ägare Sofie, detta var första gången på nästan ett år som vi sågs, kan minst sagt säga att det var kaos artat då Zimba till att börja med ej var kastrerad och var all over the place, med både sin halvtaskiga armbåge och båda brödernas busighet gjorde detta besök trevligt men kaosartat. I februari åkte jag och Linus tillsammans med hans familj till Thailand, detta var första gången vi alla åka tillsammans och även första gången jag var i thailand. Så fantastik fint och härligt det var med lite sol på vintern.

Till våren blev Zimba 18 månader och vi bokade in HD/ED röntgen, höfterna var friska (B höfter) och hans högra armbåge fick UA. Dock hade Zimba blivit dålig i sin artros tass igen under vintern och hade fortfarande problem som börjat bli värre och värre under våren, det hade skett förändringar på leden och vi fick en tid hos Ole frykman för att prata om vilka lösningar vi hade, först var det tanke på en eventuellt protes operation, men tack vare 4 cartrophen sprutor, smärtstillande och nytt kosttillskott kom Zimba tillbaks på banan och blev ohalt och började äntligen bygga muskler.
Vi investerade i en ny säng, en kingsize 210x210, ett utav de bästa köpen helt klart.

I maj var det dags för den årliga kennelträffen hos Zimbas pappas kennel (kennel Combine). Jag och Sofie åkte tillsammans med bröderna bus till kennelträffen. Jag stötte även på Zimbas syster Kellie, vi bor ju i samma område så det händer ganska ofta att vi stöter på varandra på kvällspromisen och tar den tillsammans. Under våren började även Zimba få en massa utslag, han har länge haft problem med svamp i ljumskarna, under tassarna och vid munnen men de problemen hade vi liksom lite lagt på hyllan, mest pga hans tass som alltid hamnade i fokus. Men nu när tassen började bli bättre började även hans hudproblem eskalera. Han fick positivt mot rävskabb och behandlades mot de men trots förbättring hölls sig problemen kvar, troligtvis triggade rävskabben igång hans hudproblem så att det blev värre och han blev känsligare.

Sommaren kom och jag hade 3 veckors semester i juli, vi spenderade en vecka i Linus familjs hus där vi var hundvakt, blev 3 riktiga kanon veckor med massor av sol och bad. Vi tog bilen till Norrtälje och träffade Zimbas brorsa, de fick simma tillsammans och hade det riktigt kul. Mot slutet av semestern åkte jag och Linus tillsammans med Kevin till spanien, där hans familj har köpt ett hus. Vart även det en riktigt rolig vecka, bra brun hann man bli i alla fall.

Efter semestern kom vi hem till en liten vovve som hade fått ett kraftigt hotspot vid pungen, oj vad ont han hade. På bara någon dag spred det sig från kraftigt rodnad till en kraftigt hudinfektion över hela kroppen. Det blev infekterat och vätskigt så vi fick åka in till djursjukhuset där det blev en kamp att hålla fast honom medans de rakade och tvättade. Efter fick han äta antibiotika i 20 dagar och under de första dagarna var det otroligt svårt att få ut honom och få han att göra ifrån sig.
När han repat på sig lite började vi släppa honom lös, de första gångerna gick det bra dock märkte man efter ett tag att han blev halt eller stel varje gång han varit lös vilket inte alls är bra.
Vi åkte till katrineholm och Zimba fick hälsa på Hera.

Mot hösten fyllade både Linus och Zimba år. Vi hade middagsbjudning för linus släkt när han fyllde år. Zimba började sin allergiutredning och fick enbart sitt foder på sin födelsedag. Halloween kom och vi blev bjudna på halloweenfest hos Joel och Johan.

Zimba återupptog hans simmande, vi går varannan vecka på kurvans djurhälsa och simmar. Runt de första dagarna i November kom vintern med stormsteg, nästan 50 cm snö landade i stocholmsområdet på bara en dag, det blev somsagt totalt kaos. Jag fastnade i trafiken, närmare 2 timmar satt jag på e4an, jag hade ändå tur så jag kunde backa ut de andra stackarna fick sitta där till 05.00 på morgonen dagen efter. Därför tog jag en semsterdag då det fortfarande var kaos. Vi njöt av den dagen i snön.
För några veckor sedan åkte vi till Zimbas brorsa Sixten igen, från att i början av året vara totalt kaos artat vid besöket har det nu blivit mer sansat, vi gjorde en kemisk kastrering på Zimba i februari och fyllde på med ett år i maj och sen dess har han blivit mer harmonisk, nu tänkte vi till 2017 kappa kulorna helt på killen. Bröderna har även blivit mer vana vid varandra och får leka en del hemma vilket även där gör dem lugnare och mer harmoniska tillsammans.

MEN nu börjar året rulla mot sitt slut och om bara några dagar är det julafton och jul ledighet, vilket vi ska passa på att njuta utav till fullo. Helt enkelt har detta året bidragit med massor av positivitet då Zimba äntligen fått bukt på sin artros armbåge och lever livet utan smärtor. Hudproblemen håller vi fortfarande på med och förhoppningsvis får vi bukt med det också snart. Vi har rest och haft ett riktigt bra år helt enkelt :D Hoppas 2017 blir ett minst lika bra år <3

Gillar

Kommentarer